Zamieszczone przez Maicroft
Kamyczek uderzyl w szybe
Zwiń
X
-
Kamyczek uderzyl w szybe
Tagi: Brak
-
-
Re: Kamyczek uderzyl w szybe
Zamieszczone przez PulseMam octe od marca i do wymiany jest juz druga szyba, wtedy pekla sama, teraz dostalem kamczykiem na trasie i jest slad po kamyczku dosyc duzy i chyba sie bedzie rozchodzic, tak wiec szyba do wymiany, czy ktos robil taka szkode z ubepieczenia AC?Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Daro
Miałem ślady od kamyczków, duże i małe i wszystko zrobiłem, prawie bez śladu w Grójcu przy trasie Radom Warszawa w firmie AutoMichał, za niewielkie pieniądze. Kleją szyby specjalną metodą podciśnieniową specjalnymi żywicami. Jest OK, trzeba się dobrze wpatrywać żeby znależć ślad gdzie był pajączek. Powołaj się na Darka z Katowic i zrobią Ci to taniej.
Komentarz
-
Pulse, w innym topicu pisałeś, że wymieniałeś szybę w JAAN-ie. Nie brałeś opcji szyby ubezpieczonej? - przez rok mają Ci wtedy wymienić ( lub naprawić ) szybę obojętnie jak uszkodzoną.
Możesz z AC, tylko przelicz w razie co , ile kosztuje szyba - , a ile będziesz miał zwyżki za szkodę z AC. Aha- z tego co pamiętam, niektórzy łupieżcy ubezpieczeniowi określają minimalną wartość szkody likwidowanej z AC.Może się okazać, że w tym limicie to zmieści się dopiero szyba i montaż ASO, a nie zamiennik- np nordglass.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
takie dziurki po kamieniach, jezeli jeszcze nie zrobila sie pajeczyna mozna zakleic podcisnieniowo zywica
koszt uslugi to okolo 80-120 PLN z gwarancja na rok
podczas wymiany szyby widzialem jak to gosc robi, praktycznie nie widac roznicybylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
A więc tak jeśli tą szybe wymienisz z AC to niestety w następnym roku możesz liczyć na zwyszke z AC no niestety tak jest no chyba w pakiecie jest troche inaczej ale pewien nie jestem także najlepiej sprawdz cene szyby ile kosztuje ze wsadzeniem a ile trzeba zapłacić AC potem jak by była zwyszka. Tylko poco 800 złoty za orginał jak mozna kupić za ok 400 złotych wpunkcie gdzie wstawiają[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76A więc tak jeśli tą szybe wymienisz z AC to niestety w następnym roku możesz liczyć na zwyszke z AC no niestety tak jest no chyba w pakiecie jest troche inaczej ale pewien nie jestem także najlepiej sprawdz cene szyby ile kosztuje ze wsadzeniem a ile trzeba zapłacić AC potem jak by była zwyszka. Tylko poco 800 złoty za orginał jak mozna kupić za ok 400 złotych wpunkcie gdzie wstawiająSkoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Dorzucę coś w temacie, bo parę dni temu się dowiedziałem i rozważam. Niektóre firmy ubezpieczeniowe oferują za niewielką kasę ubezpieczenia od szkody drobnej, dodatkowo do Autocasco. I właśnie taka szkoda jak pęknięcie szyby pokrywana jest z tego ubezpieczenia, pozostając bez wpływu na AC.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez w.z.Dzisiaj wymieniłem w końcu pękniętą szybkę w JAAN-ie. Koszt 570 zł. Czas wymiany 2 godziny. W sumie jestem zadowolony.
Małe pęknięcia, które mieszczą się w powierzchni monety 5 zł można faktycznie zakleić i trochę taniej to wychodzi.Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
A ja zmieniłem tydzień temu w ASO - koszt 1075... Drobna różnica
Na oryginalne czesci zakupione lub zamontowane w ASO przysluguje 2 lata gwarancji, wiec teoretycznie masz 2 lata gwarancji :szeroki_usmiech ale z wyegzekwowaniem tego byloby pewnie trudno, moze gdyby szyba sama pekla to by sie dalo, ale od kamyczka to raczej watpie zeby na gwarancji zrobili:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
Komentarz