Standardowe Continentale ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • coobin
    Ambiente
    • 2009
    • 181

Zamieszczone przez Rudd
    A ja ostatnio objechałem jadąc O1, Civica type-s. Jadąc za nim myślałem że dostanę baty i będzie mi odchodził, ale jednak się zdziwiłem. Musiał tam mieć 1.8 140KM, o czym dowiedziałem się w domu bo powoli mu odchodziłem, ale jednak zostawał z tyłu.
    Myślałem że te hondy szybsze są, bo jednak type-s powinien coś znaczyć (nie mówię tutaj o type-r)
    type-S znaczy tyle co Sline w audi :wink:
  • macherstudio
    RS
    S_OCP Member
    • 2008
    • 2378
    • Mitshibishi
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Po zrobieniu trasy w temp. ok 20oC przy spokojnej jeździe ale na krętej drodze zauważyłem, że na zakrętach pokonywanych z większą prędkością "słuchać" huczenie opon, zastanowiło mnie to, albowiem wydało mi się to dziwne ..... proszę o Wasze opoinie nt. Continentali (ori) zakładanych w nowych autach, bo jak sobie przypominam w mojej OI podobny dzwięk oznaczał zużyte łożyska.
    www.prostetorodo.pl

Komentarz

• PAOLO ESCO
      RS
      • 2009
      • 6626
      • Volkswagen
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez macherstudio
      Continentali (ori) zakładanych w nowych autach
      nic mi nie mów o tych ori ...bo miałem i były g. warte Teraz widziełm w salonie że Skoda przechodzi stopniowo na opony Bridgestone - w ASO tylko 2 modele miały Continentale na salonie reszta Bridgestony.
      PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• macherstudio
        RS
        S_OCP Member
        • 2008
        • 2378
        • Mitshibishi
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

cholerka a miałem Michałki Energy Saver roczne to sprzedałem z OI, żadnych dziwnych dźwięków a tu nowe gumy 3 tys km. i huczenie. na łukach ?
        www.prostetorodo.pl

Komentarz

• briano
          Ambiente
          • 2011
          • 178

cholerka a miałem Michałki Energy Saver roczne to sprzedałem z OI, żadnych dziwnych dźwięków a tu nowe gumy 3 tys km. i huczenie. na łukach ?
          Tu nie ma kolego nic do rzeczy przebieg tylko skład tej opony z jakiej gumy z jakim dodatkiem jest wykonana i od kształtu bieżnika, na wszelki wypadek można spróbować i przelożyc koła przód tył pozamieniać, a nie są to opony kierunkowe?? może źle założone są??
          Skode już mam, musze jeszcze kupić kapelusz

Komentarz

• czyzyk64
            Elegance
            • 2008
            • 866

a wszedzie jest napisane, ze to takie super oponki, nawet testy wygrywaja.

Komentarz

• rlapinski
              Ambiente
              • 2010
              • 138

Re: Standardowe Continentale ?

Po zrobieniu trasy w temp. ok 20oC przy spokojnej jeździe ale na krętej drodze zauważyłem, że na zakrętach pokonywanych z większą prędkością "słuchać" huczenie opon, zastanowiło mnie to, albowiem wydało mi się to dziwne ..... proszę o Wasze opoinie nt. Continentali (ori) zakładanych w nowych autach, bo jak sobie przypominam w mojej OI podobny dzwięk oznaczał zużyte łożyska.
              Rozmawiamy o Sport Contact 2? Upewniam się bo ja na takich wyjechałem z salonu.

Komentarz

• briano
                Ambiente
                • 2011
                • 178

Zamieszczone przez czyzyk64
                a wszedzie jest napisane, ze to takie super oponki, nawet testy wygrywaja.
                Kolego za pieniądze każdy jestem w stanie wygrać :shock: :szeroki_usmiech Zwłaszcza w gazetach i poprtalach motoryzacyjnych :wink:
                Skode już mam, musze jeszcze kupić kapelusz

Komentarz

• macluke
                  Elegance
                  • 2010
                  • 875

Re: Standardowe Continentale ?

ja to generalnie, nie tylko na zakrętach, uważam te opony (Sport Contact 2) za dość głośne.

Komentarz

• JOY
                    Rider
                    • 2008
                    • 641

Spokojnie - wszystko jest OK - to bardzo dobre oponki do zapie.. po zakrętach ale i niekomfortowe - zwłaszcza na bylejakiej nawierzchni hałasują, co nie zmienia faktu że to jedne z lepszych na jakich miałem okazję pośmigać.

Komentarz

Pracuję...