To przecież proste.Chyba :lol:
u mnie po FL jest tak:
Odkręcasz lusterko z auta
Odkręcasz dwie malutkie śrubki od spodu lusterka które trzymają taki smukły plastik
Masz w tym momencie dostęp do lustra od tyłu gdzie są takie plastikowe zatrzaski
Delikatnie odciągając lustro, podważasz te plaskitowe zaczepy i wyjmujesz szkło
Później już będziesz widział co da się jeszcze rozkręcić, tylko uważaj na miejsce tak gdzie jest taka jakby sprężyna (tego jeszcze nie rozkręcałem). Z tego co pamiętam obudowa lustra jest połączona z podstawą jedną śrubą. Właśnie tam jest ta niby sprężyna.
Nio i ogólnie chyba tyle. Prawda że proste
[ Dodano: Pon 19 Cze, 06 16:55 ]
A uważaj również na wspomniane na początku dwie śrubki trzymające smukły plastik- lubią się urywać :twisted:
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
podejrzałem jak robi się to w ASO jak wymieniałem kierunek w lusterku po bliskich spotkaniach z bramą garażową ops:.
Aby ściągnąć kapę (obudowę lusterka) nie trzeba całego lusterka odkręcać od karoserii - przede wszytkim trzeba wyciągnąć wkładkę z lusterkiem, która jest na zatrzaskach - w tym celu należy ją docisnąć maksymalnie od strony samochodu tak aby od zewnętrznej strony powstała szpara (między kapą a wkładką) w którą trzeba włożyć paluchy - możliwie najgłębiej i rozkładając nacisk równomiernie na całej powierzchnii pociągnąć, aż odskoczy wkładka. To jest chyba natrudniejsza czynność (przynajmniej tak wyglądała - trzeba to zrobić delikatnie i z wyczuciem bo można stracić wkładkę).
Reszta już raczej z górki - uzyskujemy dostęp do dwóch śrub po okręceniu których można wyciągnąć bebechy z lusterka i uzyskujemy dostęp do mocowania kapy - i tu dobrze nie pamiętam, czy było coś jeszcze do okręcenia + zatrzaski czy tylko sprawa zatrzasków - ale myślę, że już będzie widać co zrobić aby ściągnąć kapę.
ikrzysiek, thx za info, jutro to obadam i jakby co to potwierdze lub poprawie
[ Dodano: Wto 20 Cze, 06 18:08 ]
Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
A uważaj również na wspomniane na początku dwie śrubki trzymające smukły plastik- lubią się urywać :twisted:
własnie mi sie urwały - musiałęm uzyc wiertarki i nowe srubki zakładac :/ Poradziłem sobie zdejmujac najhpierw szkło
ikrzysiek, thx za opis - rozebrałem to i juz wiem na czym stoje. Przekładac poł na poł lusterek sie nie da.
Trzeba bedzie zapodac całe Juz mam pewna koncepcje
Komentarz