Cenniki pewnie zmienią się za kilka dni...
czy będzie w 2012 - uwierz mi, że dla mnie to też kluczowe pytanie, na które nikt Ci nic nie powie, ale czuję, że wycofają i przez pewien czas nie będzie nic między Fabią a O2FL, a potem wejdą z nową "Felicią", ale ja wolę Toura...
Octavianos, no wiec ja mam jakies zle przeczucia ze nowa Felicia w porownaniu z O2 Tour bedzie... gorsza, a to jeszcze w tej samej (albo troche wyzszej cenie...)
dlatego wlasnie mysle czy kupic O2 Tour czy nie :-)
i troche mnie smuci to ze 1000 zl wiecej :-(
Moze poczekam do konca roku -z reguly od wrzesnia sa niezle promocje w Skodzie (za wyjatkiem ostatniego roku - ale to przez VATowcow bo duzo kupowali).
ja też od 2 miesięcy się zastanawiam i myślę nad Tourem...i na moje oko, wszystko wskazuje, że będzie to lepsze rozwiązanie niż Felicia, gdyż cena będzie podobna, ale Felicia ma być klasę niżej niż obecna Octavia, więc będzie gorsza...po prostu. Cena będzie zbliżona, ale np. nie będzie instalacji LPG.
Co do promocji - na Toura nie nastawiałbym się na jakieś super okazje, gdyż instalacja LPG pewnie pozostanie i to już jest duży plus, poza tym wyprzedaży nie będzie, bo nie będzie co wyprzedawać...
widzisz ja sie bardziej nastawilem juz psychicznie na 1.4 i to kombi... (bo sie boje lpg..., a wlasciwie nie lpg ile dwoch lewych rak osob, ktore beda mi ją w 3miescie serwisowac, a w samochodzie coraz bardziej zaczynam cenic jedna podstawowa rzecz - SWIETY SPOKOJ czyli BEZAWARYJNOSC...).
czyli z Tourem trzeba w tym roku podjac decyzje, bo moze go od 2012 nie byc... hmmm...
Nie wiem jak tam jest z tymi cenami ja zamówiłem w marcu OII tour 1.6 +Gaz+Optimum+radio swing +opony zimowe+listwy boczne +dywaniki i koło zapasowe zapłaciłem 51,400zł oczywiście po bardzo długiej negocjacji z dilerem myślę że w miarę cena choć dzwoniłem do salonu w Krakowie cena nieco niższa nie wiadomo jak tam z tymi gratisami ......Zamówiłem kolor szary antracite no i mam jeszcze troszkę czasu żeby zadecydować bo mamy wątpliwości z żoną co do koloru zastanawiamy się jeszcze po między czarnym met, a bez kappuccino jak możecie to pomóżcie wybrać KOLOR pliss
[ Dodano: Pon 11 Kwi, 11 20:29 ]
Nie dodałem że autko jest w sedanie.
rutek75, kolor musisz wybrać sam z żoną - tego nikt za Was nie zrobi
To będzie przecież Twoje (Wasze) auto i Wy nim będziecie jeździć i to Wam ma się podobać.
Ja mam antracyt i bardzo mi się podoba ten kolor. Czarnego nie chciałem - miałem wcześniej czarną VC i nigdy więcej - jakkolwiek pięknie ten kolor się prezentuje (jak auto jest czyste).
Beż Cappucino - bardzo dużo jest samochodów w takim kolorze.
Teraz wziąłbym także pod uwagę granatowy.
rutek75 miałem ten sam problem co Ty. Syn chciał czarny, ale ten jest strasznie brudzący i ostatnio strasznie oklepany (wszędzie wkoło czarne samochody), żona bardzo chciała "kapuczino" ale po obejrzeniu na żywo okazało się, że jest bardzo smutny. No i ostatecznie ostało się na moim - antracyt. No ale wiadomo o gustach się nie dyskutuje. :lol:
[quote="rutek75"]Nie wiem jak tam jest z tymi cenami ja zamówiłem w marcu OII tour 1.6 +Gaz+Optimum+radio swing +opony zimowe+listwy boczne +dywaniki i koło zapasowe zapłaciłem 51,400zł oczywiście po bardzo długiej negocjacji z dilerem myślę że w miarę cena choć dzwoniłem do salonu w Krakowie cena nieco niższa nie wiadomo jak tam z tymi gratisami ......Zamówiłem kolor szary antracite no i mam jeszcze troszkę czasu żeby zadecydować bo mamy wątpliwości z żoną co do koloru zastanawiamy się jeszcze po między czarnym met, a bez kappuccino jak możecie to pomóżcie wybrać KOLOR pliss
Ja bym wziął srebrny lub beżowy - mega praktyczne, dość wyraziste. Szary antracyt - szara myszka, nijaki samochód, zatapiający się w tłumie...czarny - elegancki, ale wciąż brudny - czarnego-nigdy!!
stary numer Skody, w 2009 tez w kwietniu kupilem swoja skode( troche spieszac sie , bo mialy zdrozec) . Zdrozaly, o 1 tys. zl, a i tak zaraz weszly wieksze promocje, wiec to bylo zwykle naciaganie , typu kupujcie , bo zdrozeje.
zawsze paru nappalencow da sie na to nabrac
[ Dodano: Pon 11 Kwi, 11 21:07 ]
ale tour II to dobry wybor, duzy, ladny i sprawdzony, dzien do nocy z tourem I.
Jeżeli chodzi o cenę to tak po prostu chciałem się zorientować czy dałem za dużo czy tak normalnie . A co do koloru to dz bo też mam ochotę zmienić na inny jak grafit,może żonę przekonam heheh..
Mam beż cappuccino, pomijając sprawę gustu mogę zagwarantować najwyższy stopień praktyczności ww. lakieru. Auta należy myć, a z tym lakierem pojawia się problem w obiektywnej ocenie, kiedy "można" umyć a kiedy "trzeba koniecznie, bo już nie wypada"
Szary antracyt jest zajebiaszczy
Nawet srebrny czy beż jak jest brudny, zakurzony to wygląda źle.
Druga sprawa to jeszcze jedna podwyżka i Tour straci trochę na atrakcyjności - plus jeszcze długi czas oczekiwania. Od października cena bazowa wzrosła o 1400zł.
Komentarz