Moim skromnym zdaniem to opcja Tour Sport jest bardziej interesująca. Różnica w cenie niecałe 2k zł a o niebo lepsze wypos.
Dobrałbym tylko jeszcze
- elektrycznie sterowane szyby boczne z tyłu
- regulacja pod ledzwie foteli przednich i regulacja wysokosci fotela pasa¿era
Szczególnie ta druga opcja przydaje się, szczególnie gdy pokonuje się długie trasy.
Moim skromnym zdaniem to opcja Tour Sport jest bardziej interesująca. Różnica w cenie niecałe 2k zł a o niebo lepsze wypos.
Dobrałbym tylko jeszcze
- elektrycznie sterowane szyby boczne z tyłu
- regulacja pod ledzwie foteli przednich i regulacja wysokosci fotela pasa¿era
tylko wydaje mi sie ze silnik troszke słaby jest i nie znam go i w tym najwiekszy prblem??
jak sie nim bedzie jeździło??
silnik jest ok, z ciekawostek, dzis w MT mierzyl go Garret, wyszlo mu bodajze 114,8KM, Nm niestety nie pamietam :roll: , wykres pewnie pojawi sie w stosownym watku.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Silnik nie jest taki słaby, a po chipie będzie śmigał i to nie najgorzej. A do 2.0 TDI pewnie musłabyś sporo dopłacić.
na ma silnika 2,0 w ofercie już sa 3 do wyboru 1,6 1,8T i ten 1,9 a chipa na gwarancji nie mozna robić bo ja strace
Mam TOUR-a Combi 1.9 AXR i napisalem CI ze silnik jest ok. Program mozesz zrobic bo w ASO nawet nie sa w stanie sprawdzic czy masz czy nie . Wiec w czym masz jeszcze problem ? 1.6 mialem w Leonie , silnik ok ale spalani enie na poziomie jaki by mnie zadowalal, 1.8 T ja takich mocy nie potrzebuje. Teraz srednie spalanie mam na poziomie 6.2 wiekszosc miasto, trasa 5.4/5.6 w zaleznosci jak jade. 1.9 TDI AXR nic dodac nic ujac jest qll silniczkiem.
elektryczne szyby boczne z tylu to bym sobie odpuscil :roll: mam bo w mojej wersji były i uzyłem ich może ze 2 razy przez 2 lata... jakbym miał do nich dopłacić to bym nie dopłacił bo życie pokazuje że są tylko po to żeby powiedziec że sie ma wszystkie szyby elektryczne :lol: :szeroki_usmiech
Za ta kase, lepiej brac OII, a nie zmienic dobre na dobre. Nowa technologicznie jest duzo lepiej rozwinieta, a pakiet sport no i po co to komu do szczescia. Zawias mozna zrobic lepszy niz ma wersja sport, z zderzka RS nie zostawimy na pierwszym chodniku
Za ta kase, lepiej brac OII, a nie zmienic dobre na dobre. Nowa technologicznie jest duzo lepiej rozwinieta, a pakiet sport no i po co to komu do szczescia. Zawias mozna zrobic lepszy niz ma wersja sport, z zderzka RS nie zostawimy na pierwszym chodniku
Dokladnie za taka kase lepiej kupic OII. Ja za swoja dalem o 10K PLN mniej i ta cena jest uwazam OK. Natomiast 74 K pLN to OII jak juz.
szczerze mowiac bez zastanowienia bralbym O2 Mint (nowa seria promocyjna) hatch 1,9TDI za 73tys (juz z doplata za lakier) i tyle z mojej strony :twisted:
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
OCTAVIA WERSJA WYPOSAZENIA Ambiente
SILNIK diesel 1,9 TDI / 77 kW (105 KM)
Radioodtwarzacz Skoda Auto Stream z CD 1 600,00 zł
Obrecze kół ze stopów lekkich SIRIUS 6,5J x 16" z oponami 205/55 R16 2 500,00 zł
Climatronic - dwustrefowa klimatyzacja automatyczna z funkcja chłodzenia schowków 1 600,00 zł
Reflektory ksenonowe 2 800,00 zł
Spryskiwacze reflektorów przednich 700,00 zł
RAZEM: 9 200,00 zł
PODSUMOWANIE
cena samochodu w wersji podstawowej 77 000,00 zł
(bez dopłat i wyposazenia opcjonalnego)
cena samochodu w wersji pełnej 86 200,00 zł
Do tego na wyposazenie dodatkowe zawsze otrzymasz rabat. Puki w sprzedazy bedzie OI OII nie potanieje, to tak jak bylo z Golfem III/IV. Wiec sadze, ze auto jest do kupienia za max 80tys zl
To jak Ci sie OI podoba to po co zmieniac Jeszcze dlugo pojezdzi.
oki, ale skoro cena jest de facto taka sama, to to IMHO na prawde nie bedzie dobry wybor, ze wzgledow racjonalno-ekonomicznych :diabelski_usmiech
jezeli chodzi o wzgledy emocjonalno-estetyczne to oczywiscie popieram, zeby kazdy robil to co chce :kciukgora
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
ale to jest o 4 tysiące wiecej a wiecie ze w dzisiejszych czasach czeba sie liczyć z każdym groszem a do ceny czeba jeszcze doliczyć ubezpieczenie gdzie jak podejżewam ze o2 jest droższe od o1!!! poza tym czym dokładnie sie różnia poza opakowanie oba autka??
Zamieszczone przez Maicroft
To jak Ci sie OI podoba to po co zmieniac Jeszcze dlugo pojezdzi.
bo teraz mam benzynke 1,6 a mamuska weszła w firmie na vat i czeba sie bronic po 2 zbloiża sie 3 rok naszego auta i pasowało by zmienić na nowe a przy dzisiejszych cenach benzyny diesel jest najodpowiedniejsza jednostka napędową!!! a tak ile moge dostać za octe 1 1,6 przejechane ma 80Kkm wersja wyposażenia to ice 2 nowe opony na przodzie i niedługo nowe tarcze ATE nacinane i klocki ATE?
? przeciez np ta Mint jest tansza o 3 tysiace od jednej twojej konfiguracji i o tysiac od drugiej :roll:
Zamieszczone przez karmel
do ceny czeba jeszcze doliczyć ubezpieczenie gdzie jak podejżewam ze o2 jest droższe od o1!!!
dlaczego tak podejrzewasz?
Zamieszczone przez karmel
poza tym czym dokładnie sie różnia poza opakowanie oba autka??
stary, jak pragne zdrowia, czy to rzeczywiscie ty jestes odpowiedzialny za zakup tego samochodu, czy po prostu robisz sobie jaja? :evil:
juz nie wazne o jakim konkretnie aucie mowa, ale odrzucasz cos, tak na prawde nie wiedzac w ogole co to jest, czym sie jedno od drugiego rozni, ile kosztuje ubezpieczenie?!
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz