mar979, rozmawialem z kumplem z salonu VW Wojtanowicza we Wro - bez rabatow wymiana dwumasy w pasku 2.0 TDI to 4300 pln. Akurat byl w temacie, bo dzis robili.
Zeby bylo smieszniej 100 pln drozej kosztuje to w Audi A4
Cos jeszcze? Mam wrazenie ze nie przeczytales, ze tez pisalem o ASO ...
Podana cena 8 tys za dwumas nie jest IMO niemożliwa, chociaż rzeczywiście w więkoszości wypowiedzi padają niższe kwoty. Tym bardziej, jak firma przyprowadza dwa paski, i bez dyskusji i dodatkowych pytań zgadza się na koszty . Ja miałem przykład ASO-wego cennika przy wymianie oleju + filtry. W jednym ASO Skoda mieli cenę (marzec 2010 rok) 800 zł za wszystko niezależnie od modelu - tak samo kosztowało to w Fabii i w Superbie. W innym ASO zrobili mi dokładnie to samo za 400 z haczykiem, bez zniżek czy innych znajomości. Cennik cennikowi nierówny
witam ostatnio przy biegu jalowym bez gazu obroty zaczely spadac niemal do zera. od razu zanurkowalem pod maske i co sie okazalo przeustnica byla strasznie zasyfiona. po wyczyszczeniu jest ok. ale kieruje sie do was koledzy z pytaniem jakie jeszcze inne skutki mogly byc spowodowane brudna przepustnica oprocz nierownych obrotow na luzie??
Jeżeli jest elektroniczna przepustnica, to może się zacinać (blokować o brud) powodując różnorakie błędy nastawy i położenia co w efekcie skutkuje wywaleniem EPC i CHECK na zegarach i przejściem w tryb... powiedzmy serwisowy. Można się nieźle zdziwić w trasie
Kasowanie błędów pomaga wówczas do kolejnego przycięcia przepustnicy i a piać to samo.
Komentarz