Wymiana lamp!!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Olher
    Classic
    • 2012
    • 5

Wymiana lamp!!!!

Zamieszczone przez konkon
    Orbit, sory ale nie wyrabiam.. forum wykazywało wysoki poziom, ludzie szli po rozum do głowy, było wyjaśniane że lepkość zimowa to coś zupełnie innego niż wysoko-temp., kończyły się mity o wyciekach po przejściu na niższą lepkość ZIMOWĄ, że za wycieki odpowiedzialne są uszczelki itd.. wpajane było że ma być conajmniej 5W z przodu.. I generalnie szło to w dobrym kierunku, aż tu nagle :shock:
    Szala zaczęła się znowu przechylać i zaraz zalecalibyście mineralny po 300 tys. km.
    Najbardziej zastanawia mnie Paolo. Coś się zmieniło ? Co można przedobrzyć, przekombinować ?
    To że silnik będzie miał lżej w zimę przy rozruchu (lepsze smarowanie silnika, turbo) ?
    Zastanawia mnie o co chodzi ? o oleju GM napisałem właśnie dla tych którzy nie widzą różnicy i nie lubią przepłacać, o tekstach w stylu zalewam 10W-40 wszystkie swoje auta i jestem zadowolony nie wspomnę. ZERO merytoryki, jakieś pół zdania wyrwane, żeby nie powiedzieć, że niektórzy mają tak ostre wejście w ten temat- krótko mówiąc walą jak dzik w sosnę.

Kompletnie nikt nie polecił karlito1982 zalania 5W-40, skoro z Midlanda jest zadowolony to niech zostanie przy marce. 300 tys. to jakiś wyczyn ? Bez jaj, chyba maluchem. Może zalać inne, nie ma przeciwskazań, o ile nie był na tym oleju przekraczany interwał wymiany i auto było użytkowane normalnie. Płukanka i jazda. Ze swojej strony polecam LM Synthoil High Tech.
    Moim zdaniem Paolo zasugerował się błędna kartą produktu, która wskazywała na bardzo dobre parametry tego oleju - tak naprawdę karta dotyczy syntetyka 5w40.

Większość ludzi boi się wyłamywać i idzie dalej ze stadem, niekoniecznie w dobrym kierunku. Całe stado mechaników i klakierów im przyklaskujących opowiada o szkodliwości przechodzenia na olej o niższej lepkości i wyższej jakości. Trudno to zmienić i trzeba się uzbroić w cierpliwość. Trzeba też wziąć pod uwagę, że nie zawsze wszyscy mają czas, żeby zajrzeć do wątku i zabrać głos - może tak własnie było?

Co do Midlanda, to nie jest to dawny Quaker State. Midland powstał, kiedy QUaker miał się jeszcze dobrze i był jakby europejskim odpowiednikiem. Jednak jeszcze raz podkreślam - to nie są produkty Quaker State! Wszystkie oleje są produkowane w Szwajcarii, na bazie bardzo wysokiej jakości ropy naftowej importowanej z USA. Wszystkie oleje Midlanda to HC, jednak mają zagorzałych zwolenników, co świadczy o ich bardzo dobrej jakości.

Kwestia LM Synthoil i Diesel Synthoil - namówiłem na ten olej (bo to prawie na pewno to samo) dwóch użytkowników Stilo JTD 115, po wielkich bojach dali się nawet namówić namówić na płukankę. Efekt był taki, że byli zszokowani wyciszeniem i kukturą poracy silnika. Nie wiem co LM dodaje do tego oleju, jednak jest pewne, że coś niestandardowego dodają.

Pozdrawiam
  • marek1120
    Classic
    • 2011
    • 19

Wymiana lamp!!!!

Koledzy mam takie pytanie czy jest możliwość wymiany lamp z np.Polskiej OI do Anglika rok 2003.Bo mam strasznie porysowany plastik i jak by od słońca popękał.Chodzi mi o regulację itp.A wiem że sam klosz jest ciężko wymienić i cieżko jest dostać.Proszę o porady.Dzięki za wszelkie wskazówki.

Komentarz

• krzysiek13
      L&K
      • 2010
      • 1155

Nie ma możliwości przełożenia lamp z ruchu lewostronnego na prawostronny i na odwrót, ponieważ kontynentalne świecą tak //, a w UK \\. Będą zwyczajnie oślepiać wszystkich jadących z naprzeciwka.
      Octavia

Komentarz

• marek1120
        Classic
        • 2011
        • 19

Dzięki Krzysiek13.Tak myślałem ale chciałem się upewnić.

Komentarz

Pracuję...