Zamieszczone przez krystian634
Nowa Octavia 2 FL i stłuczka
Zwiń
X
-
Nowa Octavia 2 FL i stłuczka
Witam
Dziś niestety moja Octa miała niemiłe zdarzenie. Mianowicie z mojej winy bo na wąskiej drodze nie zauważyłem auta z prawej strony no i gosc wjechał we mnie jakimś starym gratem. Na szczęście tylko nadkole uszkodzone, o dziwo reflektor nie. Jest wgniecenie w nadkolu takie ze widać opone tak z 3,5cm(patrząc od góry), moje Pytanie, czy warto to oddać do ,,wyklepania" czy do ASO z ubezpieczenia i niech wymieniają na nowy element? Dodam ze gosc chcial 500zł i zapominamy o sprawie(ten co mi wjechał) no i dałem mu te 500zł teraz czuje wyrzuty sumienia boo czuję się naciągnięty przez niego. Ale mniejsza o to. MAm znajomego co jest mechanikiem i ma blacharnie-lakiernie. Czy jak zrobię u niego to strace gwarancje?
Pozdrawiam
-
-
toomasz, jak zrobisz poza ASO to stracisz gwarancję na ten konkretny elementMoja była "Czarnula" O2 (swap 2.0 FSI)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33422
Komentarz
-
-
Czyli strace gwarancje na perforacje tegoż nadkola :wink:
No jakby policja przyjechała do byś miał min 250 MKK + ileś tam mniej zniżek.
A "na oświadczenie" to ja w dzisiejszych czasach bym nie ryzykował.
[ Dodano: Pią 25 Lut, 11 21:31 ]
Bo czasem mam wrażenie ze on to specjalnie zrobił zeby kase na mnie zarobić. On miał starego grata więc mu nie zależało
Komentarz
-
-
Jeśli dostałeś w koło to możesz mieć duże zniszczenia niewidoczne na ulicy, okiem laika.
Ja bym zgłosił szkodę, zrobił z AC błotnik i to co serwis znajdzie pod nim.
Komentarz
-
-
toomasz nie czuj się naciągnięty. Ja w październiku ub roku spowodowałem stłuczkę. Moim zdaniem nie z mojej winy ale policja była innego zdania. Sami zresztą stwierdzili, że to skrzyżowanie jest "głupie" Dostałem 500 zł mandatu i punkty !!!
AC nie miałem, bo jechałem starym Yarisem. Na szczęście jeden z forumowiczów dał mi namiar na dobrego i taniego lakiernika. (pozdrowienia dla Arti_r1 )
Komentarz
-
-
toomasz nie czuj się naciągnięty. Ja w październiku ub roku spowodowałem stłuczkę. Moim zdaniem nie z mojej winy ale policja była innego zdania. Sami zresztą stwierdzili, że to skrzyżowanie jest "głupie" Dostałem 500 zł mandatu i punkty !!!
AC nie miałem, bo jechałem starym Yarisem. Na szczęście jeden z forumowiczów dał mi namiar na dobrego i taniego lakiernika. (pozdrowienia dla Arti_r1
Komentarz
-
-
No dobra ale co jak mi juz ten znajomy to wyklepał i zrobił jakąs zaprawke co wygląda jak asfalt i w takim kolorze asfaltu? teraz tylko to pomalowac
[ Dodano: Pią 25 Lut, 11 22:47 ]
Tzn wyklepał to na aucie nie sciągając blachy no i wygladził tak ze nie widac gołym okiem, no jesli chciałbym zrobić to w ASO z AC to znów musiałbym to rozwalic i zglosic jako np szkodę parkingową? Pytam bo zaniepokoiły mnie wasze podpowiedzi typu ze pod tą blachą są jakies wzmocnienia ktore mogły zostac naruszone, no a chce jeździć ze spokojnym sumieniem :wink:
Komentarz
-
-
Kolega zapewne Ci wyklepał ten błotnik no i może przyszpachlował i zapodkładował. Jeżeli umówił się z tobą na kolejną wizyte tzn że na malowanie a jeżeli nie to tylko wyklepał i zabezpieczył to czymś. Wracająć do serwisu to teraz już za póżno bo mogą się przyczepić jak podjędziesz z zaszpachlowanym błotnikiem , a jężeli się martwisz że ktoś przy następnej wizycie w ASO zauważy że miałeś lakierowany błotnik to nie potrzebnie. Żaden z doradców serwisowych nie ogląda każdego elementu i nie mieży grubości lakieru oraz nie patrzy pod kątem czy kolor pasuje. Wszystko będzie dobrze jeżeli robota przez twojego kolege będziie wykonana prfesjonalnie.
Komentarz
-
-
tak zrobil podklad i wyglada to fajnie, teraz tylko pomalowac i powiedzial ze nie bedzie znaku, no ale na tam nie wiem....
Szczerze wolalbym juz to z wymiana tego elementu, macie juz moze doswiadczenia z lakiernikami? i takimi zaprawkami? jak to potem wyglada?
A co do stluczki to moja pierwsza w zyciu i do teraz analizuje co by bylo gdyby...
Komentarz
-
-
Teraz to kolego za póżno na analizy, było na samym początku napisać oświadczenie i naprawić z AC. A kolega niech lepiej pomaluje cały błotnik bo zaprawka nie zawsze może wyjść prawidłowo a jeżeli wyjdzie to i tak z czasem będzie ślad po naprawie . A na marginesie to pomalowanie całego błotnika i odpowiednie wycieniowanie kolorem w miejscu uszkodzenia jest nie zauważalne dla laika.
Komentarz
-
Komentarz