Ja tylko potwierdze słowa kolegi - nonsesem jest kupować diesla i robić dzienne przebiegi 8km czy 16 dziennie na dojazdy, to zabójstwo dla diesla , ganiałem dieslami , benzynami, benzynami z lpg. i powiem tak dieslem jeździ mi się najlepiej, ze względów ekonomicznych chciałem benzynę plus lpg , niestety znalezienie ładnej benzyny w rozsądej cenie jest ciężkie i trafił mi się akurat diesel to kupiłem diesla. Ale ja robie 5 tys miesięcznie, gdybym miał robić do 2 tys miesięcznie na bank kupił bym benzynę i to samo proponowałbym każdemu. Jeszcze octavi silnik nie jest to mocno skomplikowany diesel zwłaszcza jak mowa o 1.9 , a w innych silnikach nowych diesla z fap to szczęścia zdrowia na takich odcinkach. Przyszło by sie wymienić fap za jakies 5 tys to by odeszła ochota na diesla. W benzynie możesz robić 2 km dziennie i aż tak go nie zaboli jak diesla.
octavia II kombi jaki silnik?
Zwiń
X
-
Kazdy bierze co mu lezy.
Nie wybiore TSI, bo nie ma do niego DZIALAJACEGO LPG, sa tylko eksperymentalne instalacje, a ktos spyta czemu LPG?? A czemu nie, mi zaden silnik benzynowy nie bedzie palic mniej jak 10l w miescie. Taka specyfika jazdy.
Wybor 6 lat temu miedzy 1.6, 1.6FSI i 2.0FSI ktore maja jezdzic na 98, a dieslem byl raczej oczywisty. Do tego DSG bylochyba tylko w 1.6 i dieslach.
Komentarz
-
-
Bo w Polsce stała się moda na diesla.A jak masz 1.9 Tdi to już w ogóle kozak jesteś. I każdemu piątkę pali :roll: Kolega kupił pasata 1.9 Tdi komputer pokazuje 5.3 czyli piątkę...Ale ,że z tankowań 6 wychodzi to mało -ważne toż to 1.9 Tdi. Dwumas już dzwoni ale najważniejsze ,że to 1.9diesel co pali piątkę... :|
Kolego kupuj benzynę, jak się coś zmieni z odległością dojazdu to zmienisz auto. Proste jak dup..e
Komentarz
-
-
Maicroft, nie prawda. Moje tsi wciąga w mieście 9 - 9.5 l (z klimą). Jeżdżę normalnie.
W trasie jak kto lubi - można zejść do poniżej 6 l jak i spokojnie powyżej 10 l.
[ Dodano: Pon 25 Kwi, 11 08:13 ]
Zamieszczone przez shokKolega kupił pasata 1.9 Tdi komputer pokazuje 5.3 czyli piątkę...Ale ,że z tankowań 6 wychodzi to mało -ważne toż to 1.9 Tdi
Komentarz
-
Komentarz