Zamieszczone przez sprawdze_vin
Octavia Elegance wyprz. 2010, bez czujników parkowania przód
Zwiń
X
-
Re: a ja bym tak nie prorokował że się da tylkosie niechce
Zamieszczone przez sprawdze_vinAkurat mogę się wypowiedzieć w tym temacie bo znam podobny z autopsji.
Niestety jak na etapie fabryki nie zostaną zamontowane czujniki a co z tym się wiąże wiązka sterowniki moduły i inne to nawet cudotwórca Jacek Nowak nie pomoże.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vazZamieszczone przez leffza brak tapicerki (cennikowo 0 doplaty), pakietu dla palacych 3 (150 doplaty) dostalem za free alarm i blokade skrzyni
[ Dodano: Czw 24 Mar, 11 09:55 ]
wersja na Niemcy nie ma relingów dachowych :idea:
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
Komentarz
-
-
Szczerze mówiąc wkurwiłbym sie przeokrutnie jakbym czekał trzy miechy na auto a przyjechało by niekompletne, nie mówię już konkretnie o czujnikach.
W moim przypadku, jak nie mogli sobie poradzić z pogodzeniem się świateł dziennych z Cornerami to sprzedawca już wcześniej przygotowywał sobie teren przez próbę wepchnięcie mi jakiś tam dodatków typu Wykładzina bagażnika, karta rabatowa na części i podobne.
W tym przypadku jednak czujniki przednie warte są kilkakrotnie więcej forsy niż moje dzienne, więc uważam że warto powalczyć o coś konkretniejszego niż jakąś tam nędzną kartę i kilka na niej % zniżki :!:
Daj znać jak to wyszło :!:
Komentarz
-
-
Re: Octavia Elegance wyprz. 2010, bez czujników parkowania p
Zamieszczone przez WildWezyrNa początku lutego kupiłem Skodę Octavię Combi w ramach promocji "wyprzedaż 2010"właśnie dlatego taka cena była, że autko było wybrakowane, więc jaka rekompensata? rekompensatą jest obniżka od ceny katalogowej i to wszystko.
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40a swoją drogą to dziwię się, że w ogóle chcą rozmawiać. Mówiąc brutalnie: wyprzedaż, to wyprzedaż, więc widziały gały co braływłaśnie dlatego taka cena była, że autko było wybrakowane, więc jaka rekompensata? rekompensatą jest obniżka od ceny katalogowej i to wszystko.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maclukeWyprzedaż NIE oznacza, że towar jest niepełnowartościowy, chyba że jest to jasno zaznaczone.
Dobra, możemy tak się licytować... Mój wpis, bardziej był ku zwróceniu uwagi na potencjalne stanowisko dealera, bo obawiam się,że takie będzie tłumaczenieMam nadzieję, że koledze uda się wywalczyć rekompensatę, czego mu życzę
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40Zamieszczone przez maclukeWyprzedaż NIE oznacza, że towar jest niepełnowartościowy, chyba że jest to jasno zaznaczone.
Dobra, możemy tak się licytować... Mój wpis, bardziej był ku zwróceniu uwagi na potencjalne stanowisko dealera, bo obawiam się,że takie będzie tłumaczenieMam nadzieję, że koledze uda się wywalczyć rekompensatę, czego mu życzę
także przyczyna dokonanej przeceny.<<<<<........czyli powinno być napisane przy cenie tego auta " przecena z powodu braku czujników " ....wtedy nie ma parwa do zadnej reklamacji ani rekompensaty....w innym przypadku przecena nie zwalnia sprzedawcy od obowiązku uznania reklamacji za niepełnowartosciowy produkt.
Komentarz
-
-
Uzupełniam info. Samochód kupiłem z wyprzedaży rocznika 2010 - tu się bierze co jest, co diler ma na stanie - nie ma możliwości zmian w konfiguracji, dokładania pewnych elementów, to jest auto wyprodukowane i przekazane do dilera. Np. ktoś zamówił, auto zostało przygotowane w określonej przez zamawiającego opcji i z określonymi dodatkami, a ten się rozmyślił zamiast sfinalizować umowę - takie przykładowo auta są dostępne w ramach wyprzedaży. Z jednej strony brak możliwości zmiany czegokolwiek, z drugiej - obniżona cena i (co dla mnie było ważne) skrócony do minimum czas oczekiwania. W kilka dni od pierwszego wejścia do salonu miałem kupiony samochód.
Nie wiedziałem wcześniej o tym felerze, braku czujników. Wg specyfikacji, katalogów itp. w wersji Elegance są, więc mają być. O ich braku dowiedziałem się dopiero po kilku dniach - upewniłem się gdy przeczytałem w instrukcji jak się to ma niby włączać.
Moim zdaniem towar jaki dostałem jest niezgodny z umową. To daje mi prawo do wymiany, naprawy itd. ale też pewnie oczekiwania rekompensaty.
Mam dodatkowe pytania:
1) Jeżeli to jest wersja Elegance na rynek niemiecki - bo taka teoria padła, to zastanawiam się w takim razie czy to diler czy producent ściągnął auto z tamtego rynku. Diler (Auto Wimar) utrzymuje, że o wadzie samochodu nie wiedział, że dostał takie od producenta - no ale dziwne by było chyba, żeby nie zauważyli tego braku. Teraz już wiem, że muszą być te kółeczka od czujników widoczne...
2) A ile by kosztowało gdybym niezależnie, nieseryjne, niefabryczne, ale porządne czujniki chciał sobie założyć? Czy jest szansa, żeby pokazywały obraz (tak jak tylne fabryczne) - na wyświetlaczu radia? Nie wiem czy to będzie ten sam poziom kwoty, co dla dopłaty dla fabrycznych czujników dla wersji Ambiente. Bo jeżeli miałaby być rekompensata, to wartości rynkowej - abym albo za tę kasę założył sobie inne profesjonalne czujniki (o ile to możliwe) lub dostał inne wyposażenie, dodatki, gadżety, usługi ale dla mnie atrakcyjne i o porównywalnej wartości.--
(WW)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WildWezyr2) A ile by kosztowało gdybym niezależnie, nieseryjne, niefabryczne, ale porządne czujniki chciał sobie założyć? Czy jest szansa, żeby pokazywały obraz (tak jak tylne fabryczne) - na wyświetlaczu radia? Nie wiem czy to będzie ten sam poziom kwoty, co dla dopłaty dla fabrycznych czujników dla wersji Ambiente. Bo jeżeli miałaby być rekompensata, to wartości rynkowej - abym albo za tę kasę założył sobie inne profesjonalne czujniki (o ile to możliwe) lub dostał inne wyposażenie, dodatki, gadżety, usługi ale dla mnie atrakcyjne i o porównywalnej wartości.
Komentarz
-
Komentarz