Zakup Octavi 1.6 LPG Tour , przedsiadak z 1.9TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysn
    Rider
    • 2007
    • 515

Zamieszczone przez lukasz.zst
    Myślałem tez o Skodzie Romster Scout 1.2 TSI DSG lecz powiedziano mi u kilku dielrów że te skrzyne są awaryjne i nie polecają ich
    Kurde, przed zakupem studiowałem forum i internet przez dwa lata i nie znalazłem info o awarii DSG. Czasem coś stuka ale to przy dużych przebiegach. Czasem szarpnie, ale da się przeżyć. Padała mechatronika w passatach - to można znaleźć w internecie. A ogólnie jeździ się suuuper.

Możesz rozwinąć temat ?

Jeżdżę mało (<15 tys km) i spokojnie (zwykle około 100 km/h poza miastem). W ostatnią niedzielę na odcinku 120 km trasy w 4 osoby (w tym dwójka dzieci) z włączoną klimą 1.4 tsi z dsg spalił mi 5,9 l/100. Jak dla mnie ok.

1.2 tsi podobno pali litr mniej...

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Dilerzy odradzaja skrzynie DSG, bo trzeba na nia dlugo czekac, wiec lepiej powiedziec klientowi ze to dziadostwo, niz potem mu tlumaczyc ze na auto trzeba czekac 4-6 miesiecy :diabelski_usmiech
      Spritmonitor.de

Komentarz

• ale_jak_to
        Ambiente
        • 2011
        • 199

Zamieszczone przez Octavianos
        Nie wiem skąd takie rewelacje jakoby w Tourze miałyby się pokazać silnik TSI i TDI. Przecież Skoda nie robi nic, co Toura dotyczy a miałoby go jakoś unowocześnić. Z resztą jaki miałoby to sens? A jak sprzedawałaby się O2FL??
        Tour II zapewne skończy swój żywot w przyszłym roku :|
        Dlaczego wycofaja Toura Nowego?

Komentarz

• Octavianos
          L&K
          • 2010
          • 1130

Dlatego, ze wejdzie "Nowa Felicia"...
          SIMPLY CLEVER
          Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846