Kamyczek uderzyl w szybe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TAnnA
    Drive
    • 2007
    • 44

Kamyczek uderzyl w szybe

Zamieszczone przez Maicroft
    Xekon w poradach pisal, ze pewne plasticzki trzeba przeciac i jest to prawda, ale tylko w momencie gdy nie rozbieramy tych dwoch wyswietlaczy, wtedy nic nie trzeba ciac :diabelski_usmiech
    ja robiłem modzik licznika i nie mysiałęm nic przecinac. chyba moze dlatego za mam octe przed liftem. Rozkłąd diód ( w powswietleniu temp i poziomu plaiwa) były tylko od tła a nie było od wskazówek - jak to ktos opisywał na forum, wiec chyba z tym plastikiem tez tak moze byc. raz trzeba ciac a raz nie
  • Pulse
    Rider
    • 2006
    • 461

Kamyczek uderzyl w szybe

Mam octe od marca i do wymiany jest juz druga szyba, wtedy pekla sama, teraz dostalem kamczykiem na trasie i jest slad po kamyczku dosyc duzy i chyba sie bedzie rozchodzic, tak wiec szyba do wymiany, czy ktos robil taka szkode z ubepieczenia AC?
    :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• ===Tomy===
      Rider
      • 2006
      • 552

Re: Kamyczek uderzyl w szybe

Zamieszczone przez Pulse
      Mam octe od marca i do wymiany jest juz druga szyba, wtedy pekla sama, teraz dostalem kamczykiem na trasie i jest slad po kamyczku dosyc duzy i chyba sie bedzie rozchodzic, tak wiec szyba do wymiany, czy ktos robil taka szkode z ubepieczenia AC?
      Jeżdżę ze śladem po kamyczku już od roku + pęknięcie szyby. Wszystko w górnym rogu nie wpływające na pogorszenie warunków widoczności w polu widzenia kierowcy. Jeśli nie zrobiła się pajęczyna i nie zauważasz pęknięcia można to zakleić żywicą w punkcie naprawy szyb celem oszczędzenia kilku stówek. Pozostanie jedynie mały ślad.
      Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
      Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
      Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• RomanS
        Elegance
        • 2004
        • 804

Zamieszczone przez Pulse
        czy ktos robil taka szkode z ubepieczenia AC?
        Można, ja robiłem. Co prawda było to w 2002 roku,(więc może ktoś ma świeższe doświadczenia), ale było.

Mam na myśli likwidację szkody w sensie wymiany szyby, moja była pęknięta.
        Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

Miałem ślady od kamyczków, duże i małe i wszystko zrobiłem, prawie bez śladu w Grójcu przy trasie Radom Warszawa w firmie AutoMichał, za niewielkie pieniądze. Kleją szyby specjalną metodą podciśnieniową specjalnymi żywicami. Jest OK, trzeba się dobrze wpatrywać żeby znależć ślad gdzie był pajączek. Powołaj się na Darka z Katowic i zrobią Ci to taniej.

Komentarz

• lilo
            RS
            • 2006
            • 4315
            • Mercedes-Benz

ja też to miałem w fabii rok temu Autoglaz za naprawę skasował 100zł :evil:
            Daniel

Komentarz

• huwe
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2005
              • 976

Pulse, w innym topicu pisałeś, że wymieniałeś szybę w JAAN-ie. Nie brałeś opcji szyby ubezpieczonej? - przez rok mają Ci wtedy wymienić ( lub naprawić ) szybę obojętnie jak uszkodzoną.
              Możesz z AC, tylko przelicz w razie co , ile kosztuje szyba - , a ile będziesz miał zwyżki za szkodę z AC. Aha- z tego co pamiętam, niektórzy łupieżcy ubezpieczeniowi określają minimalną wartość szkody likwidowanej z AC.Może się okazać, że w tym limicie to zmieści się dopiero szyba i montaż ASO, a nie zamiennik- np nordglass.
              Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Jackal
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2004
                • 758

takie dziurki po kamieniach, jezeli jeszcze nie zrobila sie pajeczyna mozna zakleic podcisnieniowo zywica

koszt uslugi to okolo 80-120 PLN z gwarancja na rok

podczas wymiany szyby widzialem jak to gosc robi, praktycznie nie widac roznicy
                bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
                Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
                Perfect service by DobryGrzesWawa

Komentarz

• karmel
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1363

ja ostatnio miałem wymiane szybki orzednij i z AC bralem i za orginał w ASO koszt szyby to około 800 złotych i w ubezpieczalni nic nie mówili ale może dlatego ze szyba została rozbita w czasie próby włamania
                  TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• daneczek76
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3642
                    • Toyota

A więc tak jeśli tą szybe wymienisz z AC to niestety w następnym roku możesz liczyć na zwyszke z AC no niestety tak jest no chyba w pakiecie jest troche inaczej ale pewien nie jestem także najlepiej sprawdz cene szyby ile kosztuje ze wsadzeniem a ile trzeba zapłacić AC potem jak by była zwyszka. Tylko poco 800 złoty za orginał jak mozna kupić za ok 400 złotych wpunkcie gdzie wstawiają
                    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• bartolini1978
                      Elegance
                      • 2006
                      • 755

Witam
                      Ja robiłem i nie ma Problemu
                      Jesli zam... zamiennik to przed zamontowaniem popatrz pod kątem na szybe czy nie ma pofalowania. Ja wymieniałem 2 razy bo nowa miała pofalowanie.

Komentarz

• daneczek76
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 3642
                        • Toyota

PILKINGTON naprawde dobre szybki.

A oto inne dobre marki:
                        Sekurit Saint-Gobain,

- NordGlass,

- Pilkington,

- Splintex,
                        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• mariobros
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 551

Zamieszczone przez daneczek76
                          A więc tak jeśli tą szybe wymienisz z AC to niestety w następnym roku możesz liczyć na zwyszke z AC no niestety tak jest no chyba w pakiecie jest troche inaczej ale pewien nie jestem także najlepiej sprawdz cene szyby ile kosztuje ze wsadzeniem a ile trzeba zapłacić AC potem jak by była zwyszka. Tylko poco 800 złoty za orginał jak mozna kupić za ok 400 złotych wpunkcie gdzie wstawiają
                          Sprawdzałem w Allianz, co by było, gdybym wymieniał swoją z AC (wymieniłem za gotówkę). No i zwyżka na 2 lata 10%, a jeśli w pierwszym roku zdarzyłaby mi się druga szkoda, w następstwie nie miałbym możliwości ubezpieczenia pakietowego z Allianza. Policzyłem sobie i mi wyszło, że lepiej się nie bawić z AC, bo to pozorna oszczędność... Tym bardziej, że jest jestem całkowitym frycem, jeśli chodzi o AC... Ale jeśli chodzi o to, czy jest taka możliwość, to jak najbardziej - z AC można naprawić szybę...
                          Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
                          Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• Mrykot
                            Drive
                            • 2005
                            • 85

Dorzucę coś w temacie, bo parę dni temu się dowiedziałem i rozważam. Niektóre firmy ubezpieczeniowe oferują za niewielką kasę ubezpieczenia od szkody drobnej, dodatkowo do Autocasco. I właśnie taka szkoda jak pęknięcie szyby pokrywana jest z tego ubezpieczenia, pozostając bez wpływu na AC.

Komentarz

• Pulse
                              Rider
                              • 2006
                              • 461

wczoraj dostalem drugim kamyczkiem i juz sa dwa slady - co za pech robie to z AC dam znac jak wyjdzie. O znizki sie nie martwie bo w razie zwiekszania skladek mowie ze przenosimy wszystkie auta do innej ubezpieczalni i dziala :-)

Komentarz

• w.z.
                                Drive
                                • 2006
                                • 41

Dzisiaj wymieniłem w końcu pękniętą szybkę w JAAN-ie. Koszt 570 zł. Czas wymiany 2 godziny. W sumie jestem zadowolony.
                                Małe pęknięcia, które mieszczą się w powierzchni monety 5 zł można faktycznie zakleić i trochę taniej to wychodzi.

Komentarz

• mariobros
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 551

Zamieszczone przez w.z.
                                  Dzisiaj wymieniłem w końcu pękniętą szybkę w JAAN-ie. Koszt 570 zł. Czas wymiany 2 godziny. W sumie jestem zadowolony.
                                  Małe pęknięcia, które mieszczą się w powierzchni monety 5 zł można faktycznie zakleić i trochę taniej to wychodzi.
                                  A ja zmieniłem tydzień temu w ASO - koszt 1075... Drobna różnica :roll:
                                  Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
                                  Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• Pulse
                                    Rider
                                    • 2006
                                    • 461

A ja zmieniłem tydzień temu w ASO - koszt 1075... Drobna różnica
                                    no coz bywa, nastepnym razem sprawdzisz ja tez juz raz 100% przeplacilem w ASO ale kwota byla mniejsza.
                                    Na oryginalne czesci zakupione lub zamontowane w ASO przysluguje 2 lata gwarancji, wiec teoretycznie masz 2 lata gwarancji :szeroki_usmiech ale z wyegzekwowaniem tego byloby pewnie trudno, moze gdyby szyba sama pekla to by sie dalo, ale od kamyczka to raczej watpie zeby na gwarancji zrobili

Komentarz

Pracuję...