U mnie też tak jest. Nawet myślałem w którymś momencie, że przestała działać, ale w innych też tak jest. Praktycznie różnica jest nie odczuwalna.
[Inne] zakup nowego auta, czyli ...
Zwiń
X
-
[Inne] zakup nowego auta, czyli ...
...wybór padl na Peugeota 508. Teraz mam klka pytań. Generalnie ciekawi mnie kwestia brokerów czy np firma jak autosalon24. Korzystał ktoś z ich usług ? ja w tym temacie kompletnie nie siedze, bo nowe auto kupowalem jakieś 8 lat temu a wiadomo że jakby rzecywiście dalo się uzyskać jakiś rabat - to po co przeplacać . wszelkie sugestie mile widziane
-
-
cześć,
ostatnio korzystałem z usług Autosalon24.pl. Mają czasem ciekawe "promocje" dostałem 48h na decyzję na Yeti 1.2 TSi w Ambiente i z kilkoma szczegółami. Cena 61.400. Jednakże zrezygnowaliśmy z tego auta bo bagażnika tam niestety nie ma. Podobną dostaliśmy ofertę na 1.4 TSI YETI Active z kilkoma szpargałami dodatkowymi - niecałe 62000. Ale takie perełki trafiają się rzadko. W AutoSalonie24. pl można ugrać(dla Skody) od ceny(po kłamliwym rabacie) jakieś 7% to całkiem nieźle. Jednakże zdecydowałem się na salon firmowy Skody, w którym dostałem dużo ciekawszą - o dziwo propozycję. A zdecydowałem się na Tour Combi z fabrycznie instalowaną Lpg
Generalnie radzę się orientować u tego brockera, bo może coś się trafić przy innych markach fajniejszego.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez W1Michałpodzwoniłem, popytałem - generalnie ciężko o rabaty, zasłaniają sie kredytem w dobrych warunkach, gwarancją na 5 lat itp, lecz w jednym z salonów zaproponowano mi rabat 4 procent. Mysle że jak zapłace gotówką to te 5 - 6 procent jest osiagalne
Kolega pracuje w salonie Puga. Jak była premiera 508, to ktoś zakupił wersję GT w dieslu - dostał coś ok. 6%.
Ale z pugami jest tak że jak poczekasz do jesieni to na zniżki spokojnie koło 8% dostaniesz, jeśli będziesz chciał standard wyposażenia, a nie na zamówienie.
Teraz 508 pachnie nowością, przez najbliższe 6 miesięcy nie ma co sobie zawracać głowy. Bo są pewnie wyłącznie promocje dealera.........
Przy 5008 schodzą ok. 7% (rocznik 2011) - na zamówienie.
Komentarz
-
-
Maicroft- dokładnie tak 7% jak zamawiasz auto do produkcji. A na placu żaden nie stał i nie stoi do wyboru więc nie wiem w jakich są cenach. myslę, że zakup auta, które w cenniku z wyposazeniem(wersja Combi) wychodzi 62.300 a kupujesz je za 57.400 to jest niezły wynik, tymbardziej, że dokładają Ci jeszcze instalację gazową- nawet jeśli nie koniecznie komuś na niej zależy- masz alternatywę. Mint zamawiany na podobnych warunkach z silnikiem 1.2 Tsi nie dasz rady kupić( jako osoba fizyczna nie prowadząca rzadnej działalności gospodarczej) za 57.400 choćby z minimalnynm wyposażeniem jakie możesz mieć w Octavii Tour Combi. No chyba, że ma się ładnie poukladany jezor z głową plus hipnoza. Mi brakuje hipnozy do pełnego sukcesu . Największą bolączka jest jednak czas oczekiwania na Tour'a. Mi jeszzce niestety tego nie powiedziano.
Komentarz
-
Komentarz