[O2] 1.8TSI Jakie macie przebiegi?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez loyd
    też bym kupił tego no ..... nowoczesnego i ekonomicznego diesla :wink:
    nad tym to ja bym się akurat poważnie zastanowił
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• loyd
      RS
      • 2010
      • 2342

Zamieszczone przez szkoda
      Zamieszczone przez loyd
      też bym kupił tego no ..... nowoczesnego i ekonomicznego diesla :wink:
      nad tym to ja bym się akurat poważnie zastanowił
      Sądzę, że wrzucając dane do excella wyszłoby, że kupiłbym właśnie tego ..... Jednak w eksploatacji "zawodowej" te silniki wciąż górują nad benzynami.

Komentarz

• pascal
        Rider
        • 2009
        • 510
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

e tam... ja z pełną świadomością swoich realnych rocznych przebiegów kupiłem benzin . w rok zrobiłem 40 tys - nie żałuję gdybym był troszke bardziej zamożny na pewno kupiłbym "większą" benzynkę. diesla miałem wczesniej - znudził mi się :wink:

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

ednak w eksploatacji "zawodowej" te silniki wciąż górują nad benzynami.
          to niby w mojej :?: :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez pascal
          e tam... ja z pełną świadomością swoich realnych rocznych przebiegów kupiłem benzin . w rok zrobiłem 40 tys - nie żałuję
          masz takie samo spalanie jak ja więc co za różnica, tylko dla mnie nie realne

dobra, kończmy OT wracając do mrożącego w żyłach tematu, komu ile udało się przejechać :!:
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• pascal
            Rider
            • 2009
            • 510
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

spalanie mam realne... tyle tylko że moje "miasto" to warszawa późnym wieczorem gdzie sie w korkach nie stoi a tak to trassa jeżdze od 3 tys w górę (bo wcześniej nic sie nie dzieje )więc raczej nie jak zawalidroga.. no i weź pod uwagę ze Ty masz tych koni duuuuzzo więcej ... ale ok koniec ot

Komentarz

• voytek
              Rider
              • 2010
              • 480
              • Octavia III (5E3)
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Odebrałem rok temu - 8.03.2010 - przebieg ok. 18000 km.
              Jak dotąd z napraw gwarancyjnych:
              - naprawa niemiłosiernie piszczących szyb w tylnych drzwiach (wymienili jakieś uszczelki i jest OK)
              - jesienią, po pół roku użytkowania auta, rozładował się akumulator - wymiana softu radia (ponoć to była przyczyna rozładowania akumulatora), dali też w ramach gwarancji nowy akumulator - jak dotąd problem odpukać nie powrócił
              - lusterka na mrozie rozkładają się w drugą stronę, problem znany na forum, w ASO rozebrali i wyczyścili mechanizmy lusterek, czy pomogło nie wiadomo, bo mrozy się skończyły
              - piszczy roleta bagażnika przy rozwijaniu - do zgłoszenia na przeglądzie
              Generalnie jak dotąd brak poważnych usterek, tylko drobiazgi jak wyżej.
              A co do silnika - super, jak dotąd odpukać bezawaryjnie, zużycie oleju 0.13l/1000 km, więc z tego co czytam na forum nie jest najgorzej, pod koniec gwarancji rozważę profilaktyczną wymianę tego słynnego już napinacza łańcucha rozrządu

Komentarz

• theOne
                Ambiente
                • 2010
                • 177

Co prawda nie Skoda, ale bebechy te same

Odbiór 09.04.2010 - niecałe 10000 - czyli benzyna nie bezpodstawnie , choć teraz wiem, że w tym roku troszkę więcej pojeździ.

Mam problemy szarpaniem na luzie, czasem w czasie jazdy czuć lekkie drganie, poskrzypią zegary i jakiś plastik - zgłoszone, niedługo wizyta w ASO. Olej - do tej pory wlałem ~0,5l profilaktycznie, jest obecnie w połowie bagnetu, ani razu nie świeciła kontrolka.
                Witam

Passat 1.8 TSI R-Line MY2010

Komentarz

• Psycho Dad
                  Rider
                  • 2009
                  • 629

Zamieszczone przez voytek
                  - piszczy roleta bagażnika przy rozwijaniu - do zgłoszenia na przeglądzie
                  Bez obrazy ale do niektórych rzeczy potrzeba podejść z dystansem.

Mi coraz bardziej brakuje szerszych kółek ... 195 to naprawdę masakryczne minimum.
                  Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

Pracuję...