Zamieszczone przez Maicroft
[Inne] klocki hamulcowe
Zwiń
X
-
W weekend walczyliśmy z piszczeniem klocków w RAV 4. Zamontowane były TRW, więc dość dobre (tarcze teżTRW), zużycie tak na oko 50% może więcej ale jeszcze skoda wymieniać. Piszcza pod sam koniec hamowania, uciązliwe szczególnie podczas jazdy w mieście. Zastosowaliśmy brake cleaner wszystko wyczyszczone i odtłuszczone . Na powierzchnie metalową klocka (blachę) zastosowaliśmy środek usuwahjący piszczenie, taka guma w "spreju". Klocki miały taka oryginalną "okleinę" ale w miejscu gdzie blacha "styka się " z zaciskiem oraz z tłoczniem tworzywo z nej naklejki się wytarło do żywego metalu. Na pierwszy rzuy oka a właściwie ucha to pomogło ale ciekawe na jak długo bo ta "gumowata" powłoka pewno szybko sie wytrze.
Komentarz
-
-
koledzy powiedzcie jakie klocki do octawki mojej? chce kupic orginalne seryjne takie jak sa od nowosci ale nie znam nr jakich szukac a
gosciu twierdzi ze te nr sa orginalne i sa stosowane na przemian ale jakos cena mala nieuwazacie? w aso 365 zl cha bez montarzu a tu 120zl hmm zastanawiajace. wymienial moze ktos i pamieta nr seryjny z pudelka moze podac?
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
proszze o opinie
Komentarz
-
-
Ja 2 tygodnie temu założyłem TWR klocki +tarcze na przód i nic nie piszczy, na chwile obecna jestem zadowolony koszt 500zł części robocizna swoja. Dla informacji tłoczki z przodu wciskane tak że potrzebna tylko żaba hydrauliczna i komplet kluczyMowa dana nam jest po to, żeby wyrażać myśli
Komentarz
-
Komentarz