wooo hooo hooo) super, jeszcze kolejność ważna no nic, trzeba będzie zaprowadzić do jakiegoś magika od samochodów, bo hamulce to jednak ważna sprawa :shock:
Witam wszystkich ,
jak w temacie ,mam problem z płynem do wspomagania kierownicy w OC1,
Dzisiaj pompka w czasie jazdy zaczeła mi wyć i jak sie okazało nie było płynu chociaz był dolewany jakieś miesiac temu płyn uleciał (drugi raz taka sama wytuacja) ale zero wycieków!czy możliwe że pompa sie jakosc zapowietrzyła i płyn do niej nie dolatywał?miał ktos coś podobnego?sprawdzałem niedawno i byl a tu nagle otwieram zbiorniczek i sucho,po dolewce popatrzyłem pod autem- róznież sucho,
Prosze o pomoc,
Pozdrawiam wszystkich
Jak dolejesz do pełna to skręć na odpalonym silniku koła na maksa i niech ktoś zajrzy pod maskę. Jeśli masz drobne uszkodzenie węża, to kapać z tego nie będzie, ale wytworzy się "mgiełka" pod ciśnieniem, co wystarczy żeby płyn znikał. Spróbuj. Może to będzie to.
Cudów nie ma, skoro płynu ubywa to musisz mieć wyciek. Zdejmij przednie koła i popatrz w okolice magla. Przy małym wycieku nie musisz mieć plam pod samochodem.
ja tak miałem. nie wiem w jakim okresie czasu się to stało ale zbiorniczek był prawie pusty ( poniżej minimum ). Również nie miałem żadnego wycieku, jedynie co to korek miał lekkie ślady płynu. Mogło przez odpowietrzenie uciekać. Zalałem i teraz kontroluje co jakiś czas i od tamtego czasu jest ok. Uzupełnij i sprawdzaj.
Dzieki wszystkim za pomoc,
Pewnie bez kanału i szukania wycieku sie nie obejdzie,tak jak piszecie ,płyn sam nie może zniknąć,Musze go posprawdzać dokładnie,
Pozdrawiam i dziękuje za podpwiedzi.
Komentarz