Octavia II wlew paliwa, otwór pod korkiem paliwa -pytanie
Witam,
Mam pytanie odnośnie otworu pod korkiem paliwa w Octavii II, a mianowicie do czego służy.
Jeżeli jest to odpowietrznik baku to dlaczego znajduje się pod korkiem, a nie nad nim?
Problem w tym, że po myciu samochodu zauważyłem iż wewnętrzna część klapy jest mokra co oznaczałoby, że klapa od wlewu jest niezbyt szczelna i zbiera się tam woda, która następnie musi być gdzieś zassana - pytanie czy ten otwór prowadzi do baku?
Jeśli tak, to po każdym myciu do zbiornika dostaje się mała ilość wody :O
Proszę o info gdzie ten otwór prowadzi i jaka jest jego rola oraz czy nieszczelna klapa wlewu paliwa to problem, który powinien zostać zgłoszony do ASO? ( samochód jest cały czas na gwarancji )
Pozdrawiam
No to pytanie w takim razie gdzie wychodzi odpowietrzenie baku?
Pytam, bo mam niestety efekt bulgotania słyszalny od strony prawego tylnego nadkola,
po wyłączeniu silnika.
Obstawiam odpowietrzenie włąśnie, ale gdzie ono jest....
IMO o ile dobrze kojarzę w korku wlewu jest otworek . W autach starszej generacji w środku wlewu zaraz na początku otworu był taki "dings" który po wkręceniu korka chował się i tym samym umożliwiał odpowietrzanie zbiornika i logiczne, że musiałoby następować to poprzez wkręcenie korka. Podczas tankowania jak nie był schowany powodował, że nie można było zatankować na full. Można było to obejść wciskając go pistoletem podczas tankowania i zalać do pełna. W swoim szkodniku nie widzę tego dingsa ale może schowali go niżej. Niech inni się wypowiedzą. pozdro
dwaoka, chyba wszędzie jest niezamykany wlew paliwa tzn. korek jeśli o to chodzi. moze pomóc tylko wymiana całego korka o ole znajdziesz jakiś który bedzie pasował
Wstawiać zamek?! na pewno się da tylko jak to będzie wyglądać i skąd zamek jak nie ma oryginałów ? Chyba że ze szrotu od 125 lub innego z takim rozwiązaniem.
abstinent, nic nie działa tam jest tylko taki guzik w środku który albo jest wciśnięty, albo wyciśnięty..... kolejna rzecz do mojej dziwnej wersji auta
ambiente z korbami z tyłu, podgrzewanymi fotelami z przodu, heblami 288mm i brakiem zamykania wlewu
Hmm a jak był "bity" trzeba zgłosić fakt molestowania luz znęcania się :szeroki_usmiech Sorry ale nie trawie słowa bity w samochodach :roll: Podobnie jak lalka, igła, rartys, nówka itp :shock: :lol:
Komentarz