wgniecione drzwi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mmmad
    Classic
    • 2012
    • 33

wgniecione drzwi

A tu co za amory :?: :mrgreen:
    Gasolina
  • pawelpap
    Ambiente
    • 2010
    • 182

wgniecione drzwi

Wsiadam dziś do samochodu , patrzę a tu jakaś łajza uderzyła w drzwi pasażera ! są drobne rysy i mała wgniotka... teraz pytanie ile taka naprawa może kosztować... rysy myślę że wystarczy spolerować bo są delikatne, kwestia tej wgniotki... zapewne mieliście mnóstwo takich przygód.. aha i czy ktoś taką szkodę brał z AC ? Zastanawiam się czy to się opłaca i czy w ogóle przejdzie... mam AC w Avivie i wybrałem niestety że naprawa szkód powyżej 500 zł

Komentarz

• Matis68
      Ambiente
      • 2006
      • 195

Myślę że firma typu Fast Repair spokojnie za wgniotę i polerowanie tyle policzy - i wystawi fakture. Tylko czy ci sie to będzie opłacać...zależy ile masz zniżek za bezszkodowość.
      http://www.youtube.com/watch?v=qtDOe...eature=related

Komentarz

• phrix
        L&K
        • 2007
        • 1000
        • Audi
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jeżeli zlecisz to firmie to koszt będzie od 80 - 140 PLN. Samemu można do wyprowadzić, jeżeli lakier nie jest załamany i popękany. Wszystko zależy tez od miejsca w którym jest wgniotka, i jak ostre ma załamania. dla fachowca max 20 minut roboty.
        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Zamieszczone przez pawelpap
          kwestia tej wgniotki...
          Są ludzie którzy wyciągaja takie wgniotki bez zdejmowania i malowania lelementu. Koszt takiej usługi w zalezności od rodzaju i miejsca wgniotki to ok. 100-300 zł
          Czarny Elegance

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9935
            • Ford

pawelpap, z wgniotkami jest problem. Ja w swojej Tojtojce mam na drzwiach niby niewielkie wgniecenie (a raczej "rysę", ale bez uszkodzenia lakieru) i jedna firma mówi mi, że tego nie wyciągnie, a inna, że będzie to kosztować około 250zł. Najlepiej podjechać i zapytać co taka firma proponuje. No i pamiętaj, że jak naprawisz z AC to stracisz zniżki (poza AC może też na OC - ja przy niewielkiej szkodzie zrezygnowałem z naprawy przez TU) - może więc lepiej naprawić na swój koszt?
            Adam... Używam:
            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

Zamieszczone przez Agamek12
              jedna firma mówi mi, że tego nie wyciągnie, a inna, że będzie to kosztować około 250zł
              No igdzie tu problem ?? Jedziesz do tej co to zrobią za 250 zł i ... po problemie. No chyba ze problemem jest 250 zł , ale umiejętności i wiedza kosztują, w dodatku to i tak taniej niż usługa lakiernicza.
              Czarny Elegance

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9935
                • Ford

Big, a co co Ci tym razem chodzi...? Oczywiscie w kontekście pytania autora tematu?
                Adam... Używam:

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

Big, a co co Ci tym razem chodzi...?
                  O to że piszesz , że :
                  z wgniotkami jest problem
                  . Jaki problem ?? Jedziesz do firmy zajmującej się ich likwidacją, płacisz i ... wyjeźdzasz bez wgniotki No i gdzie tu jakiś problem?
                  Czarny Elegance

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9935
                    • Ford

Big, skup się proszęe na problemie autora tematu a nie na mnie... Nie analizuj znów "po swojemu" moich wypowiedzi i nie dodawaj do nich swojej ideologii. I nie zastanawiaj się proszę czy 250zł to dla mnie "problem" czy nie, bo nie jesteś moim doradcą finansowym...

Kolega zapytał co ma robić a ja mu odpisałem ze jeden nie wyciągnie, bo nie będzie umiał (i w podtekście: "trzeba szpachlować i malować", ale zapłaci za to TU z jego AC) a inny wyciagnie za 250zł (i wtedy będzie musiał zapłacić za to autor tematu). Doradziłem też zastanowienie się czy warto angażowac w temat TU i tracić zniżki...
                    Adam... Używam:

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

Big, skup się proszęe na problemie autora tematu a nie na mnie... Nie analizuj znów "po swojemu" moich wypowiedzi i nie dodawaj do nich swojej ideologii. I nie zastanawiaj się proszę czy 250zł to dla mnie "problem" czy nie, bo nie jesteś moim doradcą finansowym...
                      :bow kolego niemal spadłem z krzesła :szeroki_usmiech Oczywiście to było ... przedostatni raz :diabelski_usmiech ale mam ubaw !!!
                      Czarny Elegance

Komentarz

• pawelpap
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 182

ok, dzięki chłopaki... to moje pierwsze ac (ale mam 60% zniżek ) więc jestem trochę zielony , powiedzcie jeszcze czy przy szkodzie tak na przyszłość traci się 10 % czy od razu czyszczą do zera ? I może ktoś czyta forum z okolic siedlec i poleci jakiś dobry warsztat od takich cudów ?

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9935
                          • Ford

Zamieszczone przez Big
                          :bow kolego niemal spadłem z krzesła :szeroki_usmiech Oczywiście to było ... przedostatni raz :diabelski_usmiech ale mam ubaw !!!
                          Z kobietą miej lepiej ubaw... :diabelski_usmiech
                          Adam... Używam:

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

powiedzcie jeszcze czy przy szkodzie tak na przyszłość traci się 10 % czy od razu czyszczą do zera ?
                            Z tego co mi wiadomo to tracisz 10% z przysługujących ci do tej pory znizek.
                            I może ktoś czyta forum z okolic siedlec i poleci jakiś dobry warsztat od takich cudów ?
                            Niestety z tej okolicy nie znam. Wiem natomiast gdzie jest takowy magik pod Lublinem.

[ Dodano: Sob 26 Lut, 11 22:30 ]
                            Z kobietą miej lepiej ubaw...
                            Nie śmiłbym koledze odbierac kobiety :twisted: to byłoby co najmniej nieetyczne.
                            Czarny Elegance

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9935
                              • Ford

ok, dzięki chłopaki... to moje pierwsze ac (ale mam 60% zniżek ) więc jestem trochę zielony , powiedzcie jeszcze czy przy szkodzie tak na przyszłość traci się 10 % czy od razu czyszczą do zera ? I może ktoś czyta forum z okolic siedlec i poleci jakiś dobry warsztat od takich cudów ?
                              Moje TU stwerdziło, że straciłbym 20% zarówno z AC jak i OC i "odzyskanie" zniżek trwałoby kolejne 2 lata. A ponieważ ubezpieczam 2 auta, traciłbym zniżki na oba samochody... :-(

[ Dodano: Sob 26 Lut, 11 22:55 ]
                              Zamieszczone przez Big
                              Z kobietą miej lepiej ubaw...
                              Nie śmiłbym koledze odbierac kobiety :twisted: to byłoby co najmniej nieetyczne.
                              Przepraszam za dość osobiste i będące w swej treści OT pytanie: nie masz swojej kobiety, czy ma Cię dość? I skąd dziecinnie optymistyczne przypuszczenie, że inna kobieta chciałaby "dać się odebrać" Tobie?

Do autora wątku - ci ludzie zostali mi poleceni. Nie są co prawda z Siedlec, ale może "przy okazji" potencjalnej wizyty w W-wie załatwiłbyś u nich: http://www.puller.com.pl/
                              Adam... Używam:

Komentarz

• mikolaj
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 366
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

pawelpap, tu masz gościa co usuwa wgnioty
                                Usuwanie wgnieceń bez lakierowania
                                TOMEX - Tomasz Styś
                                ul. Aluzyjna 33f m 110
                                03-149 Warszawa
                                tel. 501 371 298
                                Usuwanie wgnieceń bez lakierowania - Warszawa i okolice Warszawy. Usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowej! Naprawy gradowe ! Stłuczki parkingowe !!

korzystałem z jego usług i polecam

Komentarz

• ad225
                                  Drive
                                  • 2010
                                  • 79

Rób bez lakierowania. Zobaczcie sobie co można usunąć .

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• Big
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 6389

Zamieszczone przez ad225
                                    Zobaczcie sobie co można usunąć .
                                    Mozna usunąć naprawdę sporo !! Mój ojciec miał wgniotkę w najbardziej chyba paskudnym miejscu tzn. na rancie przedniego błotnika. Lakier nie był wogóle uszkodzony. POjechałem jego autem do takiego właśnie speca od wgniotek i po godzinie czasu nie bylo absolutnie jakiego kolwiek sladu po tej wgniotce. Co więcej nawet sam ojciec nie był wstanie dokładnie powiedziec gdzie ona była (nie bylo jakiegokolwiek sladu naprawy). Także wcale się nie dziwię że ludzie majacy takie umiejętnosci sa tak popularni. Ktos powie drgo bo ojcic zapłacił 250 zł za usubięcie malutkiej wgniotki. No może i drogo, ale po pierwsz ewiedza kosztuje a po drugie lakiernik i ewentualna utrata warosci auta po lakierowaniu elementu byłyby znaaaaaacznie droższe
                                    Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...