akurat przez tydzien bylem na wycieczce objazdowej szukajac Drakuli i wampirow... okazalo sie ze Rumunii w Transylwanii i Woloszczyznie maja drogi lepsze niz u nas (mniej sporo dziur) i na dodatek jezdzi mnostwo Skod... :-)
przelicznik za euro bylo przy skupie 4,08 leji a przy sprzedazy cos kolo 4,15 czyli mniej wiecej wychodzi na to ze 1 leja = 95 groszy
no i sobie teraz wlazlem na strone Skody w Rumunii... i wlaczylem konfigurator... i z bolem serca stwierdzam, ze czesc modeli wychodzi taniej u nas, ale czesc w Rumunii - ciekawe czemu tam doplata do Superba do wersji ambition 1440 euro (ceny sa na stronie w euro) a u nas to jesty chyba ponad 10.000 zl....
Pewnie jak to w rumuńskich karpatach było pieknie - polecam przejazd drogą 7C (Trasa Transforgarska - wpiszcie w google i zerknijcie) przez sam środek ale o tej porze pewnie jest jeszcze zamknięta. Kiedyś w TVN Turbo testowali tam Yeti
O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Trasa Transforgarska faktycznie jest piękna - widziałem w necie zdjęcia tych, którzy tam byli.
Alemarlej108, o ile dobrze zrozumiałem już wrócił, więc nie da rady.
Bylem w Rumunii i Bulgarii wiele razy i z tymi drogami nie jest wcale tak kolorowo. Glowne drogi owszem sa ok, ale w Polsce tez. Natomiast jest wiele drog nazwijmy wojewodzkich, ktore sa masakryczne. Osobiscie uwazam ze ogolnie mamy lepsze drogi niz oni.
Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych www.nawmar.pl
Zgadzam się z micho_m, w zeszłym roku przejechałem Rumunie jadąc do Bułgarii. Główne drogi "porównywalne" z naszymi, ale postanowiliśmy na podstawie mapy skrócić drogę i to był straszny błąd. Drogi boczne w opłakanym stanie, ogromne dziury, odcinki gruntowe, brak oznaczeń-trzeba uważać. Pomijając wszystkie niedogodności kraj ciekawy.
Zgadzam się z micho_m, w zeszłym roku przejechałem Rumunie jadąc do Bułgarii. Główne drogi "porównywalne" z naszymi, ale postanowiliśmy na podstawie mapy skrócić drogę i to był straszny błąd. Drogi boczne w opłakanym stanie, ogromne dziury, odcinki gruntowe, brak oznaczeń-trzeba uważać. Pomijając wszystkie niedogodności kraj ciekawy.
Tak jak mówisz, dokłądnie tak piszesz, Czerwone i aurostarady są OK, za to żólte słabe - a brązowe to można powiedzieć gruntowe. NIe wiem jak południowa obwodnica Bukaresztu ale parę lat temu koleiny były na 15 cm i wiecej
O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz