McGan, o rany :shock: !!! u mnie sa tylko białe paski wytartego lakieru, miałem to zostawić, ale jednak robię zaprawki po obejrzeniu twoich zdjęć.
WADA FABRYCZNA SKODY O2----LAKIER!!!!
Zwiń
X
-
Jak się przed takim wycieraniem lakieru, Waszym zadaniem, można najprościej zabezpieczyć? Czy samoprzylepna, przeźroczysta taśma wystarczy?
Z drugiej strony patrząc na ten problem można wyciągnąć wniosek, że karoseria Skody jest za mało sztywna, szczególnie jej klatka bezpieczeństwa, stąd przemieszczanie się drzwi w stosunku do karoserii podczas pokonywania nierówności na jezdni i przesuwanie uszczelki po lakierze. Wystarczy odrobina piasku i mamy efekt widoczny na zdjęciach. Podobny objaw byłby zauważalny przy zbyt dużym, pionowym luzie rygla zamka drzwi.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloPolon, Poczytaj wątek kilka stron prędzej to będziesz wiedział dla czego wyciera się lakier :idea:Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonuszczelki od 2008r. są zupełnie inne niż wcześniej. Tak jak koledzy pisali - problem znika wraz z wymianą uszczelek. Sztywność klatki O2 jest całkiem dobra.
__PIOTR pisze: "Podepne sie do tematu. Wczoraj kobieta wjechała mi w drzwi lekko już otwarje czyli nie prostopadle tylko równolegle. Drzwi przesuneły sie w strone maski o około 2cm i poszły w dół o około 8cm wyginając również błotnik przedni lewy. Rozmawiałem już z ubezpieczycielem i bedę to robił bezgotówkowo na koszt tej Pani w salonie firmowym Skoda Szczecin."
Kto jeszcze ma wątpliwości może sobie tę sztywność sprawdzić na własnym samochodzie przy pomocy suwmiarki i podnośnika do wymiany kół. Wystarczy podnieść nieco auto przy przednim kole, zmierzyć wielkość szpary pomiędzy drzwiami a karoserią (u góry albo u dołu, od strony zamka), a następnie powtórzyć pomiar przekładając podnośnik w pobliże tylnego koła. Nawet jeden milimetr różnicy wystarczy (a będzie pewnie ich więcej), aby na nierównościach drogi uszczelka plus odrobina piasku działała tak jak szlifierka wibracyjna.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
lilo, proponuję zrobić listę kto byłby zainteresowany oraz zacząć zbierać podpisy bo to trochę zejdzie wysyłając listę naszą kochaną pocztą.Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PolonWczoraj kobieta wjechała mi w drzwi lekko już otwarje czyli nie prostopadle tylko równolegle. Drzwi przesuneły sie w strone maski o około 2cm i poszły w dół o około 8cm wyginając również błotnik przedni lewy.Zamieszczone przez PolonWystarczy podnieść nieco auto przy przednim kole, zmierzyć wielkość szpary pomiędzy drzwiami a karoserią (u góry albo u dołu, od strony zamka), a następnie powtórzyć pomiar przekładając podnośnik w pobliże tylnego koła.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloZYBI68, Ale chyba zrobię osobny wątek co :?:
[ Dodano: Pią 13 Maj, 11 09:16 ]
lilo, Ty masz FL'a? W nim też jest problem wycierania lakieru?Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZYBI68Cytat:
lilo, Ty masz FL'a? W nim też jest problem wycierania lakieru?
Odpowiem za lilo ma przed FL
Komentarz
-
-
Ja pisałem reklamację sam. ASO w Krośnie mnie olało, chcieli malować po raz trzeci, na co się nie zgodziłem. Napisałem pismo do SAP jako gwaranta z żądaniem skutecznej naprawy lub wymiany samochodu na nowy (jeszcze były inne przepisy). Po kilku dniach miałem telefon, skierowano mnie do ASO w Rzeszowie, pomalowano ramy drzwi, wymieniono 3 uszczelki (została od pasażera nie wiem dlaczego) i dostałem gratisowe malowanie rysy gwoździem na masce. Dla mnie była profi obsługa, przynajmniej w porównaniu do przebojów, jakie mam z oszustami w Mitsubishi i broniącą ich centralą. Z nimi spotykam się na sali sądowej w towarzystwie prawnika.Zamieszczone przez lilomoże będzie ciężko ale powinno się dać to zrobić w ramach reklamacji
Komentarz
-
-
No dobra można pisać i zacząć tworzyć listę chętnych http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=738729#738729Daniel
Komentarz
-
Komentarz