A tu co za amory :?: :mrgreen:
wgniecione drzwi
Zwiń
X
-
wgniecione drzwi
Wsiadam dziś do samochodu , patrzę a tu jakaś łajza uderzyła w drzwi pasażera !
są drobne rysy i mała wgniotka... teraz pytanie ile taka naprawa może kosztować... rysy myślę że wystarczy spolerować bo są delikatne, kwestia tej wgniotki... zapewne mieliście mnóstwo takich przygód.. aha i czy ktoś taką szkodę brał z AC ? Zastanawiam się czy to się opłaca i czy w ogóle przejdzie... mam AC w Avivie i wybrałem niestety że naprawa szkód powyżej 500 zł
-
-
Jeżeli zlecisz to firmie to koszt będzie od 80 - 140 PLN. Samemu można do wyprowadzić, jeżeli lakier nie jest załamany i popękany. Wszystko zależy tez od miejsca w którym jest wgniotka, i jak ostre ma załamania. dla fachowca max 20 minut roboty.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
pawelpap, z wgniotkami jest problem. Ja w swojej Tojtojce mam na drzwiach niby niewielkie wgniecenie (a raczej "rysę", ale bez uszkodzenia lakieru) i jedna firma mówi mi, że tego nie wyciągnie, a inna, że będzie to kosztować około 250zł. Najlepiej podjechać i zapytać co taka firma proponuje. No i pamiętaj, że jak naprawisz z AC to stracisz zniżki (poza AC może też na OC - ja przy niewielkiej szkodzie zrezygnowałem z naprawy przez TU) - może więc lepiej naprawić na swój koszt?
Komentarz
-
-
No igdzie tu problem ?? Jedziesz do tej co to zrobią za 250 zł i ... po problemie. No chyba ze problemem jest 250 zł , ale umiejętności i wiedza kosztują, w dodatku to i tak taniej niż usługa lakiernicza.Zamieszczone przez Agamek12jedna firma mówi mi, że tego nie wyciągnie, a inna, że będzie to kosztować około 250złCzarny Elegance
Komentarz
-
-
O to że piszesz , że :Zamieszczone przez Agamek12Big, a co co Ci tym razem chodzi...?. Jaki problem ?? Jedziesz do firmy zajmującej się ich likwidacją, płacisz i ... wyjeźdzasz bez wgniotkiZamieszczone przez Agamek12z wgniotkami jest problem
No i gdzie tu jakiś problem?
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, skup się proszęe na problemie autora tematu a nie na mnie... Nie analizuj znów "po swojemu" moich wypowiedzi i nie dodawaj do nich swojej ideologii. I nie zastanawiaj się proszę czy 250zł to dla mnie "problem" czy nie, bo nie jesteś moim doradcą finansowym...
Kolega zapytał co ma robić a ja mu odpisałem ze jeden nie wyciągnie, bo nie będzie umiał (i w podtekście: "trzeba szpachlować i malować", ale zapłaci za to TU z jego AC) a inny wyciagnie za 250zł (i wtedy będzie musiał zapłacić za to autor tematu). Doradziłem też zastanowienie się czy warto angażowac w temat TU i tracić zniżki...
Komentarz
-
-
:bow kolego niemal spadłem z krzesła :szeroki_usmiech Oczywiście to było ... przedostatni raz :diabelski_usmiech ale mam ubaw !!!Zamieszczone przez Agamek12Big, skup się proszęe na problemie autora tematu a nie na mnie... Nie analizuj znów "po swojemu" moich wypowiedzi i nie dodawaj do nich swojej ideologii. I nie zastanawiaj się proszę czy 250zł to dla mnie "problem" czy nie, bo nie jesteś moim doradcą finansowym...Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Z kobietą miej lepiej ubaw... :diabelski_usmiechZamieszczone przez Big:bow kolego niemal spadłem z krzesła :szeroki_usmiech Oczywiście to było ... przedostatni raz :diabelski_usmiech ale mam ubaw !!!Zamieszczone przez Agamek12Big, skup się proszęe na problemie autora tematu a nie na mnie... Nie analizuj znów "po swojemu" moich wypowiedzi i nie dodawaj do nich swojej ideologii. I nie zastanawiaj się proszę czy 250zł to dla mnie "problem" czy nie, bo nie jesteś moim doradcą finansowym...
Komentarz
-
-
Z tego co mi wiadomo to tracisz 10% z przysługujących ci do tej pory znizek.Zamieszczone przez pawelpappowiedzcie jeszcze czy przy szkodzie tak na przyszłość traci się 10 % czy od razu czyszczą do zera ?
Niestety z tej okolicy nie znam. Wiem natomiast gdzie jest takowy magik pod Lublinem.Zamieszczone przez pawelpapI może ktoś czyta forum z okolic siedlec i poleci jakiś dobry warsztat od takich cudów ?
[ Dodano: Sob 26 Lut, 11 22:30 ]
Nie śmiłbym koledze odbierac kobiety :twisted: to byłoby co najmniej nieetyczne.Zamieszczone przez Agamek12Z kobietą miej lepiej ubaw...Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Moje TU stwerdziło, że straciłbym 20% zarówno z AC jak i OC i "odzyskanie" zniżek trwałoby kolejne 2 lata. A ponieważ ubezpieczam 2 auta, traciłbym zniżki na oba samochody... :-(Zamieszczone przez pawelpapok, dzięki chłopaki... to moje pierwsze ac (ale mam 60% zniżek
) więc jestem trochę zielony
, powiedzcie jeszcze czy przy szkodzie tak na przyszłość traci się 10 % czy od razu czyszczą do zera ? I może ktoś czyta forum z okolic siedlec i poleci jakiś dobry warsztat od takich cudów ? 
[ Dodano: Sob 26 Lut, 11 22:55 ]
Przepraszam za dość osobiste i będące w swej treści OT pytanie: nie masz swojej kobiety, czy ma Cię dość? I skąd dziecinnie optymistyczne przypuszczenie, że inna kobieta chciałaby "dać się odebrać" Tobie?Zamieszczone przez BigNie śmiłbym koledze odbierac kobiety :twisted: to byłoby co najmniej nieetyczne.Zamieszczone przez Agamek12Z kobietą miej lepiej ubaw...
Do autora wątku - ci ludzie zostali mi poleceni. Nie są co prawda z Siedlec, ale może "przy okazji" potencjalnej wizyty w W-wie załatwiłbyś u nich: http://www.puller.com.pl/
Komentarz
-
-
pawelpap, tu masz gościa co usuwa wgnioty
Usuwanie wgnieceń bez lakierowania
TOMEX - Tomasz Styś
ul. Aluzyjna 33f m 110
03-149 Warszawa
tel. 501 371 298
Usuwanie wgnieceń bez lakierowania - Warszawa i okolice Warszawy. Usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowej! Naprawy gradowe ! Stłuczki parkingowe !!
korzystałem z jego usług i polecam
Komentarz
-
-
Mozna usunąć naprawdę sporo !! Mój ojciec miał wgniotkę w najbardziej chyba paskudnym miejscu tzn. na rancie przedniego błotnika. Lakier nie był wogóle uszkodzony. POjechałem jego autem do takiego właśnie speca od wgniotek i po godzinie czasu nie bylo absolutnie jakiego kolwiek sladu po tej wgniotce. Co więcej nawet sam ojciec nie był wstanie dokładnie powiedziec gdzie ona była (nie bylo jakiegokolwiek sladu naprawy). Także wcale się nie dziwię że ludzie majacy takie umiejętnosci sa tak popularni. Ktos powie drgo bo ojcic zapłacił 250 zł za usubięcie malutkiej wgniotki. No może i drogo, ale po pierwsz ewiedza kosztuje a po drugie lakiernik i ewentualna utrata warosci auta po lakierowaniu elementu byłyby znaaaaaacznie droższeZamieszczone przez ad225Zobaczcie sobie co można usunąć .
Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz