Marcin_ste, a reszta numeru? Nowy typ uszczelki mocno różni się od starej. Jest dużo bardziej miększa i ma dłuższy koniec przylegający do wneki drzwi. Dla porównania podjedź do salonu jakiegokolwiek Skody i porównaj zwoje z uszelkami zamontowanymi na OII LF lub OII Tour.
WADA FABRYCZNA SKODY O2----LAKIER!!!!
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez AdamBMarcin_ste, a reszta numeru? Nowy typ uszczelki mocno różni się od starej. Jest dużo bardziej miększa i ma dłuższy koniec przylegający do wneki drzwi. Dla porównania podjedź do salonu jakiegokolwiek Skody i porównaj zwoje z uszelkami zamontowanymi na OII LF lub OII Tour.
dziękuj za informację w sobotę wybiorę się do salonu.
pozostała czesc numeru jest o 300 numerów mniejsza od 014427. Tylko że tu jest TMBCS a ja mam TMBDA czy symbole CS/DA tym przypadku maja jakieś znaczenie??
Komentarz
-
-
„ producent nie będzie partycypował w kosztach tej naprawy”
Tyle w mojej sprawie opisanej powyzej. :lol: Cos mi sie zdaje, ze pomaluje to kto inny, bo na pewno nie ja. Wniosek z tego taki, ze do 5 lat, moze i by cos zrobili, ale jak auto ma juz wiecej niz 5 lat, to maja to gleboko w dupie, pomimo ze znaja problem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sdssW yeti na tylnych drzwiach pojawiaja sie pryszcze w dolnej części, SAP maluje i okleja folia ochronną w ramach gwarancji. Od maja zeszłego roku skoda klei folie na drzwi w Yeti problem nie występuje.
Pryszcze na drzwiach Yeti
Folie mają pomóc, ale chronią tylko część drzwi. Po przebiegu 50 000 w moim samochodzie przednie drzwi też się poddały i powyłaziły kropy pod lakierem.
To dzięki wspaniałej ekologii mamy lakiery z wody i deski rozdzielcze z butelek po coli.Pzdr z Poznania
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mitmarZamieszczone przez sdssW yeti na tylnych drzwiach pojawiaja sie pryszcze w dolnej części, SAP maluje i okleja folia ochronną w ramach gwarancji. Od maja zeszłego roku skoda klei folie na drzwi w Yeti problem nie występuje.
Pryszcze na drzwiach Yeti
Folie mają pomóc, ale chronią tylko część drzwi. Po przebiegu 50 000 w moim samochodzie przednie drzwi też się poddały i powyłaziły kropy pod lakierem.
To dzięki wspaniałej ekologii mamy lakiery z wody i deski rozdzielcze z butelek po coli.
Nie mogę otworzyć linka !!!!
Komentarz
-
-
forum.skodaclub.pl/skoda-yeti/pryszcze-na-tylnych-drzwiach-t6512-135.html
Może przez kopiuj/wklej.
Jakoś obcina mi cały adres i na dodatek wpisuje superbclub..... mimo wpisania poprawnie w edycji.
Więc trzeba zmienić superbclub jak kolega wcześniej napisał..
W Jetim problem jest potęgowany przez szerokie opony (225/50R17).Pzdr z Poznania
Komentarz
-
-
Popatrzcie na Wasze lakiery w pełnym słońcu, posiadacze czarnej perły to już w ogóle złapią się za głowy. Niestety, czy to vw czy to bmw, teraz są kijowe lakiery, rysujące się od patrzenia. Żeby to ograniczyć trzeba myć samemu + wosk, a nie żadne myjnie ręczne/automaty, w których liczy się czas a nie dobro lakieru i zamiast wosku, jest "wosk". Więcej porad na forum kosmetyka autJestem posiadaczem czarnej perły - nigdy więcej
Jednak co srebrny to srebrny-nudny, ale naprawdę łatwy w utrzymywaniu w dobrej kondycji a pod słońcem ciężej dostrzec mikroryski
.
Witam
Passat 1.8 TSI R-Line MY2010
Komentarz
-
-
UP@ Ja się nic nie dziwie! Byłem w innym aso, w poprzednim wiedzieli ocb, teraz zapomniałem powiedzieć żeby nie myć pod żadnym pozorem... Doskonale wiem jak się myje na ręcznych. Ten samochód był tylko dwa razy umyty ręcznie, właśnie przed dwa aso... Teraz już od tego będę zaczynać rozmowy. I znów korekta :/ Tak czy siak po zimie, nawet z woskiem zaskakująco dużo rysek/swirli widziałem na aucie - tak czy siak trzeba było czymś przelecieć.
Zamieszczone przez DANIEL1987Zamieszczone przez theOneposiadacze czarnej perły to już w ogóle złapią się za głowyWitam
Passat 1.8 TSI R-Line MY2010
Komentarz
-
-
nieco mnie pocieszyliście. Mam OI ostatnią serie z listopada wlasnie w tym kolorze, do porównania mam także PUNTO czarne o twardości lakieru z drugiego bieguna skali .Auto najpierw bezdotykowo myje z piachu i grubego mechanicznego brudu, nastepnie recznie szczotką miekką niczym dawne pędzle do nanoszenia mydła do golenia. Widze to samo..., najpierw obwiniałem sie ze moze lakier niedostatecznie utwardzony, bo odebraane w grudniu auto ale teraz... czy jest jakies rozwiązanie aby cos z tymi zarysowaniami zrobić? Na progi mysle o foliach poliweglanowych, przezroczystych, miekkich są takowe??W takich rozmiarach, kształtach?? A reszta co? woskowanie????? Mam świezy lakier, niewiem czy mozna już, myslalelm po roku dopiero tzn na jesień przed zimę.
Nieminej trzeba powiedzięć jedno, lakier nadzwyczaj miekki(((((
Tyle ze ogólnie ładny..OI Combi 1.6 LPG BFQ
Komentarz
-
-
"Zamieszczone przez Maru 123Zamieszczone przez theOneMi niestety dzisiaj aso umyło auto, wszystko w dupę i trzeba będzie polerować ;(
Myć. Tylko profesjonalnie.
"Na progi mysle o foliach" - oklejanie auta folią ??? Tego nie było nawet 15 lat temu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EFENDINa progi mysle o foliach poliweglanowych, przezroczystych, miekkich są takowe??
Komentarz
-
-
Pisząc o folii myslallem o poliweglanie, jak np w okolicy błotnika na przejsciu kształtu jest, coś w tę nute.
Jezeli spotkam ładne nakładki na progi, ale ich ładność musi być absolutna czyli skromne, z miekkiego tworzywa, bez wstawek białych, niklowanych itp moze zdecyduje sie, póki co 90% to wieś tańczy i spiewa.
Jedynie sie boje aby w czasie deszczu woda niestała tam "drążąc" pod klej, do srodka..
jesli miałby ktoś namiar na ładne, skromne, starannie wykonane nakładki do OI prosze o wrzucenie linka,
pozdroOI Combi 1.6 LPG BFQ
Komentarz
-
Komentarz