Polska czeka na kolejne transze z UE bez tego nie będzie inwestycji...
[O1] intercoler
Zwiń
X
-
Czego szukać? Zderzaka czy kierownicy powietrza?
Jak zdejmiesz kratkę zderzaka to ten "tunel" co prowadzi do IC to jest właśnie kierownica powietrza - u mnie dotyka dolną krawędzią do pionowych kanałów ICka i poprzez drgania jakie przenoszone są na IC, IC przeciera się. Tak zazwyczaj się dzieje gdy boczne uchwyty kierownicy powietrza są połamane albo kierownica źle założona. Często wystarczy małe stuknięcie na parkingu czy coś by docisnąć kierownice do ICka i się wtedy zaczynają schody. Taką schedę po poprzednim userze auta mam, właśnie po lekkim dociśnięciu zderzaka do nie wiadomo czego.
Tak więc po przebojach i znojach SMIC u mnie w sobotę ostatecznie wylatuje a zastąpi go FMIC 8)
EDIT:
Przetarty SMIC wygląda tak:
I zbliżenie:
A tak najlepsze lekarstwo
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MudulinekMam pytanko czy da się gdzieś kupić plastikowe elementy IC? Bo niestety od uderzenia pękły zaczepy i wlot ;/
Pozostaje ci, albo jakieś spawanie tych plastików, albo zakup nowego/używanego IC.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mudulinekna internecie są bardzo różne ceny IC od 80 zł do 400 dlaczego takie wahania?
Chociaż nie świadczy to o tym, że ten najdroższy, będzie w bardzo dobrym stanie.
Jeżeli chcesz kupić używany, to sprawdź komentarze i przed zakupem zapytaj sprzedawcę, czy istnieje możliwość wysyłki za pobraniem oraz sprawdzenia stanu części przy kurierze. Jeżeli zgodzi się bez wahania, to są szanse, że wie, co sprzedaje.
Komentarz
-
-
A co z Twoim jest nie tak ? Można przełozyć przecież.OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
Komentarz