Zamieszczone przez gebek
WADA FABRYCZNA SKODY O2----LAKIER!!!!
Zwiń
X
-
lilo, używaną kupiłem, mierzyłem czujnikiem więc raczej ok
jeśli chodzi o dach to wada fabryczna, już wcześniej było o tym pisane, a do zdjęć przejechałem pęknięcia jakąś pastą białą żeby było widać
martwią mnie te drzwi, w sumie nie ma na przednich prawych, a tak po jednej takiej kropce, na tylnych kierowcy są trzy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaMaicroft, na to samo raz wyrazili zgodę a raz nie :?: :lol:
No to zobaczymy w podejsciu trzecim, jak wyzej zaznaczyłem.
To na drzwiach to chyba odpryski, przynajmniej mi to tak wyglada.
Komentarz
-
-
lilo, specjalnie dla Ciebie wezmę lustro to coś tam wyjdzie lepszego, ale nie już dzisiaj bo leje a w garażu to za dużo nie podziałam, chyba że ze światłem jakimś
Odpryski to to nie są, aczkolwiek dzisiaj się przyjrzałem z lupą
Wielkość największych to ok 1,5 główki zapałki
mniejsze wielkości główki od szpilki
Na większości z nich na "czubku" jest brak lakieru(tak jak odprysk)
Wokół jednego jest jak gdyby pofalowany lakier
Liczbowo to na tylnych lewych są trzy duże i dwa malutkie
kierowcy są dwa
i tylne prawe jeden średni i malutki
Tak się zastanawiam czy czasami coś nie podeszło przez mikro pękniecie
Jakiś miesiąc temu albo kapkę dłużej czyściłem dół drzwi ze smoły i klapę(drogę gdzieś robili) i cały był uwalony.
Kiedyś tam jak jechałem z Katowic to miałem tak uwalony samochód(jeszcze stara xsara) że pojechałem do firmy i zrobiłem dym to dali mi w butelkę jakiś płyn do czyszczenia co oni czyszczą swoje samochody, i teraz też tym sobie czyściłem, ale zaraz po przemyciu tym(podali mi nazwę i mam na butelce napisane) dwa razy przemyłem dokładnie wodą z płynem
Więc albo to albo kolejna "wada" :|
Komentarz
-
-
AdamB, a pękający dach, no i to co u mnie wyszło teraz?
dzisiaj rozmawiałem z sąsiadem lakiernikiem, co prawda nie widział tego ale mówi że podeszła woda albo coś i od środka może rdza wyłazić
dzisiaj zrobiłem jeszcze kilka zdjęć ale niestety nie lustrzanka :|
powoli się ładuje bo max rozdzielczość dałem
Komentarz
-
-
abstinent, Ty nie doszukuj sie dziury w calym. Jak wyjdzie ruda, to pomalujesz dach i problem z glowy. A tak bedziesz sobie zycie zatruwal i nic nie wymyslisz?? Rentgenu w oczach nie masz, zeby zobaczyc co jest pod lakierem. Do tego coś tam widzisz chyba na zderzaku, to juz totalnie bez sensu to ruszac, bo wydasz kaske, a 10minut pozniej mozesz zajaca spotkac pod domem i bedzie wygladac gorzej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBJanus, została usunięta w 2007. Na forum podany jest numer nadwozia od którego zostały montowane nowe uszczelki.
ja mam to rozumieć
"informacji jakie udało mi się uzyskać nowe uszczelki stosowane w produkcji seryjnej od numeru nadwozia TMBGS21Z182059432 (produkcja w Mladej Boleslav od 26.9.2007) i TMBCS61ZX88014427 (produkcja we Vrchlabf od 24.9.2007) w produkcji seryjnej zastosowano zmodyfikowane zewnętrzne uszczelki drzwi."
czy mój samochód o numerze VIN zaczynajacym się od TMBDA21Z6880.... ma miękkie uszczelki czy twarde??
Komentarz
-
-
szkoda, jak nic jak jest
Maicroft, nie dach tylko dół drzwi, a jak wiadomo rdza lubi takie miejsca
a zderzak to nie do tego tematu, tylko miałem komuś tam wkleić
lilo, odprysk to raczej nie jest, bo w tych miejscach jest co prawda brak w lakierze i podkładzie ale tylko na większych, na małych nic nie widać
poza tym ciężko na odprysk na dole drzwi i to tylnych
no i do tego małe wybrzuszenia w tych miejscach, co widać dokładnie na 8-mym zdjęciu
Komentarz
-
Komentarz