[O1] Brak płynu do wspomagania-brak wycieku-cud!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jarrekk
    Classic
    • 2012
    • 6

wooo hooo hooo) super, jeszcze kolejność ważna no nic, trzeba będzie zaprowadzić do jakiegoś magika od samochodów, bo hamulce to jednak ważna sprawa :shock:
  • borys8413
    Classic
    • 2011
    • 4

Witam wszystkich ,
    jak w temacie ,mam problem z płynem do wspomagania kierownicy w OC1,
    Dzisiaj pompka w czasie jazdy zaczeła mi wyć i jak sie okazało nie było płynu chociaz był dolewany jakieś miesiac temu płyn uleciał (drugi raz taka sama wytuacja) ale zero wycieków!czy możliwe że pompa sie jakosc zapowietrzyła i płyn do niej nie dolatywał?miał ktos coś podobnego?sprawdzałem niedawno i byl a tu nagle otwieram zbiorniczek i sucho,po dolewce popatrzyłem pod autem- róznież sucho,
    Prosze o pomoc,
    Pozdrawiam wszystkich
    borys

Komentarz

• Walt
      L&K
      • 2011
      • 1065
      • Seat

Jak dolejesz do pełna to skręć na odpalonym silniku koła na maksa i niech ktoś zajrzy pod maskę. Jeśli masz drobne uszkodzenie węża, to kapać z tego nie będzie, ale wytworzy się "mgiełka" pod ciśnieniem, co wystarczy żeby płyn znikał. Spróbuj. Może to będzie to.
      SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• Octan
        Rider
        • 2006
        • 653

Cudów nie ma, skoro płynu ubywa to musisz mieć wyciek. Zdejmij przednie koła i popatrz w okolice magla. Przy małym wycieku nie musisz mieć plam pod samochodem.

Komentarz

• filipT
          Rider
          • 2010
          • 554

ja tak miałem. nie wiem w jakim okresie czasu się to stało ale zbiorniczek był prawie pusty ( poniżej minimum ). Również nie miałem żadnego wycieku, jedynie co to korek miał lekkie ślady płynu. Mogło przez odpowietrzenie uciekać. Zalałem i teraz kontroluje co jakiś czas i od tamtego czasu jest ok. Uzupełnij i sprawdzaj.
          Mój Szkodnik

Komentarz

• borys8413
            Classic
            • 2011
            • 4

Dzieki wszystkim za pomoc,
            Pewnie bez kanału i szukania wycieku sie nie obejdzie,tak jak piszecie ,płyn sam nie może zniknąć,Musze go posprawdzać dokładnie,
            Pozdrawiam i dziękuje za podpwiedzi.
            borys

Komentarz

Pracuję...