ile pali O1 na gaz?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gregor-p
    Classic
    • 2012
    • 37

ile pali O1 na gaz?

blind_walker, to dałeś czadu :-)
  • Cubarius
    Ambiente
    • 2011
    • 148

ile pali O1 na gaz?

Mobile, takie pytanie szukalem, ale jakos odpowiedzi nie znalazlem. Poszukuje info ile pali O1 na gaz. Mi 2.0 tak kolo 10,5l/100km. Ale chcialem zapytac ile korki w miescie plus klima moga dolozyc w zuzyciu, bo sie troche zdziwilem ostatnio Dzieki za odpowiedzi Pozdrawiam Szerokosci
    Aby zawsze dotrzeć do celu...

Komentarz

• Mihau
      RS
      • 2009
      • 7460
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Cubarius, poszukaj tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=31530&start=0
      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• krisoctav
        Rider
        • 2008
        • 417

spalanie

Spalanie według kompa wynosi w mieście 10l spokojnej jazdy z klimą i ciskaniem to nawet 12 litrów trasa pewnie min 8 ale do każdej z tych wartości dodaję po 1 litrze
        czyli reasumując
        miasto 11
        miasto ciskanie 13
        trasa 9 litrów
        krótkie trasy to nawet 15 litrów powyżej 15 km ruchu wtedy to jest takie spalanie.

Komentarz

• Cubarius
          Ambiente
          • 2011
          • 148

Dzieki bardzo, pytam, bo nie wiem jak to sie ma do gazu. Jechalem ostatnio nad morze z klima i nie bede ukrywal 140-150 po ekspresowce i dalej w kierunku Swinoujscia to mi wyszlo ok. 14l. Noramlnie na trasie ok. 10l no i z przewaga miasta plus klima 13. Mam 2.0 silnik i stad moje pytanie czy tak moze rzeczywiscie wyjsc. Mam instalke z elpigazu. A swoja droga. Zawsze wchodzilo mi jak mi zaczela dzwonic, ze mam pusty bak ok. 40l gazu (w ksiazce, ze jakies 43 max). A tankowalem pod Miedzyzdrojami i weszlo mi wedlug wskazan Orlen - 49l. Plywak?
          Dzieki za pomoc. Wskazany przez Kolege post czytaelm wczesniej, ale tam bylo wiecej z 1.6 silnikiem, a miedzy 2.0 widze jednak spoooora roznice Pozdrawiam

Komentarz

• phoneman
            RS
            • 2008
            • 3374
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Cubarius, Sprecyzuj temat, że chodzi o spalanie dla w silnika 2.0 . Taki ranking by się przydał.
            .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• t271828
              Elegance
              • 2008
              • 928

Re: ile pali O1 na gaz?

Zamieszczone przez Cubarius
              Mobile, takie pytanie szukalem, ale jakos odpowiedzi nie znalazlem. Poszukuje info ile pali O1 na gaz. Mi 2.0 tak kolo 10,5l/100km. Ale chcialem zapytac ile korki w miescie plus klima moga dolozyc w zuzyciu, bo sie troche zdziwilem ostatnio Dzieki za odpowiedzi Pozdrawiam Szerokosci

u mnie spalanie przy jezdzie autostradowej rosnie okolo 20% ale moze troche wolniej jezdze - jakies 130

Komentarz

• krisoctav
                Rider
                • 2008
                • 417

spalanie

Jeśli śmigasz 140 - 150 to musi palić więcej niż normalnie opory powietrza masa itp
                jeśli zbiornik gazu masz 43 litry to minus 20 procent rezerwy na rozszerzalność gazu powinno wchodzić max 34,4 litry. Z tym tankowaniem gazu to różnie na stacjach ale jak wyjeździsz do końca to musi wchodzić tyle ile producent podaje inaczej to cię oszukują i gadanie o innym ciśnieniu gazu podczas tankowania możesz włożyć w bajki. Zobacz jaki masz zbiornik producent w dokumentach tam masz pojemność w litrach wpisane odejmij od tej wartości 20 % i wiesz ile max można zatankować.

Komentarz

• Cubarius
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 148

Wielkie dzieki za pomoc. Ta tabela spalania t271828 swietna sprawa. Czyli generalnie nie musze sie martwic akt do zbiornika moge wrzucic ok. 43 l gazu, bo to 80% butli, wiec moze na Orlenie zrobili mnie torche w jajo. Ale w takim razie przestalem sie martwic Dziki za pomoc

Komentarz

• ahmed799
                    RS
                    • 2009
                    • 6871
                    • Ford

Cubarius, napisze Tobie tak jeżdząc po mieście to robie ok 400 km na zbiorniku spalajac 41 litrow. Trasa to jak jade sobie spokojnie tak 110-120 km/h to robie ok 480 km. Wiec licząc spalanie wychodzi miasto ok 10 l a trasa ok 8,5 litra z włączona klimą.

филип
                    Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• acero1964
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 118

ja jeżdżę miasto/trasa 50/50 % i najczęściej spalanie mam około 9l gazu, w drodze do wenecji zeszło nawet do 7,5l a prędkości 140-160 jak się dało. do zbiornika wchodzi mi 56 litrów robię przeważnie na tym 600km z hakiem

Komentarz

• agrala
                        Rider
                        • 2011
                        • 397

U mnie w trasie przy predkosci 100-130 spalanie gazu to ok 8,3-8,8 l LPG - przy delikatnym obchodzieni sie z pedalem gazu. Przy tych samych predkosciach w trasie i nie przejmowaniu sie pedalem gazu to spalanie 10l.
                        Miasto 14l LPG przy odcinkach ok 15km.
                        Spalanie gazu u mnie jest wieksze o 16% w porownaniu do tego co pokazuje komputer.
                        To ze komus spala 10l w miescie wkladam miedzy bajki - chyba ze to miasto to trzy ulice na krzyz i dwa auta w miescie.
                        Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
                        Emulator czujnika poziomu oleju G266
                        Napraw sterowników AIRBAG

Komentarz

• ahmed799
                          RS
                          • 2009
                          • 6871
                          • Ford

Zamieszczone przez agrala
                          To ze komus spala 10l w miescie wkladam miedzy bajki - chyba ze to miasto to trzy ulice na krzyz i dwa auta w miescie.
                          Jezeliuwazasz ze Bydgoszcz to trzy ulice na krzyz i dwa auta to sie bardzo mylisz. Odcinek 17 km w szczycie jedzie sie jakies 40 min.

филип

Komentarz

• deviltomek
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 246

17km 40 min i to jest miasto? ja dzis jechalem 11km w 1h 20 min i na 10 litrach robie 104km a tyle przynajmniej zrobilem swiezo po montazu instalacji i nabiciu nowej butli 10l gazu ale ja mam 1,6 aee bez klimy i w dodatku II gen .

Komentarz

• skalar
                              Rider
                              • 2010
                              • 575

moja 80% trasa 20% miasto,spalanie 10-11l,jazda w trasie z prędkosciami 130-160km/h

Komentarz

• agrala
                                Rider
                                • 2011
                                • 397

Zamieszczone przez ahmed799
                                Jezeliuwazasz ze Bydgoszcz to trzy ulice na krzyz i dwa auta to sie bardzo mylisz. Odcinek 17 km w szczycie jedzie sie jakies 40 min.
                                Sorry ale przy takim ruchu spalanie jest 10L - nie wierze.
                                Jakis czas temu gadalem z koleisem ktory ma identyczna skode - na pytanie ile pali - no w tej chili jest przejechane 310 km czyli jak pojedzie zatankowac to wejdzie 31l (trasa/miasto). Prosze go zeby pokazal mi co pokazuje komputer a tam 12l/100 - pali mniej gazu niz wzial by benzyny :lol:
                                Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
                                Emulator czujnika poziomu oleju G266
                                Napraw sterowników AIRBAG

Komentarz

• ahmed799
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 6871
                                  • Ford

agrala, to jak wytłumaczysz, że w mieście robie 400 km na 41 litrach??

филип

Komentarz

• rezon
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 1894
                                    • Volvo
                                    • AKL 1.6 MPI 101 KM
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Jakis czas temu gadalem z koleisem ktory ma identyczna skode - na pytanie ile pali - no w tej chili jest przejechane 310 km czyli jak pojedzie zatankowac to wejdzie 31l (trasa/miasto). Prosze go zeby pokazal mi co pokazuje komputer a tam 12l/100 - pali mniej gazu niz wzial by benzyny
                                    jak najbardziej jest możliwe 10l. Zależy w jakich porach i jak kto jeździ. A komputer to różne rzeczy potrafi pokazywać - zawyżać też.

Komentarz

• juzekk
                                      Classic
                                      • 2011
                                      • 4

Od 30 tys drugi silnik 1.6 AEE - instalacja ta sama od 160 tys (wymienione tylko 3-4 razy filtry i do nowego silnika 30 tys km temu listwa wtryskowa gazu [STAG 200]). Spalanie ok 8,5l /100km w porywach do 9,5l/100 - stoję połowę drogi w korkach (dojeżdżam do wawy), nie oszczędzam go wogóle na prostych i Siekierkowskim.
                                      i jeszcze O1, 1.6 benzyna AEE + gaz [440kkm]

Komentarz

• Northeusz
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 1677
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez ahmed799
                                        Jakis czas temu gadalem z koleisem ktory ma identyczna skode - na pytanie ile pali - no w tej chili jest przejechane 310 km czyli jak pojedzie zatankowac to wejdzie 31l (trasa/miasto). Prosze go zeby pokazal mi co pokazuje komputer a tam 12l/100 - pali mniej gazu niz wzial by benzyny :lol:
                                        Spalanie, które podał ahmed799 jest jak najbardziej realne i nie ma w tym nic cudownego. U mnie obecnie jazda po mieście wyciąga ok 11 l LPG na 100, licząc oczywiście korki i wiecznie uruchomioną klimę. Poza tym patrzenie na komputer nie jest do końca miarodajne, skoro dla prostego rachunku: tankuję LPG pod korek, jeżdżę powiedzmy 400 km i ponownie LPG pod korek i wchodzi 40 l. Rachunek spokojnie można wykonać w pamięci . Więc nawet jak komp pokaże i 15 na setkę, a z tankowania wychodzi 10 l to wniosek jest prosty: instalacja potrafi sama wpompować ponownie gaz do ziornika nie informując o tym komputera . Powyższe liczby przytoczyłem dla prawidłowo ustawionej instalacji, bez podpierania się benzyną, gdzie przy obecnych temperaturach przełączanie się na gaz następuje w zasadzie w czasie bardzo krótkim więc odpada teza, że pozostałe "brakujące" litry to PB.
                                        Pozdrawiam
                                        Northeusz

Komentarz

• ahmed799
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 6871
                                          • Ford

Northeusz, dokładnie jak piszesz. Nie potrafie tylko zrozumieć że ktoś wie lepiej ile moje auto pali, no ale to jego sprawa. Co do pokazywania komputera to zaniża ok 1,5-2 litrow na 100km. Instalacje mam BRC Sequent 24 dbam o nia i jestem bardzo zadowolony

филип

Komentarz

Pracuję...