WADA FABRYCZNA SKODY O2----LAKIER!!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AdamB
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 8039
    • Octavia IV (NX3)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Marcin_ste, a reszta numeru? Nowy typ uszczelki mocno różni się od starej. Jest dużo bardziej miększa i ma dłuższy koniec przylegający do wneki drzwi. Dla porównania podjedź do salonu jakiegokolwiek Skody i porównaj zwoje z uszelkami zamontowanymi na OII LF lub OII Tour.
    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Marcin_ste
      Classic
      • 2010
      • 17

Zamieszczone przez AdamB
      Marcin_ste, a reszta numeru? Nowy typ uszczelki mocno różni się od starej. Jest dużo bardziej miększa i ma dłuższy koniec przylegający do wneki drzwi. Dla porównania podjedź do salonu jakiegokolwiek Skody i porównaj zwoje z uszelkami zamontowanymi na OII LF lub OII Tour.
      AdamB,
      dziękuj za informację w sobotę wybiorę się do salonu.

pozostała czesc numeru jest o 300 numerów mniejsza od 014427. Tylko że tu jest TMBCS a ja mam TMBDA czy symbole CS/DA tym przypadku maja jakieś znaczenie??

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2004
        • 25757
        • Audi

„ producent nie będzie partycypował w kosztach tej naprawy”

Tyle w mojej sprawie opisanej powyzej. :lol: Cos mi sie zdaje, ze pomaluje to kto inny, bo na pewno nie ja. Wniosek z tego taki, ze do 5 lat, moze i by cos zrobili, ale jak auto ma juz wiecej niz 5 lat, to maja to gleboko w dupie, pomimo ze znaja problem.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• mitmar
          Drive
          • 2005
          • 47

Zamieszczone przez sdss
          W yeti na tylnych drzwiach pojawiaja sie pryszcze w dolnej części, SAP maluje i okleja folia ochronną w ramach gwarancji. Od maja zeszłego roku skoda klei folie na drzwi w Yeti problem nie występuje.
          W Yeti cały czas problem lakieru występuje i zaczyna również obejmować przednie drzwi.
          Pryszcze na drzwiach Yeti

Folie mają pomóc, ale chronią tylko część drzwi. Po przebiegu 50 000 w moim samochodzie przednie drzwi też się poddały i powyłaziły kropy pod lakierem.

To dzięki wspaniałej ekologii mamy lakiery z wody i deski rozdzielcze z butelek po coli.
          Pzdr z Poznania

Komentarz

• RS
            Ambiente
            • 2009
            • 238

Zamieszczone przez mitmar
            Zamieszczone przez sdss
            W yeti na tylnych drzwiach pojawiaja sie pryszcze w dolnej części, SAP maluje i okleja folia ochronną w ramach gwarancji. Od maja zeszłego roku skoda klei folie na drzwi w Yeti problem nie występuje.
            W Yeti cały czas problem lakieru występuje i zaczyna również obejmować przednie drzwi.
            Pryszcze na drzwiach Yeti

Folie mają pomóc, ale chronią tylko część drzwi. Po przebiegu 50 000 w moim samochodzie przednie drzwi też się poddały i powyłaziły kropy pod lakierem.

To dzięki wspaniałej ekologii mamy lakiery z wody i deski rozdzielcze z butelek po coli.

Nie mogę otworzyć linka !!!!

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2004
              • 25757
              • Audi

RS, Wpisz recznie "SKODA KLUB" bez spacji
              Spritmonitor.de

Komentarz

• DANIEL1987
                Rider
                • 2010
                • 286

w O2FL lakier też jest tragiczny....10tys km i już parę rysek i odprysków...strasznie miękki-ekologiczny jak to ktoś pisał a na czarnej perle wszystko widać...z lanosem nie miałem takich problemów
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=42786

Komentarz

• mitmar
                  Drive
                  • 2005
                  • 47

forum.skodaclub.pl/skoda-yeti/pryszcze-na-tylnych-drzwiach-t6512-135.html

Może przez kopiuj/wklej.

Jakoś obcina mi cały adres i na dodatek wpisuje superbclub..... mimo wpisania poprawnie w edycji.

Więc trzeba zmienić superbclub jak kolega wcześniej napisał..

W Jetim problem jest potęgowany przez szerokie opony (225/50R17).
                  Pzdr z Poznania

Komentarz

• Philu
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 172
                    • Toyota

U mnie też tragedia. 10 500 km i sporo rys na lakierze. Powstają nawet jak się ściągaczką wodę po myciu ściąga.
                    Kiedyś były Octavie. Obecnie Toyota Auris TS FL 1.6 Valvematic i Toyota Yaris III 1.0 VVTi.

Komentarz

• theOne
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 177

Popatrzcie na Wasze lakiery w pełnym słońcu, posiadacze czarnej perły to już w ogóle złapią się za głowy. Niestety, czy to vw czy to bmw, teraz są kijowe lakiery, rysujące się od patrzenia. Żeby to ograniczyć trzeba myć samemu + wosk, a nie żadne myjnie ręczne/automaty, w których liczy się czas a nie dobro lakieru i zamiast wosku, jest "wosk". Więcej porad na forum kosmetyka aut Jestem posiadaczem czarnej perły - nigdy więcej Jednak co srebrny to srebrny-nudny, ale naprawdę łatwy w utrzymywaniu w dobrej kondycji a pod słońcem ciężej dostrzec mikroryski .
                      Witam

Passat 1.8 TSI R-Line MY2010

Komentarz

• sdss
                        Rider
                        • 2010
                        • 353
                        • Seat

Lakier trzeba czyścić potem polerować, a na końcu zabezpieczyć woskiem lub sealantem. Po takim zabiegu można domyć auto na myjni bezdotykowej, okres trwałości zabezpieczenia lakieru mniej więcej do 3 miesięcy.

Było YETI Jest LEON

Komentarz

• theOne
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 177

Mi niestety dzisiaj aso umyło auto, wszystko w dupę i trzeba będzie polerować ;(
                          Witam

Komentarz

• DANIEL1987
                            Rider
                            • 2010
                            • 286

Zamieszczone przez theOne
                            posiadacze czarnej perły to już w ogóle złapią się za głowy
                            no ja się łapię bo niby nigdzie niczym nie dotykam a 10000km i rysek mnogo....jak to ująłeś od patrzenia chyba ;/

Komentarz

• marektbg
                              Elegance
                              • 2010
                              • 861

Lakier to jest dramat - ale nie tylko czarny. W zeszłym tygodniu wnikałem w O2FL kolegi z pracy w moim ulubionym :wink: kolorze beż cappucino i też to nie wygląda ciekawie - w rocznym aucie jak się człowiek bardziej przypatrzy.

Komentarz

• kblondi
                                Classic
                                • 2011
                                • 8

To mnie zasmuciliście. Mam czerń magiczną i 1.000km przejechane (auto użytkuje 1 m-c). Auto raz myte ręcznie i do tego delikatnie. Pod słońce sporo mikrorysek. Byłem w salonie. Auta skody "czerń magiczna" miały mikroryski od czyszczenia szmatką już w salonie !!!

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Na tym polega magia tego koloru :twisted:
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• marektbg
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 861

kblondi to się z bliska nie przyglądaj
                                    U mnie rysek i takich dupereli za bardzo nie ma - ale sam zrobiłem mini kuku na progach dwóch - dlatego zamówiłem nakładki na progi i problem z głowy.
                                    Wosk położyłem - zrobił dobra robotę.

Komentarz

• Maru 123
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 4660

Mi niestety dzisiaj aso umyło auto, wszystko w dupę i trzeba będzie polerować ;(
                                      co się dziwisz jak tą samą gąbką myją felgi i lakier na aucie. trzeba zostawiać kartkę przyklejona na szybie : NIE MYc!!!
                                      1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• theOne
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 177

UP@ Ja się nic nie dziwie! Byłem w innym aso, w poprzednim wiedzieli ocb, teraz zapomniałem powiedzieć żeby nie myć pod żadnym pozorem... Doskonale wiem jak się myje na ręcznych. Ten samochód był tylko dwa razy umyty ręcznie, właśnie przed dwa aso... Teraz już od tego będę zaczynać rozmowy. I znów korekta :/ Tak czy siak po zimie, nawet z woskiem zaskakująco dużo rysek/swirli widziałem na aucie - tak czy siak trzeba było czymś przelecieć.

Zamieszczone przez DANIEL1987
                                        posiadacze czarnej perły to już w ogóle złapią się za głowy
                                        no ja się łapię bo niby nigdzie niczym nie dotykam a 10000km i rysek mnogo....jak to ująłeś od patrzenia chyba ;/
                                        Na czarnej perle od mikrofibry robią się ryski i hologramy, jak widzę w salonie jak psikają jakiś płyn do okien czy inne g*wno i lecą jakąś szmatką lub na sucho po wszystkim to mi serce krwawi. Nie ważne czy to uszczelka, szyba, lakier, próg czy koło. Na każdym lakierze mikrorysy robią się łatwo, ale najdramatyczniej wygląda to na czarnym. Najlepszy pod tym względem jest chyba srebrny. Teraz już jestem zboczony i patrząc na auto (każde :P) od razu patrze w jakim stanie jest lakier :lol:
                                        Witam

Komentarz

• DANIEL1987
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 286

ładnie wygląda czarna perła ale zebym przez zakupem wiedział jaki kiepski lakier daja to bym wziął sreberko.... :twisted:

Komentarz

• marektbg
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 861

Ale dajecie czadu z tym srebrnym :P
                                            Czarny jest extra i tej wersji się trzymajmy

Komentarz

• EFENDI
                                              Drive
                                              • 2010
                                              • 97

nieco mnie pocieszyliście. Mam OI ostatnią serie z listopada wlasnie w tym kolorze, do porównania mam także PUNTO czarne o twardości lakieru z drugiego bieguna skali .Auto najpierw bezdotykowo myje z piachu i grubego mechanicznego brudu, nastepnie recznie szczotką miekką niczym dawne pędzle do nanoszenia mydła do golenia. Widze to samo..., najpierw obwiniałem sie ze moze lakier niedostatecznie utwardzony, bo odebraane w grudniu auto ale teraz... czy jest jakies rozwiązanie aby cos z tymi zarysowaniami zrobić? Na progi mysle o foliach poliweglanowych, przezroczystych, miekkich są takowe??W takich rozmiarach, kształtach?? A reszta co? woskowanie????? Mam świezy lakier, niewiem czy mozna już, myslalelm po roku dopiero tzn na jesień przed zimę.
                                              Nieminej trzeba powiedzięć jedno, lakier nadzwyczaj miekki (((((
                                              Tyle ze ogólnie ładny..
                                              OI Combi 1.6 LPG BFQ

Komentarz

• astw
                                                Ambiente
                                                • 2011
                                                • 107

"
                                                Zamieszczone przez Maru 123
                                                co się dziwisz jak tą samą gąbką myją felgi i lakier na aucie. trzeba zostawiać kartkę przyklejona na szybie : NIE MYc!!!
                                                "

Myć. Tylko profesjonalnie.

"Na progi mysle o foliach" - oklejanie auta folią ??? Tego nie było nawet 15 lat temu

Komentarz

• marektbg
                                                  Elegance
                                                  • 2010
                                                  • 861

Zamieszczone przez EFENDI
                                                  Na progi mysle o foliach poliweglanowych, przezroczystych, miekkich są takowe??
                                                  Ja sobie zrobiłem folie przeźroczystą - ale lipa, nie jest to to o co mi chodziło - zamówiłem nakładki plastikowe, szczególnie jak mi Syn zacznie po progach skakać to folia byłaby za słaba :lol:

Komentarz

• EFENDI
                                                    Drive
                                                    • 2010
                                                    • 97

Pisząc o folii myslallem o poliweglanie, jak np w okolicy błotnika na przejsciu kształtu jest, coś w tę nute.
                                                    Jezeli spotkam ładne nakładki na progi, ale ich ładność musi być absolutna czyli skromne, z miekkiego tworzywa, bez wstawek białych, niklowanych itp moze zdecyduje sie, póki co 90% to wieś tańczy i spiewa.
                                                    Jedynie sie boje aby w czasie deszczu woda niestała tam "drążąc" pod klej, do srodka..
                                                    jesli miałby ktoś namiar na ładne, skromne, starannie wykonane nakładki do OI prosze o wrzucenie linka,
                                                    pozdro
                                                    OI Combi 1.6 LPG BFQ

Komentarz

Pracuję...