e tam... ja z pełną świadomością swoich realnych rocznych przebiegów kupiłem benzin . w rok zrobiłem 40 tys - nie żałuję gdybym był troszke bardziej zamożny na pewno kupiłbym "większą" benzynkę. diesla miałem wczesniej - znudził mi się :wink:
spalanie mam realne... tyle tylko że moje "miasto" to warszawa późnym wieczorem gdzie sie w korkach nie stoi a tak to trassa jeżdze od 3 tys w górę (bo wcześniej nic sie nie dzieje )więc raczej nie jak zawalidroga.. no i weź pod uwagę ze Ty masz tych koni duuuuzzo więcej ... ale ok koniec ot
Odebrałem rok temu - 8.03.2010 - przebieg ok. 18000 km.
Jak dotąd z napraw gwarancyjnych:
- naprawa niemiłosiernie piszczących szyb w tylnych drzwiach (wymienili jakieś uszczelki i jest OK)
- jesienią, po pół roku użytkowania auta, rozładował się akumulator - wymiana softu radia (ponoć to była przyczyna rozładowania akumulatora), dali też w ramach gwarancji nowy akumulator - jak dotąd problem odpukać nie powrócił
- lusterka na mrozie rozkładają się w drugą stronę, problem znany na forum, w ASO rozebrali i wyczyścili mechanizmy lusterek, czy pomogło nie wiadomo, bo mrozy się skończyły
- piszczy roleta bagażnika przy rozwijaniu - do zgłoszenia na przeglądzie
Generalnie jak dotąd brak poważnych usterek, tylko drobiazgi jak wyżej.
A co do silnika - super, jak dotąd odpukać bezawaryjnie, zużycie oleju 0.13l/1000 km, więc z tego co czytam na forum nie jest najgorzej, pod koniec gwarancji rozważę profilaktyczną wymianę tego słynnego już napinacza łańcucha rozrządu
Odbiór 09.04.2010 - niecałe 10000 - czyli benzyna nie bezpodstawnie , choć teraz wiem, że w tym roku troszkę więcej pojeździ.
Mam problemy szarpaniem na luzie, czasem w czasie jazdy czuć lekkie drganie, poskrzypią zegary i jakiś plastik - zgłoszone, niedługo wizyta w ASO. Olej - do tej pory wlałem ~0,5l profilaktycznie, jest obecnie w połowie bagnetu, ani razu nie świeciła kontrolka.
Komentarz