A ja wam powiem tak,założę letnie jak doprowadza trochę drogi do kultury bo jak narazie to po zimie jest dziura na dziurze i troche mi szkoda opon i felg.... :diabelski_usmiech
czyli pewnie jeszcze ze 3 tygodnie :idea:
Ja wczoraj byłem w małym warsztacie - wulkanizacji na wymianie oleju, to tworzyła się kolejka do wymiany gumowców. Widać że wyższa temperatura działa tak na kierowników, jak pierwszy śnieg.
Stosuję się do zasady: po Wszystkich Świętych i po Wielkiejnocy. Wolę trochę bardziej przytyrać zimówki, niż wpaść w jakąś śnieżycę i się rozp........ :diabelski_usmiech
no to w tym roku to juz w upał mozesz jezdzic :diabelski_usmiech
Pod koniec tygodnia zapowiadają śnieg, i na minusie Płn-wsch ,więc ja sobie poczekam 2 tyg jeszcze ,nie daje się ponieść emocjom :diabelski_usmiech
też poczekam ponoć snieg z deszczem ma zawitać także w rejony centralnej Polski
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Ja zmieniam w kwietniu, nie ma co sie spieszyc z ta wymianą , przeciez te zimówki też trzeba zjeździć. W moim poprzednim autku zimówki wyglądaja jak nowe, a letnie kwlifikują sie do wymiany, więc pojeżdże do połowy kwietnia aż się kolejki zluzują u wulkanizatora
w sobote wymieniałem z zimowek 195/65-15 na Brigstone Turanza 205/55-16 (letnie)
jazda na letnich niebo a ziemia auto bardziej "sie słucha" kierowcy, tylko moje pytanie jak juz jest temat, robiłem Geometrie na zimowkach, i założyłem letnie i mam lekko krzywa kierownicew lewo dodam że oba komplety na ORI felach stal i alu, i oba nowe opony były. Czesto sie tak dzieje?? pierwsza zmiana z zimowek na letnie i stad może moje spostrzeżenie.
robiłem Geometrie na zimowkach, i założyłem letnie i mam lekko krzywa kierownice
to śmigaj do mechanika który robił geometrię niech poprawi! też to kiedyś przerabiałem - jego wina źle ustawił kierownicę a wogóle ją blokował przy ustawianiu geometrii?
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz