Zamieszczone przez Maicroft
[Inne] klocki hamulcowe
Zwiń
X
-
[Inne] klocki hamulcowe
ja na lpg nie jestem zdecydowany.......mozliwe, ze kupie 01 w tdi....ale tak do 20 tys max..............narazie bije sie z myślami czy sprzedawac 0II czy nie. Bo jak patrze co jest na rynku.....to sie scyzoryk w kieszeni rozkłada.Tagi: Brak
-
Komentarz
-
FERODO, ATE, BOSCH przetestowałem, nie piszczą.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
ja mam TRW i coś ostatnio zaczęły piszczeć. nie wiem, która strona dokładnie, bo nie jestem melomanem tej melodii, ale parę dobrych hamowań wyeliminowało tę kocią muzykę.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
ATE , Jurid , oczywiście zalezy jakie masz tarcze tez juz wymieniane i na jakie.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
janusz35, Ferodo mam i miałem na przodzie i nic nie piszczy
Komentarz
-
Dla mnie osobiście Bosch tez piszczał na ori tarczach i druga sprawa miał mniejszą grubość okładziny niż inne nowe klocki.
najlepsze klocki to ATE.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
z klockami i tarczami TRW mam dobre doswiadczenia. klocki TRW juz trzeci komplet zdzieram na przednich tarczach, wymiana co ok 2 lata co jakies 35 tkm. zawsze popiskuja na samym poczatku potem spokoj. z tyłu tez TRW ale zuzywaja sie wolniej.robert octaviaRK
Komentarz
-
Gość specjalnie pyta o nie piszczące a już druga osoba mu poleca TRW, bo piszczą tylko czasami,
Gdzie sens, gdzie logika?
No to po co kupować takie co piszczą, a potem przestają skoro można od razu kupić takie co nie piszczą?
Komentarz
-
Jaki dokładnie model tych ATE i co jeszcze potrzeba zakupić do wymiany, tylko klocki ?
Czy czujniki zużycia też ?
Jaki system hamulcowy ATE, Lukas, Lukas-Girling czy system VW ?
Kto wymieniał w 109 tdi 105 KM kombi 1Z5 rocznik 2005/2006Ambiente
Komentarz
-
Witam
Ja zalozylem Textary i nie piszcza
przed zakupem sprawdz rozmiar swoich klockow bo wydaje mi sie, ze sa dwa rozmiary do tego rocznika( roznia sie prowadnicami).
pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz
-
W weekend walczyliśmy z piszczeniem klocków w RAV 4. Zamontowane były TRW, więc dość dobre (tarcze teżTRW), zużycie tak na oko 50% może więcej ale jeszcze skoda wymieniać. Piszcza pod sam koniec hamowania, uciązliwe szczególnie podczas jazdy w mieście. Zastosowaliśmy brake cleaner wszystko wyczyszczone i odtłuszczone . Na powierzchnie metalową klocka (blachę) zastosowaliśmy środek usuwahjący piszczenie, taka guma w "spreju". Klocki miały taka oryginalną "okleinę" ale w miejscu gdzie blacha "styka się " z zaciskiem oraz z tłoczniem tworzywo z nej naklejki się wytarło do żywego metalu. Na pierwszy rzuy oka a właściwie ucha to pomogło ale ciekawe na jak długo bo ta "gumowata" powłoka pewno szybko sie wytrze.
Komentarz
-
koledzy powiedzcie jakie klocki do octawki mojej? chce kupic orginalne seryjne takie jak sa od nowosci ale nie znam nr jakich szukac a
gosciu twierdzi ze te nr sa orginalne i sa stosowane na przemian ale jakos cena mala nieuwazacie? w aso 365 zl cha bez montarzu a tu 120zl hmm zastanawiajace. wymienial moze ktos i pamieta nr seryjny z pudelka moze podac?
http://tablica.pl/oferta/...eat-ID9YIZ.html
proszze o opinie
Komentarz
-
Ja 2 tygodnie temu założyłem TWR klocki +tarcze na przód i nic nie piszczy, na chwile obecna jestem zadowolony koszt 500zł części robocizna swoja. Dla informacji tłoczki z przodu wciskane tak że potrzebna tylko żaba hydrauliczna i komplet kluczyMowa dana nam jest po to, żeby wyrażać myśli
Komentarz

Komentarz