Na forum nie znalazłem, a naszła mnie wątpliwość.
W starszych modelach Skody np. Felicja czy Favorit stosowało się metalową rozporę amortyzatorów przednich przykręcaną do górnych śrub kielichów "makpersonów". Mimo, że fabryka nie zawsze wyposażała w nią swe modele, to zastosowanie tej rozpórki poprawiało sztywność nadwozia i prowadzenie się auta.
Czy coś takiego stosuje się w O2, czy nie ma takiej potrzeby ? :roll:
Na forum nie znalazłem, a naszła mnie wątpliwość.
W starszych modelach Skody np. Felicja czy Favorit stosowało się metalową rozporę amortyzatorów przednich przykręcaną do górnych śrub kielichów "makpersonów". Mimo, że fabryka nie zawsze wyposażała w nią swe modele, to zastosowanie tej rozpórki poprawiało sztywność nadwozia i prowadzenie się auta.
Czy coś takiego stosuje się w O2, czy nie ma takiej potrzeby ? :roll:
W felicjach wkładali te rozpórki bo buda tak pracowała że przednie szyby pękały prze pierwszej większej dziurze. Dlatego zastosowano rozpórki w celu usztywnienia budy. W o II potrzeby takiej nie ma, aczkolwiek pewnie jak by się uparł to można założyć, oprócz tego że usztywnia budę , poprawia również prowadzenie w zakrętach.
W o II potrzeby takiej nie ma, aczkolwiek pewnie jak by się uparł to można założyć, oprócz tego że usztywnia budę , poprawia również prowadzenie w zakrętach.
no właśnie, ale nigdzie nie widziałem, aby ktoś to w O2 miał.
Chyba wszystko jasne. Dziękuję za informacje. k
W o II potrzeby takiej nie ma, aczkolwiek pewnie jak by się uparł to można założyć, oprócz tego że usztywnia budę , poprawia również prowadzenie w zakrętach.
no właśnie, ale nigdzie nie widziałem, aby ktoś to w O2 miał.
Chyba wszystko jasne. Dziękuję za informacje. k
Heh nie ma za co pięć pięćdziesiąt i zapominamy o całej sprawie :wink:
Komentarz