[O2] Przepalona pozycja z tyłu i brak kontrolki na desce.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chrisnysa
    Classic
    • 2011
    • 28

Z tego co kojarzę, to kolejnym objawem puszczania uszczelki jest również pojawianie się spalin w zbiorniczku wyrównawczym. Jak pisze JanuszSz - sprawdzaj regularnie poziom płynu.
  • dwaoka
    Elegance
    • 2010
    • 927

Witam koledzy,

Jak w temacie, jakis czas temu przepalila mi sie jedna pozycyjna z tylu i nie mialem kontrolki na desce. Czy to da sie jakos aktywowac/deaktywowac czy mam jakis problem w elektryce?

Pozdrawiam.
    bkc+dsg

Komentarz

• mikolaj
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 366
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

dwaoka, włóż inną przepaloną żarówkę i zobacz czy wyskakuje kontrolka. jeśli się nie mylę przepalenie żarówki jest seryjne.

Komentarz

• bzyq_74
        RS
        • 2008
        • 3467
        • Volkswagen
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

dwaoka Jeżdżę od miesiącą z jedną przepaloną (pozostałe 3 świecą) i mam kontrolke na cyferblacie
        MARCIN
        Mój szkodnik

Komentarz

• adeks
          Drive
          S_OCP Member
          • 2007
          • 87

Gdzieś się doczytałem (w tej chwili nie pamiętam czy to nie była instrukcja obsługi), że należy kontrolować stan żarówek z tyłu ponieważ są one kontrolowane wspólnie. Na mój pomyślunek to dwie małe boczne żarówki będą kontrolowane wspólnie, a pozostałe dwie (stop i przeciwmgielne) będą kontrolowane osobno.
          Stawiam, że:
          bzyqu_74 miałeś spaloną albo stop albo PM
          dwaoka miałeś spaloną jedną z dwóch bocznych.
          Octavia 2.0 BKD

Komentarz

• loru
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4286
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez adeks
            Gdzieś się doczytałem (w tej chwili nie pamiętam czy to nie była instrukcja obsługi), że należy kontrolować stan żarówek z tyłu ponieważ są one kontrolowane wspólnie. Na mój pomyślunek to dwie małe boczne żarówki będą kontrolowane wspólnie, a pozostałe dwie (stop i przeciwmgielne) będą kontrolowane osobno.
            jakoś tak to się odbywa, ponieważ mam przepaloną jedną z postojowych i nie mam info o niej na cyferblacie.
            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• dwaoka
              Elegance
              • 2010
              • 927

adeks, tak, padła mi jedna z tych czterech w3w, teraz sobie przypomniałem, że jak mi padła H7 to była żarówa na blacie...

ps. to znaczy ze mozna zamienic te w3w na ledy bez wywalania bledu?
              bkc+dsg

Komentarz

• adeks
                Drive
                S_OCP Member
                • 2007
                • 87

Zamieszczone przez dwaoka
                ps. to znaczy ze mozna zamienic te w3w na ledy bez wywalania bledu?
                Jeżeli wymienisz jedną to myślę, że błędu nie będzie. Jak wymienisz obydwie to już nie jestem w stanie odpowiedzieć. Jednak uważam, że to nie jest dobry pomysł bo żarówki równomiernie oświetlają lampy od środka. Jak założysz ledy to oświetlenie już nie będzie takie równomierne.

Jak chcesz mieć ledy to poszukaj na alledrogo lamp ledowych na tył. Już o nich było na forum
                Octavia 2.0 BKD

Komentarz

Pracuję...