Obniżki cen nowych samochodów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • frafel
    Classic
    • 2012
    • 16

jesli mozna to sie pisze na ten zlot ale! bede okolo 10 czerwca w polsce
  • astw
    Ambiente
    • 2011
    • 107

Przykład Laguna III
    Witamy na oficjalnej stronie Renault Polska. Poznaj całą gamę: samochody osobowe (Clio, Kadjar, Talisman…), elektryczne i dostawcze.

Czy ceny Skody też zostaną obniżone (lub pojawią się nowe pełniejsze pakiety wyposażenia)?

Komentarz

• grzes74
      Ambiente
      • 2009
      • 176
      • Rapid (NH3)

Re: Obniżki cen nowych samochodów

Zamieszczone przez astw
      Przykład Laguna III
      Witamy na oficjalnej stronie Renault Polska. Poznaj całą gamę: samochody osobowe (Clio, Kadjar, Talisman…), elektryczne i dostawcze.

Czy ceny Skody też zostaną obniżone (lub pojawią się nowe pełniejsze pakiety wyposażenia)?

Renault nie jest partnerem w tej walce. Nie zaszkodzi Skodzie.

Przeciętny Kowalski - mimo wielu wad wierzy święcie w technikę VW i nie kupuje aut na F....

Natomiast Skoda pewnie będzie musiała coś zrobić jak i40 i KIA Optima wjadą na nasz rynek.

W Czechach i na Słowacji wyjściowe ceny i40 CW są znacznie lepsze niż Superb 2 Kombi. (a jak do cen Superba doliczyć kasę na przedłużenie gwarancji to już się robi sporo... na korzyść koreańca.)

Miejmy nadzieję że u nas też klient skorzysta na rabatach i promocjach jak się konkurencja zaostrzy.
      pozdrawiam
      Grzes
      polecam :

www.octavia-forum.de
      www.skodacommunity.de
      www.briskoda.net........

Komentarz

• matwrc
        Ambiente
        • 2010
        • 235

Laguna to kiepskie auto. Właściwie trudno znaleźć coś, z czym laguna wygrałaby porównanie. Na takie produkty robi się takie promocje.

Komentarz

• Walt
          L&K
          • 2011
          • 1065
          • Seat

Zamieszczone przez matwrc
          Laguna to kiepskie auto.
          Rozumiem, że teraz, jako - jak mniemam - częsty użytkownik Laguny III zasypiesz nas argumentami?
          SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• kabanos
            RS
            • 2011
            • 4544
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Walt
            Laguna to kiepskie auto.
            Rozumiem, że teraz, jako - jak mniemam - częsty użytkownik Laguny III zasypiesz nas argumentami?
            Zazwyczaj na samochody zaczynające się na "F" narzekają ludzie którzy w życiu nie jeździli takowymi. Ja naprzykład biłem się przy kupnie pomiędzy Laguną a Octavią i wyszło na to drugie, ale nie mówię, że nigdy aut na "F"

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Walt
              L&K
              • 2011
              • 1065
              • Seat

Według opinii użytkowników na stronie autocentrum.pl ponad 90% kupiłoby Lagunę III generacji ponownie, i jest to wynik lepszy niż Superb czy Octavia.
              Jest to temat na dłuższą dyskusję, w każdym razie argumentacja że Laguna to kiepskie auto "bo tak" jest dla mnie argumentacją dziecka z piaskownicy.
              A jeszcze odnośnie przeciętnego Kowalskiego i techniki VW (o czym wspomniał grzes74), to Passata B6 kupiłby ponownie zaledwie co drugi użytkownik.
              SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• Rok z Bagien
                L&K
                • 2010
                • 1172

Zamieszczone przez kabanos13
                Zazwyczaj na samochody zaczynające się na "F" narzekają ludzie którzy w życiu nie jeździli takowymi. Ja naprzykład biłem się przy kupnie pomiędzy Laguną a Octavią i wyszło na to drugie, ale nie mówię, że nigdy aut na "F"
                Ja jeździłem przez ponad 5 lat Francuzem.
                Nowym samochodem, z salonu, w klasie Kompakt.
                Ti masz krótki zarys:

Od uogólnień jestem daleki, ale te samochody są bardzo awaryjne i niechlujnie montowane.
                Wiem to z własnego doświadczenia (oczywiście 1 samochód). ale i z rozmów z innymi właścicielami Pechotów, z którymi miałem okazje rozmawiać podczas wielu godzin spędzonych w serwisie. (tu tych samochodów było więcej).
                Jak sobie życzysz mogę także zrelacjonować przygody 407, która jeździ u mnie w robocie. Ma 5 lat i ok. 160 kkm. Nie ma miesiąca by nie był w warsztacie, a naprawy poniżej 2000 zł. są rzadkością.

Komentarz

• loyd
                  RS
                  • 2010
                  • 2342

Tiiiaaa .... ford gówno "wort" a fiat jego brat ......

Liczy się tylko tdi :wink:

Komentarz

• matwrc
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 235

Zamieszczone przez Walt
                    Laguna to kiepskie auto.
                    Niespecjalnie, takich truizmów nie trzeba argumentować

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

Zamieszczone przez Rok z Bagien
                      Od uogólnień jestem daleki, ale te samochody są bardzo awaryjne i niechlujnie montowane.
                      Dokładnie tak własnie jest jest parę wyjątków do tej reguły np. Clio II czy Laguna I. Ale niestety w przytłaczajacej wiekzosci przypadków to jest jednak prawda.

Zamieszczone przez Walt
                      Walt, ale kolega ma naprawdę rację. Laguna III to kiepskie auto i choć znacznie poprawiła się jakość użytych materiałów to nadal są one niezbyt porządnie zmontowane (w fabrrycznie nowym aucie skrzypią plastiki w tylniej cześci przedziału pasażerskiego). Jeśli chodzi o własciwosci jezdne, to poza wersją 4 wheel control są one też dość kiepskie, a układ kierowniczy jest przewspomaganny i nie daje poczucia tego co dzieje sie z kołami w szybkich łukach. Miejsca w środku jest z przodu tyle, co w O II, a z tyłu nawet trochę mniej i dodatkowo nie da się włożyć nóg pod przednie fotele.
                      Także faktycznie Laguna III nie zachwyca niczym szczególnym poza ceną i wyposażeniem, które faktycznie jest dość bogate.
                      Ja natomiast z niecierpliwoscia czekam na Kię Optimę, bo w niej upatruję komkurenta dla Superba II, jako mojego przyszłego auta
                      Czarny Elegance

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9935
                        • Ford

Szkoda że z Laguny III wycofali już silnik 1.6 z "tanim" wyposażeniem... Jeśli dobrze kojarzę, że 1.6 był tańszy od 2.0 o dobre kilka tysięcy złotych (nie wiem czy nie niemal 10kzł)...

No i od siostry (pracującej w dużej sieci wypożyczalni) wiem, że auta marki Renault są samochodami, które najmniej czasu spędzają w serwisach (choć trzeba tu dopowiedzieć, ze auta w jej wypożyczalni jeżdzą góra rok i są wymieniane na nowe egzemplarze)... Sama ma Megane CC i nigdy jeszcze nie słyszałem narzekania na ten samochód... Więc nie wszystko na "F" to "lypa"... choć mnie do Francuza chyba nikt nie przekona...
                        Adam... Używam:
                        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• geralcik
                          Drive
                          • 2011
                          • 61

No cóż ja miałem doczynienia z Laguną II 1,9 dCi, nie chce sobie nawet przypominać tego koszmaru... :szeroki_usmiech może "trójka" lepsza będzie
                          Turas 2 mit gas naturlich

Komentarz

• Psycho Dad
                            Rider
                            • 2009
                            • 629

Re: Obniżki cen nowych samochodów

Zamieszczone przez astw
                            Przykład Laguna III

Zawsze można się udać po rabacik od ludzika z forum.
                            15% od kwoty80- 100.000 to nie jest taki szok żeby lecieć od razu do salonu.
                            W peugocie , fiacie , skodzie, jak się postarasz to dostaniesz lepsza ofertę.
                            Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• OCPtaxi
                              Rider
                              • 2011
                              • 383

co do francuzów, jeżdżę citroenem benzyną 240.000 ponad nakręcone od nowości, przez 10lat. leje syntetyk co 15tys., brak większych awarii. Nigdy auto nie zawiodło i nie stanęło na drodze. obalony mit francuza?
                              Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

Zamieszczone przez OCPtaxi
                                obalony mit francuza?
                                Nie. Bo nie na tym on polega Ja miałem 3 renówki pod rząd dodatkowo ropdzice mieli Megane II 1.6 16V kupioną jako nówka w salonie. Żadna z nich nigdy nie staneła w trasie (poza Megane II ojca w której zepsuła sie elektryczna blokada kierownicy i po odpalenie nie chicała puścić 8) ). We francuzach, a głównie w Renault ludzie nazekają I SŁUSZNIE, na denerwujące awarie elektryki i elektroniki, oraz na zawieszenie które jest delikatne. Powodami złej opinii o ferncuzach nie są więc awarie unieruchamajace pojazd w trasie tylko np. zapalanie się bez powodów różnych kontrolek, niedziałanie różnych systemów (np. handss, free, klimatronica czy czujek deszczu lub ciśnienia), wybijanie sie gum stabilizatorów oraz swozni po niewielkich przebiegach, niechlujnie zmontowane plastiki kabiny pasazerskiej (piszczenia i skrzypienia w nowych autach z śladowymi przebiegami) to są bolączki francuskich aut. I mogę te rzeczy zdecydowanie potwierdzić jako były ronówkowiec i były własciciel kilku aut marki Renault (R21, R Clio II ph I, Laguna I ph II 1.8 16V). Co ciekawe w Renault, im mniejsze auto tym mniej problemów :shock: Z Clio II nie ma absolutnie zadnych problemów natomaist z Megane II czy Lagunami II to ...... oj długo by pisać 8)
                                Czarny Elegance

Komentarz

• Eidos71
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2050
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Big
                                  We francuzach, a głównie w Renault ludzie nazekają I SŁUSZNIE, na denerwujące awarie elektryki i elektroniki, oraz na zawieszenie które jest delikatne. Powodami złej opinii o ferncuzach nie są więc awarie unieruchamajace pojazd w trasie tylko np. zapalanie się bez powodów różnych kontrolek, niedziałanie różnych systemów (np. handss, free, klimatronica czy czujek deszczu lub ciśnienia), wybijanie sie gum stabilizatorów oraz swozni po niewielkich przebiegach, niechlujnie zmontowane plastiki kabiny pasazerskiej (piszczenia i skrzypienia w nowych autach z śladowymi przebiegami) to są bolączki francuskich aut.
                                  Częściowo muszę się zgodzić z tą opinią - zwłaszcza, jeżeli chodzi o Laguny 2 przed FL. To rodzaj auta, które wymaga sporej dozy zainteresowania i uwagi, w którym przeładowanie (jak na ówczesne czasy, czyli lata 2002-2005) nowoczesną, acz niedopracowaną elektroniką, zbyt delikatne zawieszenie i (dieselowskie) problemy z turbinami (zwłaszcza z tymi o zmiennej geometrii) powodowały, iż użytkownicy i nieużytkownicy tych aut rozgłaszali często negatywne opinie o francuskich autach. Ale powiem Wam, że z drugiej strony auta francuskie to auta komfortowe, wygodne, bogato wyposażone, najczęściej o ciekawym i nowoczesnym wyglądzie, doskonale zabezpieczone przed korozją (od dawna część elementów nadwozi wykonywana jest z tworzywa, lub alu), no i dające niesamowitą frajdę i możliwości w modzeniu :-) A przy tym relatywnie dużo tańsze jako używki, w stosunku do podobnych klasowo, rocznikowo i wyposażeniowo aut niemieckich i japońskich.
                                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Rok z Bagien
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1172

Zamieszczone przez Eidos71
                                    A przy tym relatywnie dużo tańsze jako używki, w stosunku do podobnych klasowo, rocznikowo i wyposażeniowo aut niemieckich i japońskich.
                                    Chcąc nie chcąc, trzymając się reguł wolnego rynku, stwierdziłeś że są to samochody o mniejszej wartości, mniej warte. Cokolwiek miałoby to oznaczać.

Ja się w pełni zgadzam z Big iem.

Mniej mój Francuz też nigdy nie zawiódł w drodze, co nie oznacza, że jego eksploatacje nie była upierdliwa i kosztogenna.

pzdr

Komentarz

• Eidos71
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2050
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Odnośnie Laguny - nie można jej porównywać do Octavii, bo to inna klasa aut (Laguna nie należy do segmentu kompaktów). Poza tym 1-2 miesiące temu jedno z motoryzacyjnych czasopism (wydawcą jest wydawca uznanego, niemieckiego czasopisma motoryzacyjnego) przeprowadziło testy 5-7 letnich aut osobowych pod względem kosztów utrzymania (spalanie, awaryjność, koszty napraw). I...? Okazało się, że najtańszym w tym rankingu samochodem z silnikiem diesela jest właśnie Laguna 2, zaś w wersji benzynowej Laguna zajęła bodajże 2-3 miejsce... Poza tym wystarczy zajrzeć na fora poszczególnych marek - tak samo dużo problemów mają właściciele używanych VW, Opli, Toyot, Mazd, jak i Renault...
                                      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                      MOJA FURKA

Komentarz

• Rok z Bagien
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1172

Bez cienia złośliwości.

Eidos71

Zafunduj sobie Lagunę II lub III i podziel się z nami swoim doświadczeniem. Oby nie przyszło ono, chwilę po tym, gdy było Ci najbardziej potrzebne. :thank:

I by nie być gołosłownym.
                                        Także przykład z roboty.
                                        Renault Megane I sedan 1,6 benzyna ok. 200 kkm przebiegu. Ruina stoi jako zapas, nikt tym jeździć nie chce.
                                        Octavia I 1,8 T przebieg ponad 200 kkm. Naprawy eksploatacyjne i igła. Kierowca skorzystał z okazji i uciekł z Peugeota 407 1,6 HDI do tej Octy. I jest szczęśliwy. Facet kilkadziesiąt lat za kółkiem, w tym TIRY. Ciekawe czemu to zrobił ? :roll:

Komentarz

• gruto
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 1262
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

HA HA bu hahahah - ja to nie zapomnę jak 2 lata temu jechałem na Chorwację z kolegą który ma lagunę .Na środku autostrady przy 150 /h zaczęło mu się kopcić z pod maski ....STOP , awaryjne , 5 osób ucieka w pole ,cały dobytek w środku , gasnice do ręki , jakoś dzwigamy maskę , choć było to niebezpieczne ( groźba wybuchu) , a tu co .....stopiła się cała instalacja przedniego oświetlenia xenonów ....efekt gołe kable na wierzchu :shock: .....bezpieczniki do schowka .....i powrót za dnia bez oświetlenia .....po wakacjach szybka naprawa i szybka sprzedaż auta , po której cała rodzina piła i cieszyła sie 5 dni :wink:

także nie mówcie mi o F........ ....no może C5 , podobno ma rewelacyjnie pozytywne opinie

Komentarz

• Eidos71
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2050
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Rok z Bagien
                                            Zafunduj sobie Lagunę II lub III i podziel się z nami swoim doświadczeniem. Oby nie przyszło ono, chwilę po tym, gdy było Ci najbardziej potrzebne. :thank:
                                            Od przeszło 4 lat jeżdżę prywatnie Laguną 2, 1,9 dCI z 2002 r. Przebiegi miesięczne - 3-4 tyś. km. Fakt - wysypują się elementy zawieszenia, bo generalnie francuskie zawieszenie na polskie drogi to pomyłka. Ale: przy przebiegu ok. 185.000 km turbinka nie ruszana i ma się dobrze, wtryski - to samo, z elektryką i elektroniką - no problemo. Przez te ponad 4 lata robiłem: raz końcówki drążków, raz tylną tuleję wahacza, gumę i łożysko przedniego amortyzatora, wymieniłem też przewód odmy (popękał), oraz naprawiłem rozrusznik i alternator (po zalaniu wyciekającym z pękniętego przewodu odmy olejem). Acha - i z uwagi na chrzczone paliwo, 2 lata temu musiałęm wymienić elektryczną pompkę paliwa (15 min., bo jest w komorze silnika). Gdyby nie zimowe spotkanie z sarną nocą na drodze, byłoby całkiem spoko - ale to był wypadek losowy, który kosztuje mnie wymianę zderzaka, chłodnicy klimy i spodnich osłon. Jeżeli oczekiwana Octavia będzie się tak sprawowała po ponad 9 latach i z takim przebiegiem - będę happy !!! A więc sam widzisz, że wiem, co mówię (piszę). Po prostu - stosowałem zasadę: jak dbasz, tak masz.
                                            MOJA FURKA

Komentarz

• Rok z Bagien
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1172

k
                                              Nie wiem, czy ta lista usterek to coś czym można się cieszyć ??

Pytanie tylko dlaczego czekasz na Octavię, a nie na Lagunę III ?

Pozdrawiam.

PS. Jaka będzie Octa ??

Komentarz

• grzes74
                                                Ambiente
                                                • 2009
                                                • 176
                                                • Rapid (NH3)

Zamieszczone przez gruto
                                                HA HA bu hahahah - ja to nie zapomnę jak 2 lata temu jechałem na Chorwację z kolegą który ma lagunę .Na środku autostrady przy 150 /h zaczęło mu się kopcić z pod maski ....STOP , awaryjne , 5 osób ucieka w pole ,cały dobytek w środku , gasnice do ręki , jakoś dzwigamy maskę , choć było to niebezpieczne ( groźba wybuchu) , a tu co .....stopiła się cała instalacja przedniego oświetlenia xenonów ....efekt gołe kable na wierzchu :shock: .....bezpieczniki do schowka .....i powrót za dnia bez oświetlenia .....po wakacjach szybka naprawa i szybka sprzedaż auta , po której cała rodzina piła i cieszyła sie 5 dni :wink:

także nie mówcie mi o F........ ....no może C5 , podobno ma rewelacyjnie pozytywne opinie
                                                Te zenony to se sam założył?
                                                Pewnie takie same jak większość "ZENONÓW" jakie jeżdżą po naszych drogach... Już nie raz słyszałem i czytałem o problemach z dokładanymi zenonami.

Ja co mogę podać podobny przykład wycieczki na południe Europy 3 auta:
                                                - Lanos 1.6 benyzna + LPG
                                                - Citroen C5 2.0 HDI
                                                - Octavia 1.6 Benzyna + LPG

Auto z tej trójki jakie nie przetrwało trudów podróży i unieruchomiła je usterka to Octavia. Zresztą właściciel przesiadł się do Peugeota 407. Właściciel lanosa jeździ Kijanką , a właściciel cytryny - kolejna C5.
                                                Jednostkowe przygody kumpla znajomego szwagra nie są żadnym dowodem na nic.

Zresztą polecam lekturę rankingu testów długodystansowych (100 tys km) organizowanych przez Autobild - konstrukcje by VW egzaminowane wielokrotnie w różnych karoseriach... często wypadały dość blado
                                                pozdrawiam
                                                Grzes
                                                polecam :

www.octavia-forum.de
                                                www.skodacommunity.de
                                                www.briskoda.net........

Komentarz

Pracuję...