[O2] Co to za element FOTA

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • keretey
    Classic
    • 2011
    • 7

Zamieszczone przez Super_Be
    Natomiast - trochę OT, ale nie tak zupełnie - kiedyś rozglądałem się za używką poleasingową. Szef miał znajomości w jednej firmie flotowej i chciałem dotrzeć do jakiegoś "zaufanego" egzemplarza. Okazało się, że nie da rady (takie firmy mają umowy z komisami, które wszystko od nich biorą), ale przy okazji przestrzegł mnie przed jednym. W takich firmach, poza samochodami użytkowanymi np. przez 3 lata przez jednego klienta, są auta wynajmowane na krótkie terminy (w zasadzie wypożyczane), ew. jako zastępczy dla kogoś, kto ma dłuższą umowę, tylko np. jego egzemplarz jest w serwisie. Takie autka te firmy "spychają" po ok. pół roku i broń Boże takie coś kupować. Podobno dlatego się ich pozbywają, bo zaczynają sprawiać problemy. A swoją drogą, to ja kiedyś w jednym komisie oglądałem Citroena C5, trochę ponad rocznego, z przebiegiem 12 tys. km. Sprzedawca bardzo zachwalał - mówił, że to egzemplarz, który ten komis odkupił bezpośrednio od firmy, która była właścicielem od nowości. Dlaczego sprzedała? Na to pytanie nie znał odpowiedzi: "Nie wiem, może firma zbankrutowała, różnie bywa". I ogólnie ładny egzemplarz, chociaż nie w jakiejś okazyjnej cenie, ale sensownej. Natomiast poza dobrym stanem ogólnym miał podejrzanie pracujące sprzęgło i dźwignię biegów - jedno i drugie wyraźnie "rozklekotane". Później u kumpla w bardzo podobnym egzemplarzu, z podobnym przebiegiem sprawdziłem - chodziły pięknie. A jeszcze później usłyszałem od szefa o tych trefnych autkach z flot. Tyle w kwestii: czego się potencjalnie można obawiać .
    Duuuużo tu zależy od firmy. W mojej po czterech latach, czyli tylu, na ile leasingujemy samochody mało który przekracza 100 tysięcy km. Osobiście zrobiłem około 70 tys., jedna z moich koleżanek 36 tys. (!!!), co osobiście wykorzystałem wykupując auto dla własnego ojca. Więc jeśli macie znajomka w podobnej sytuacji, który jest w stanie sprawdzić co i jak jeździło - okazja jedna z najlepszych. Samochody w pełni serwisowane, tankowane na flotę, więc zawsze w zaufanych sieciach. Wiadomo, są jełopy, które potrafią zaorać auto nawet przez 30 tysięcy km, ale z tego co widzę u mnie spokojnie można wybrać porządny egzemplarz. Ja właśnie niedawno oddałem focusa, teraz czekam na Octavię w 1,4 TSI elegance + DSG. Za cztery lata z hakiem mogę odsprzedać
    Przypuszczam, że samochody, których u nas nie wykupią pracownicy firma leasingowa wstawia gdzieś do komisu, albo wrzuca na swoją stronę. Zatem nie wszystko, co poleasingowe musi być padaką I nie każde 70 tysięcy po czterech latach musi być kręcone
  • ROBERT.C
    Drive
    • 2010
    • 47

Witam, fura rozebrana do konserwacji, trocę to trwało i zapomniało mi się gdzie ta pianka powinnia wylądować, proszę o pomoc w rozwikłaniu zagadki.
    Załączone pliki

Komentarz

• krzynol
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 10960
      • Superb II combi (3T5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

brak foty
      ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
      ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
      poprzednie modele:
      ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
      ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
      O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• ROBERT.C
        Drive
        • 2010
        • 47

Ćwicze fote

Komentarz

• czyzyk64
          Elegance
          • 2008
          • 866

ROBERT.C, jak otworzysz maske to z prawej strony tam gdzie jest pałąk do przytrzymania maski przy grodzi wchodzi to istrojstwo. W ten otwór przechodzi linka od otwierania maski. Jak znajde zdjecie to wkleje.
          Załączone pliki

Komentarz

Pracuję...