Witam ponownie mam pytanie mam w mojej Octavi pakiet komfort wszystko działa jak należy tzn z kluczykiem w zamku otwieram i zamykam szyby jeśli robię to z pilota ( dołożony sterownik ) mogę jes tylko domykać jest jakiś sposób żeby móc je pilotem otwierać ?
A i mam jeszcze jedno pytanie skoro mam pakiet komfort zeby po ruszeniu przy danej prędkości ryglowały sie drzwi a po zatrzymaniu otwierały kolega tak ma w seacie leonie
...O otwieraniu szyb z pilota nie słyszałem i nie wiem w jakim celu chcesz to robić.
Strzelanie zamkami podczas przejazdu przez miasto przyprawiłoby mnie o atak szału.
Zapewne już na trzecich światłach.
Ale co kto lubi...
...O otwieraniu szyb z pilota nie słyszałem i nie wiem w jakim celu chcesz to robić.
Bardzo przydatne przy upałach - opuszczasz szyby zanim wejdziesz do środka
Można to zrobić dodając przkaźnik ale będzie wtedy problem tego typu że za każdym razem jak otworzysz auto to opuszczą się szyby. Jeżeli masz dołożony alarm i ma on drugi kanał to można nad tym pomyśleć.
Jeżeli masz fabrycznego pilota do CZ to można przeprogramować moduł komfortu - byłó już o tym na forum.
Można zrobić zamykanie po przekroczeniu 15km/h i otwieranie po zgaszeniu - zmiana kodowania w komforcie.
Ja w upały przy nagrzanym aucie, w zależności od nastroju , wybieram jedną z opcji:
1. Otwieram szyby z kluczyka.
2. Otwieram drzwi na maxa.
3. Wpadam na wdechu do auta, odpalam, włączam klime, wychodzę i czekam chwilke, aż się autko schłodzi.
4. Wsiadam, odpalam, jadę z otwartymi szybami, lub na włączonej klimie(męka trwa krótko i dlatego do wytrzymania).
Wg mnie lepszym i bardziej przydatnym patentem jest domykanie szyb po zamknięciu z pilota. Przekonał się o tym mój kolega, który zostawił w A6 uchylone okno na noc i w nocy polało i rano była niespodziewajka.
Aby zamykać i otwierać szyby z pilota trzeba mieć komputer z portem com i stary kabelek VAG na port com, program VDS_PRO do ściągnięcia z netu i trzeba zmienić trzy adresy, wpisy w module komfortu. Cała instrukcja ze zdjęciami w poniższym linku:
W fabrycznych alarmach passata na przestrzeni lat 1996-2004 - było jednak sporo zmian - różnice polegają na zastosowaniu coraz to nowszej elektroniki w pojazdach np: (moduł komfortu - komputer sterujący - wersja - opcje dodatkowe - itp.) Większość pojazdów opuszczających fabrykę były ustawiane od...
Ryglowanie drzwi po przekroczeniu 15km/h i odryglowanie po wyjęciu kluczyka robisz też VAG'iem.
Wystrczy wejsc -> sterownik komfortu -> adaptacja -> wybrac numer kanalu -> zmienic wartosc
Hmm a w końcu tylko mozna comem czy da rade przez usb. W viakenie twierdzą, że wszystko zależny od modułu komfortu i wersji programu, jeżeli pod dosem vagiem to tylko com, a jak vag-comem w windosie to da rade przez usb.
podłączę się do tematu.....mam w swojej octavce II pilociki central zamek i alarm....jeżeli dobrze zrozumiałem powyższe posty to wystarczy podpiąć się do kompa i uruchomić np. domykanie szyb??? Jeżeli tak kto może to zrobić?tzn. zwykły elektryk z kompem czy musze jechać do ASO?
BADYL, z tego co kojarze to w OII (temat dotyczy OI) możesz to ustawić sam poprzez komputer (ten między obrotomierzem a prędkościomierzem) ale to już musisz poszukać na forum albo zagadać do kogoś kto to sobie ustawił.
Komentarz