to bym sie przejechal, i tak mam nadzieje wyszlo by taniej niz 800 zł w ASO :P
WTRYSKI w 1,6 AEE
Zwiń
X
-
Re: WTRYSKI w 1,6 AEE
Zamieszczone przez MAX 1000Witam mam pytanie czy ktos wie jakie powiny byc czasy na wtryskach w 1,6 AEE, i czy ta wartość jest zmienna czy stała.
ale w LPG sie to ustawia....Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
Komentarz
-
-
Tak w malym skrucie nierowne obroty silnika, gasniecie na biegu jałowym podczas jazdy. Było czyszczenie przepustnicy i adaptacja.
A co do czasu wtryskow to chodzi mi o porownanie z innymi silnikami 1,6 AEE.
Dzisiaj bylem sprawdzic srezanie na cylindrach i co sie okazuje ze na 1cyl-11 ,
2cyl-10, 3cyl-11, a 4cyl-12,5. Co teraz, jak jest taka duza roznica sprezania pomiedzy cylindrami, co trzeba zrobic zeby sprezanie bylo rowne czy to znaczy ze trzeba robic generalny remont silnika. Prosze o podpowiedzi.
Komentarz
-
-
nie wydaje mi sie zeby odrazu remont pare pytań zadam:
1) jaki masz przebirg?
2)śwece i przewody wymienione masz ? swiece wymiana co 60 tyś.
3) filtr paliwa masz wymieniony ? wymiana co 60 tyś
4) a co z sądą lambdą czy żyje ( choc umnie jak padła w AEE to auto nie warjowało jedynie dużo paliło)
jesli to wszystko jest ok i w dodatku przepustnica czysta i adaptacja zrobiona .
Bo rozumiem żę czy ciepły czy zimny to tak samo sie dzieje.
TO MOŻE trzeba podłaczyć do kompa i sprawdzic błędy.
Wiem jeszcz że u kumpla miał podobny objaw i wyczyścili wtryski bo były brudne ale...
sprawć objawy na kompie.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Odp.
1)Przebieg mam 146 tys
2)swiece i kable zmiana tydzien temu na NGK
3)do wymiany filtru paliwa jeszcze 30 tys
4)sonda o.k
tak przepustnica czysta i adaptacja zrobiona.
Tak czy cieply i zimny to samo.
Acha niewiem czy to normalne ale przepustnica mi chrobocze, ale na kompie niebylo bledu przepustnicy tylko sie pojawial blad 1 wtrysku sporadyczny.
jezeli masz jakis pomysl to czekam.
Moze warto listwe wymienic wtryskowa z wtryskami. To moze cos pomoze?
Komentarz
-
-
Zrobilem maly eksperyment przemienilem kolejnosc wtryskow zaminilem je miejscami czyli 4( ktory byl dobry) na 1 a 1( ktory mial błąd) na 4. i znowu pojechalem na kompa i co sie okazuje dalej pokazuje sporadyczny blad wtrysku tylko numer 1 czyli juz mozna wykluczyc ze wtrysk jest zapchany. Wiec juz nie wiem co jest.
Komentarz
-
Komentarz