Finansowanie zakupu Octavii

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pandzik
    RS
    • 2011
    • 2254
    • Seat

Re: Kredyt

Zamieszczone przez chemik2164
    Przymierzam się do nowej octavi tour - ok 52000
    Mam połowę kwoty ok 28000 resztę chciałbym wziąć w jakimś kredycie np 3,99% na 4 lata ale niech mi ktoś wytłumaczy ile mnie ta octavia tak naprawdę będzie kosztować?? czy jest jakaś prowizja?? i tak dalej?? proszę o pomoc... pozdrawiam
    Najlepiej zacznij od sprawdzenia oferty w "swoim" banku. Jeśli jesteś stałym klientem to można liczyć na spore upusty i bonifikaty (rezygnacja z prowizji). Zresztą przy wpłacie własnej wiedzą, że kredyt dostaniesz w każdym banku... Ja w każdym razie zszedłem poniżej oferty VWBanku.

Komentarz

• shok
      RS
      • 2009
      • 2070
      • Octavia I (1U2)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez pandzik
      Jeśli jesteś stałym klientem to można liczyć na spore upusty i bonifikaty
      hehe dobre sobie :lol:
      Wszystkich jakich znam brali kredyty w innych bankach gdyż "ich" banki po wszystkich dodatkach i promocjach wychodziły słabiej niż konkurencja...
      Liczy się nowy klient a niestały -- Polska dziki kraj :?

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9941
        • Ford

shok, potwierdzam to, co napisał pandzik. Ja co prawda mam doświadczenie jedynie z kredytem hipotecznym, ale oferta mojego banku (ale po dość zażartych negocjacjach) wygrała z propozycjami innych banków...
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• shok
          RS
          • 2009
          • 2070
          • Octavia I (1U2)
          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Agamek12
          ale po dość zażartych negocjacjach) wygrała z propozycjami innych banków...
          jednak przyznasz racje ,ze na dzień dobry konkurencja dała lepsze warunki niż twój rodzimy bank.
          Moi znajomi może nie potrafili tak dobrze negocjować i dlatego poszli do konkurencji... :|

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9941
            • Ford

shok, to było na tej zasadzie, ze jeśli jakiś bank dawał mniejszą prowizję, to chciał większa marżę... I odwrotnie... Generalnie analizujac wartość ostateczną kredytu wychodziło na to, że początkowe oferty banków dawały niemal ten sam wynik na końcu :shock: ... No a ja doporwadzielm do tego, ze marżę i prowizję "mój" bank zaproponowal najniższą, do tego nie musiałem płacić za wycenę mieszkania, a i termin przyznania kredytu (a to było dla mnie mega ważne, bo w ciągu kilkunastu dni musiałem dostać kredyt aby załapać sie na "ulgę odsetkową") był najszybszy
            Adam... Używam:
            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...