brudna przepustnica

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Joo
    Drive
    • 2010
    • 76

brudna przepustnica

Zamieszczone przez misiek^wro
    mar979, rozmawialem z kumplem z salonu VW Wojtanowicza we Wro - bez rabatow wymiana dwumasy w pasku 2.0 TDI to 4300 pln. Akurat byl w temacie, bo dzis robili.
    Zeby bylo smieszniej 100 pln drozej kosztuje to w Audi A4

Cos jeszcze? Mam wrazenie ze nie przeczytales, ze tez pisalem o ASO ...
    Podana cena 8 tys za dwumas nie jest IMO niemożliwa, chociaż rzeczywiście w więkoszości wypowiedzi padają niższe kwoty. Tym bardziej, jak firma przyprowadza dwa paski, i bez dyskusji i dodatkowych pytań zgadza się na koszty . Ja miałem przykład ASO-wego cennika przy wymianie oleju + filtry. W jednym ASO Skoda mieli cenę (marzec 2010 rok) 800 zł za wszystko niezależnie od modelu - tak samo kosztowało to w Fabii i w Superbie. W innym ASO zrobili mi dokładnie to samo za 400 z haczykiem, bez zniżek czy innych znajomości. Cennik cennikowi nierówny
  • daber85
    Rider
    • 2009
    • 296

brudna przepustnica

witam ostatnio przy biegu jalowym bez gazu obroty zaczely spadac niemal do zera. od razu zanurkowalem pod maske i co sie okazalo przeustnica byla strasznie zasyfiona. po wyczyszczeniu jest ok. ale kieruje sie do was koledzy z pytaniem jakie jeszcze inne skutki mogly byc spowodowane brudna przepustnica oprocz nierownych obrotow na luzie??

Komentarz

• daneczek76
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3642
      • Toyota

Wymieniać co 15 tyś . filtr powietrza wtedy na pewno będziesz rzadziej czyścił.
      Co do reszty to może jeszcze brak mocy.
      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Sev
        L&K
        • 2007
        • 1295

Jeżeli jest elektroniczna przepustnica, to może się zacinać (blokować o brud) powodując różnorakie błędy nastawy i położenia co w efekcie skutkuje wywaleniem EPC i CHECK na zegarach i przejściem w tryb... powiedzmy serwisowy. Można się nieźle zdziwić w trasie
        Kasowanie błędów pomaga wówczas do kolejnego przycięcia przepustnicy i a piać to samo.
        6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
        Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• daber85
          Rider
          • 2009
          • 296

dzekuje za info ale przepustnica u mnie jest nie elektryczna.

Komentarz

Pracuję...