Mobilki mam nietypowe pytanie. Znalazłem w styropianie koła zapasowego dwa haczyki i stawiają mnie pod znakiem zapytania do czego służą. Może ktoś się spotkał z nimi i do czego mu posłużyły??
U mnie służą do zdejmowania plastikowych nakładek (kapsli) na aluminiowych felgach.
jakich kapsli?
Felga Vega ma na środku plastikową nakładkę /z logiem skody/ osłaniającą śruby mocujące koło. Żeby ją zdjąć - trzeba podważyć. I do tego podważenia używam wcześniej zaprezentowanego uchwytu.
A ja w dawniejszych czasach dorabiałem podobny haczyk do zakładania szczotek do prądnicy, w obecnym czasie kto by to rozbierał jest tak zabudowane wszystko . Co do żarówki wymiany to dobrze wiedzieć chodź jeszcze nie zmieniałem . A kapsle to w palce pociągam i schodzą ...
Wg. poprzedniego właściciela mojego samochodu, który był pracownikiem ASO Skody te haczyki służą do zdejmowania plastikowych kapturków ze śrub przy felgach aluminiowych.
Wg. poprzedniego właściciela mojego samochodu, który był pracownikiem ASO Skody te haczyki służą do zdejmowania plastikowych kapturków ze śrub przy felgach aluminiowych.
to że był pracownikiem ASO skody, jak wiemy to najgorsza rekomendacja, do ściągania kapsli ze śrub służy zupełnie inne urządzonko (taka plastikowa pinceta\szczypce)
a ten haczyk służy do zdejmowania kołpaków.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Racja, zwracam honor Coś mi się pojordoliło i rzeczywiście nawet moja żona przyznała, że to było do zdejmowania kołpaków (których notabene ten samochód nigdy nie posiadał) a to ustrojstwo plastikowe co Guguś pokazał leży w schowku
Komentarz