Skoda w Rumunii

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mario34
    Ambiente
    • 2007
    • 151

Skoda w Rumunii

Zamieszczone przez Zorr
    ja wziąłem 1.8 a chce 2.0, więc może od razu weź RSkę...
    +1

Też żałuję, że od razu RS nie wjechał.
    mario
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Skoda w Rumunii

czesc,

akurat przez tydzien bylem na wycieczce objazdowej szukajac Drakuli i wampirow... okazalo sie ze Rumunii w Transylwanii i Woloszczyznie maja drogi lepsze niz u nas (mniej sporo dziur) i na dodatek jezdzi mnostwo Skod... :-)

przelicznik za euro bylo przy skupie 4,08 leji a przy sprzedazy cos kolo 4,15 czyli mniej wiecej wychodzi na to ze 1 leja = 95 groszy

no i sobie teraz wlazlem na strone Skody w Rumunii... i wlaczylem konfigurator... i z bolem serca stwierdzam, ze czesc modeli wychodzi taniej u nas, ale czesc w Rumunii - ciekawe czemu tam doplata do Superba do wersji ambition 1440 euro (ceny sa na stronie w euro) a u nas to jesty chyba ponad 10.000 zl....

Bun venit pe site-ul oficial ŠKODA România!

http://cc.porscheinformatik.com/nwapp/nws_ro/ICC3/SKODA!ro!!!C!!!/cc3.htm?APP=&MGN=
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• JerzyM73
      Rider
      • 2010
      • 602

Pewnie jak to w rumuńskich karpatach było pieknie - polecam przejazd drogą 7C (Trasa Transforgarska - wpiszcie w google i zerknijcie) przez sam środek ale o tej porze pewnie jest jeszcze zamknięta. Kiedyś w TVN Turbo testowali tam Yeti
      O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
      Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• rafs
        Drive
        • 2006
        • 92

przejechałem w poprzednie wakacje, tą trasę kamperem, wrażenia nie do opisania! :shock:
        OCTAVIA II 1.9TDI - 2006 - sprzedana
        OCTAVIA II 1.9TDI - 2007 - Rozbita, sprzedana
        OCTAVIA II FL 1.9 TDI 4x4 - 2009

Komentarz

• rogoz
          Rider
          • 2006
          • 397

Zamieszczone przez JerzyM73
          polecam przejazd drogą 7C
          Ta trasa czynna jest od czerwca do września. W lipcu jeszcze można spotkać śnieg.

Komentarz

• ruwado
            RS
            • 2009
            • 14885
            • Octavia IV (NX3)

Trasa Transforgarska faktycznie jest piękna - widziałem w necie zdjęcia tych, którzy tam byli.
            Alemarlej108, o ile dobrze zrozumiałem już wrócił, więc nie da rady.

A tu macie relację całkiem fajną z tej dróżki

Też bym chciał kiedyś tam zawitać.

[ Dodano: Pią 13 Maj, 11 14:55 ]
            Zamieszczone przez marlej108
            okazalo sie ze Rumunii w Transylwanii i Woloszczyznie maja drogi lepsze niz u nas (mniej sporo dziur)
            podobnie na Węgrzech i Chorwacji. Odstajemy.
            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• micho_m
              Rider
              • 2011
              • 528
              • Octavia III (5E3)
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Bylem w Rumunii i Bulgarii wiele razy i z tymi drogami nie jest wcale tak kolorowo. Glowne drogi owszem sa ok, ale w Polsce tez. Natomiast jest wiele drog nazwijmy wojewodzkich, ktore sa masakryczne. Osobiscie uwazam ze ogolnie mamy lepsze drogi niz oni.
              Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
              www.nawmar.pl

Komentarz

• pandzik
                RS
                • 2011
                • 2254
                • Seat

micho_m, patrz, ktoś ma jednak gorsze...

Komentarz

• lorek100
                  Drive
                  • 2009
                  • 45

Zgadzam się z micho_m, w zeszłym roku przejechałem Rumunie jadąc do Bułgarii. Główne drogi "porównywalne" z naszymi, ale postanowiliśmy na podstawie mapy skrócić drogę i to był straszny błąd. Drogi boczne w opłakanym stanie, ogromne dziury, odcinki gruntowe, brak oznaczeń-trzeba uważać. Pomijając wszystkie niedogodności kraj ciekawy.

Komentarz

• JerzyM73
                    Rider
                    • 2010
                    • 602

Zamieszczone przez lorek100
                    Zgadzam się z micho_m, w zeszłym roku przejechałem Rumunie jadąc do Bułgarii. Główne drogi "porównywalne" z naszymi, ale postanowiliśmy na podstawie mapy skrócić drogę i to był straszny błąd. Drogi boczne w opłakanym stanie, ogromne dziury, odcinki gruntowe, brak oznaczeń-trzeba uważać. Pomijając wszystkie niedogodności kraj ciekawy.

Tak jak mówisz, dokłądnie tak piszesz, Czerwone i aurostarady są OK, za to żólte słabe - a brązowe to można powiedzieć gruntowe. NIe wiem jak południowa obwodnica Bukaresztu ale parę lat temu koleiny były na 15 cm i wiecej
                    O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                    Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

Pracuję...