[Inne] zakup nowego auta, czyli ...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturos
    Drive
    • 2007
    • 75

U mnie też tak jest. Nawet myślałem w którymś momencie, że przestała działać, ale w innych też tak jest. Praktycznie różnica jest nie odczuwalna.
  • W1Michał
    Rider
    • 2006
    • 351

...wybór padl na Peugeota 508. Teraz mam klka pytań. Generalnie ciekawi mnie kwestia brokerów czy np firma jak autosalon24. Korzystał ktoś z ich usług ? ja w tym temacie kompletnie nie siedze, bo nowe auto kupowalem jakieś 8 lat temu a wiadomo że jakby rzecywiście dalo się uzyskać jakiś rabat - to po co przeplacać . wszelkie sugestie mile widziane
    http://www.elcal.pl/

Komentarz

• Papillon
      Classic
      • 2008
      • 27

cześć,
      ostatnio korzystałem z usług Autosalon24.pl. Mają czasem ciekawe "promocje" dostałem 48h na decyzję na Yeti 1.2 TSi w Ambiente i z kilkoma szczegółami. Cena 61.400. Jednakże zrezygnowaliśmy z tego auta bo bagażnika tam niestety nie ma. Podobną dostaliśmy ofertę na 1.4 TSI YETI Active z kilkoma szpargałami dodatkowymi - niecałe 62000. Ale takie perełki trafiają się rzadko. W AutoSalonie24. pl można ugrać(dla Skody) od ceny(po kłamliwym rabacie) jakieś 7% to całkiem nieźle. Jednakże zdecydowałem się na salon firmowy Skody, w którym dostałem dużo ciekawszą - o dziwo propozycję. A zdecydowałem się na Tour Combi z fabrycznie instalowaną Lpg

Generalnie radzę się orientować u tego brockera, bo może coś się trafić przy innych markach fajniejszego.
      Pozdrawiam,
      Raz sier-pem, raz mło-tem, czer-wo-ną cho-ło-tę

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Papillon, 7% to dostajesz od dilera na auto do produkcji, a nie gotowca z placu, ktory powinienien miec 15% rabatu tego prawdziwego po odliczeniu znizki "by SAP".

Tak, wiec dla mnie nic ciekawego
        Spritmonitor.de

Komentarz

• W1Michał
          Rider
          • 2006
          • 351

hmm cóż podzwonie po dilerach, popytam o rabaty, jak będe coś wiedział napisze na forum

Komentarz

• Wojqba
            Ambiente
            • 2008
            • 230

Zamieszczone przez W1Michał
            ...wybór padl na Peugeota 508
            Jeżeli chcesz kupić Puga prywatnie to nie licz na zbyt duży rabat, w przypadku zakupu na firmę to już jest dużo łatwiej.

Komentarz

• W1Michał
              Rider
              • 2006
              • 351

podzwoniłem, popytałem - generalnie ciężko o rabaty, zasłaniają sie kredytem w dobrych warunkach, gwarancją na 5 lat itp, lecz w jednym z salonów zaproponowano mi rabat 4 procent. Mysle że jak zapłace gotówką to te 5 - 6 procent jest osiagalne

Komentarz

• grzes74
                Ambiente
                • 2009
                • 176
                • Rapid (NH3)

Zamieszczone przez W1Michał
                podzwoniłem, popytałem - generalnie ciężko o rabaty, zasłaniają sie kredytem w dobrych warunkach, gwarancją na 5 lat itp, lecz w jednym z salonów zaproponowano mi rabat 4 procent. Mysle że jak zapłace gotówką to te 5 - 6 procent jest osiagalne

Kolega pracuje w salonie Puga. Jak była premiera 508, to ktoś zakupił wersję GT w dieslu - dostał coś ok. 6%.
                Ale z pugami jest tak że jak poczekasz do jesieni to na zniżki spokojnie koło 8% dostaniesz, jeśli będziesz chciał standard wyposażenia, a nie na zamówienie.
                Teraz 508 pachnie nowością, przez najbliższe 6 miesięcy nie ma co sobie zawracać głowy. Bo są pewnie wyłącznie promocje dealera.........

Przy 5008 schodzą ok. 7% (rocznik 2011) - na zamówienie.
                pozdrawiam
                Grzes
                polecam :

www.octavia-forum.de
                www.skodacommunity.de
                www.briskoda.net........

Komentarz

• marlej108
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 4976
                  • Octavia III (5E3)
                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

zgadzam sie z grzes74 - lepiej poczekac z zakupem auta do jesieni (od wrzesnia) - z reguly przed wakacjami sa najgorsze ceny... (czyli najmniej mozna dostac), a sprzedaz samochodow w Polsce powoli znowu spada wiec moze beda lepsze ceny ?
                  http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Papillon
                    Classic
                    • 2008
                    • 27

Maicroft- dokładnie tak 7% jak zamawiasz auto do produkcji. A na placu żaden nie stał i nie stoi do wyboru więc nie wiem w jakich są cenach. myslę, że zakup auta, które w cenniku z wyposazeniem(wersja Combi) wychodzi 62.300 a kupujesz je za 57.400 to jest niezły wynik, tymbardziej, że dokładają Ci jeszcze instalację gazową- nawet jeśli nie koniecznie komuś na niej zależy- masz alternatywę. Mint zamawiany na podobnych warunkach z silnikiem 1.2 Tsi nie dasz rady kupić( jako osoba fizyczna nie prowadząca rzadnej działalności gospodarczej) za 57.400 choćby z minimalnynm wyposażeniem jakie możesz mieć w Octavii Tour Combi. No chyba, że ma się ładnie poukladany jezor z głową plus hipnoza. Mi brakuje hipnozy do pełnego sukcesu . Największą bolączka jest jednak czas oczekiwania na Tour'a. Mi jeszzce niestety tego nie powiedziano.
                    Pozdrawiam,
                    Raz sier-pem, raz mło-tem, czer-wo-ną cho-ło-tę

Komentarz

Pracuję...