octavia II kombi jaki silnik?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • briano
    Ambiente
    • 2011
    • 178

Ja tylko potwierdze słowa kolegi - nonsesem jest kupować diesla i robić dzienne przebiegi 8km czy 16 dziennie na dojazdy, to zabójstwo dla diesla , ganiałem dieslami , benzynami, benzynami z lpg. i powiem tak dieslem jeździ mi się najlepiej, ze względów ekonomicznych chciałem benzynę plus lpg , niestety znalezienie ładnej benzyny w rozsądej cenie jest ciężkie i trafił mi się akurat diesel to kupiłem diesla. Ale ja robie 5 tys miesięcznie, gdybym miał robić do 2 tys miesięcznie na bank kupił bym benzynę i to samo proponowałbym każdemu. Jeszcze octavi silnik nie jest to mocno skomplikowany diesel zwłaszcza jak mowa o 1.9 , a w innych silnikach nowych diesla z fap to szczęścia zdrowia na takich odcinkach. Przyszło by sie wymienić fap za jakies 5 tys to by odeszła ochota na diesla. W benzynie możesz robić 2 km dziennie i aż tak go nie zaboli jak diesla.
    Skode już mam, musze jeszcze kupić kapelusz

Komentarz

• BADYL
      RS
      • 2011
      • 2403
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Panowie i Panie...napiszę tak...co kolwiek się mi trafi (diesel czy benzyna) będę zadowolony, ale musi byc to auo z którego będę zadowlony przez kilka nastepnych lat 8) Jak tylko sprowadzę auto nie omieszkam wam się pochwalić! Pozdrawiam i wesołych świąt!!!! :lol:
      nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• loyd
        RS
        • 2010
        • 2342

Zamieszczone przez briano
        Ja tylko potwierdze słowa kolegi - nonsesem jest kupować diesla i robić dzienne przebiegi 8km czy 16 dziennie na dojazdy, to zabójstwo dla diesla
        Zlinczują Cię za to zaraz.

Zapamiętaj - TDI jest najlepsze.

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Kazdy bierze co mu lezy.

Nie wybiore TSI, bo nie ma do niego DZIALAJACEGO LPG, sa tylko eksperymentalne instalacje, a ktos spyta czemu LPG?? A czemu nie, mi zaden silnik benzynowy nie bedzie palic mniej jak 10l w miescie. Taka specyfika jazdy.

Wybor 6 lat temu miedzy 1.6, 1.6FSI i 2.0FSI ktore maja jezdzic na 98, a dieslem byl raczej oczywisty. Do tego DSG bylochyba tylko w 1.6 i dieslach.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• shok
            RS
            • 2009
            • 2070
            • Octavia I (1U2)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Bo w Polsce stała się moda na diesla.A jak masz 1.9 Tdi to już w ogóle kozak jesteś. I każdemu piątkę pali :roll: Kolega kupił pasata 1.9 Tdi komputer pokazuje 5.3 czyli piątkę...Ale ,że z tankowań 6 wychodzi to mało -ważne toż to 1.9 Tdi. Dwumas już dzwoni ale najważniejsze ,że to 1.9diesel co pali piątkę... :|
            Kolego kupuj benzynę, jak się coś zmieni z odległością dojazdu to zmienisz auto. Proste jak dup..e

Komentarz

• loyd
              RS
              • 2010
              • 2342

Maicroft, nie prawda. Moje tsi wciąga w mieście 9 - 9.5 l (z klimą). Jeżdżę normalnie.

W trasie jak kto lubi - można zejść do poniżej 6 l jak i spokojnie powyżej 10 l.

[ Dodano: Pon 25 Kwi, 11 08:13 ]
              Zamieszczone przez shok
              Kolega kupił pasata 1.9 Tdi komputer pokazuje 5.3 czyli piątkę...Ale ,że z tankowań 6 wychodzi to mało -ważne toż to 1.9 Tdi
              Zapomniałeś dodać, że w kombi i dsg :szeroki_usmiech

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2004
                • 25757
                • Audi

loyd, To tak jak Panda 1.1 ponoc ma palic 7l, mi cholera palilo 10l, a w trasie lizac pedal gazu 7l :lol: Wiem, to nie TSI. Ale Fiat ma tez MultiAir i mimo 2 cylindrow i turbiny, pali dalej tyle samo co normalny silnik 1.6 albo 1.8 bez zadnych turbin i jezdzi podobnie :diabelski_usmiech
                Spritmonitor.de

Komentarz

• słoń
                  Elegance
                  • 2010
                  • 777

rezon, ma racje.trasy-diesel, krótkie dojazdy-benzin. to najekonomiczniejsze rozwiązanie.

Komentarz

• natash
                    RS
                    • 2011
                    • 2599

Podczepię się pod temat, ale w innym kontekście.

Czy są jakieś różnicę w rodzajach silników?
                    1.9 TDI (105 KM) BJB, BKC, BXE, BLS

Któryś lepszy, gorszy?

Komentarz

• abstinent
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4842
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

natash, było

ogólnie to to samo, BLS ma DPF

tylko nie pytaj się co to jest, bo tematów jest wpiz..u o tym

Komentarz

• BADYL
                        RS
                        • 2011
                        • 2403
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

temat zakończony właśnie kupiłem 2.0 (bkd) 140KM diesel pozdrawiam
                        nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

Pracuję...