Obniżki cen nowych samochodów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Eidos71
    RS
    • 2011
    • 2050
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

:-) Lista usterek? Praktycznie same naprawy eksploatacyjne, wynikające z traktowania autka jako "woła roboczego" (to wersja kombi i w bagażniku woziłem ładunki grubo powyżej 100 kg).
    Zdecydowałem się na Octavię (02FL kombi Elegance 1,4 TSI), gdyż nie podoba mi się Laguna 3 - bardziej odpowiada mi Octavia (tak pod względem wyglądu, jak i pojemności bagażnika). Poza tym doszedłem do wniosku, że (mam nadzieję) zawieszenie Octavii wytrzyma więcej, niż Laguny. No i podchodzi mi silnik 1,4 TSI - szukałem silnika benzynowego (diesela nie chcę z uwagi na ciągły stres związany z jakością naszych paliw ON i ich wpływ na układy wtryskowe i problemy z zamarzaniem ON przy superniskich temperaturach) jak najbardziej oszczędnego (bez konieczności stosowania instalacji LPG), a przy tym żwawego (i taki jest wg mnie 1,4 TSI). Naprawdę - nie ma co uprzedzać się do określonej marki i wierzyć w obiegowe "legendy" (no, może poza Alfą Romeo, Oltcitem i Tatą) - auta każdej marki trafiają się felerne, lub są niewłaściwie użytkowane i odwdzięczają się nadprzeciętną usterkowością.
    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9935
      • Ford

Oj tam, jeden francuz sie psuje, a drugi nie... Moja siostra nie narzeka na swoją Megankę CC, a Xsara 1.4i mojego ojca (około 100kkm przebiegu) psuła się niesamowicie mimo niewielkich przebiegów... Ja się w każdym razie francuzów boję... choć nie tak dawno temu chciałem kupić Lagunę 2 (sentyment, bo wiozło mnie toto do ślubu)... :diabelski_usmiech
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• gruto
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1262
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez grzes74