Ty fuksiarzu - u mnie ciezko dobic do 250 :diabelski_usmiech
wlasnie spojrzalem w inna rubryke spirytu moniotra:
16 100 km= 2907 l u98 :diabelski_usmiech - mowcie mi morderca srodowiska: 6774kg CO2 :diabelski_usmiech
... i na pewno znasz np. koszt 1km, czy zaczyna ci się coś dziać (np. sonda)bo zużycie skoczyło o 15%, i takich tam jeszcze innych parę spraw. Dawniej też patrzyłem tylko na wyciagi, ale teraz wolę mieć dokładniejsze info, zwłaszcza że zajmuje mi to ok. 10min./miesiąc
95% mojej jazdy to jazda po mieście, we Wrocku raz stoisz w korku a raz nie więc i tak to dla mnie bez różnicy jaki jest koszt 1km skoro raz na dystansie 7km mam zużycie 15l/100km a raz 9. I to tylko zależy od dwóch rzeczy, tego czy chce mi się deptać i czy stoję w korkach. Jeżeli występują te dwie okoliczności to pal licho wszystkie obliczenia, ekologię itd. Ogiery muszą pić ;-) a jeżeli mam dobry dzień, jadę z żoną (w ciąży) to i 8 po mieście mi wyjdzie jak zepnę pośladki.
A od padających sond i innych pierdół mama VAGa, raz miesiąc czy dwa podpinam i sprawdzam co w bryce piszczy ;-)
Każdemu wedle potrzeb!
Ostatnio miałem do dyspozycji RX-8 przez dwa dni, to średnie zużycie paliwa wyszło mi około 20 litrów/ 100km :twisted: ...ale przy takim aucie kto się martwi paliwem ;-)
Komentarz