Skoro o ASO mowa - jedź tam, niech sprawdzą...
Znowu olej
Zwiń
X
-
Re: Znowu olej
Zamieszczone przez KuvelO olejach było już sporo ale jakoś nikt nie pisał jak często wymienia ... a mnie akurat to ciekawi. Więc proszę wpisujcie jak często zmieniacie olej i czemu tak często/żadko.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Co 7.5 tys km
Zamieszczone przez Pulseektorzy koledzy popadaja w paranoje, ale co kto lubi :twisted:-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Mozna, ale nie trzeba wymieniac czescie. Norma jest 15kkm lejach pelny syntetyk, jak ktos jezdzi na mineralu i duzo po miescie mozna wymieniac co 7-10kkm, bo to sa z zasady gorsze jakosciowo oleje. Kwestia ile osob, ktore kupily nowe auta beda nimi jezdzic 10lat lub 400kkm :?: Jak ktos jezdzi duzo to nie jezdzi tylko w miescie i silnik jest tez czesciej zagrzany,
Komentarz
-
-
[quote="Pulse"]Kuvel lej dobry olej, wymianiaj razem z filtrem co tyle ile zaleca producent, nie katuj silnika i powinno byc dobrze na wiele setek k km
Noo - myślę, że to zdrowe podejście. Rozumiem oczywiście kolegów, którzy mają wirusa albo lubią przyszaleć.
Przy normalnej eksploatacji nie ma co przesadzać.
Nie pytam oczywiści jaki to "dobry olej" bo to temat oklepany z każdej strony - no i od moderatorów by mi się dostało :szeroki_usmiech !!!.90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?
Komentarz
-
-
Odwiedziłem w weekend świeżo upieczonego mgr inż absolwenta Wydziału Mechanicznego WAT (zresztą tego samego co ja...) i opowiedział mi o wynikach najnowszych badań tribologicznych przeprowadzonych w Instytucie Materiałów Pędnych i Smarów.
Wyniki w 1 zdaniu: syntetyczny olej silnikowy po przebiegu 15000 km traci 0.5% pierwotnych właściwości.
Refleksja nad częstotliwością wymiany oleju w silniku jest długa.Teraz Laguna II 2,0 dci 150KM ...
Octavia II kombi 1,9 TDI również w stajni w rodzinie
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez marnik79Odwiedziłem w weekend świeżo upieczonego mgr inż absolwenta Wydziału Mechanicznego WAT (zresztą tego samego co ja...) i opowiedział mi o wynikach najnowszych badań tribologicznych przeprowadzonych w Instytucie Materiałów Pędnych i Smarów.
Wyniki w 1 zdaniu: syntetyczny olej silnikowy po przebiegu 15000 km traci 0.5% pierwotnych właściwości.
Refleksja nad częstotliwością wymiany oleju w silniku jest długa.
W końcu ktoś po za mną napisał taką wypowiedź
Osobiście wymieniam olej (na gwarancji) co 15k + filtr oleju.
Po gwarancji co 20k + co 10k wymina filtru oleju.... lub co 25k i co 8k wymina filtra oleju.
Jeżeli zalejesz dobry i uczciwy syntetyk (a nie jakiś szit przereklamowany).... spokojnie to wytrzyma. Najczęstrzym powodem dyskfalifikacji oleju do dalszej exploatacji nie jest utrata jego właściwości a zanieczyszczenia jakie w sobie już zaabsorbował.
Zastrzegam, że wydłużone przebiegi tylko przy normalnej jeździe a nie streetracingu czy czymś podobnym.
Komentarz
-
bezduszny
Zamieszczone przez MaicroftTo po co wogole wymieniac filtr, jak oleju sie nie wymienia. Jeszcze jedna rzecz - jesli nawet to w nie kazdym aucie tak da sie zrobic, sa auta, gdzie filtr jest od dolu i odkrecenie powoduje wylanie oleju
W każdym filtrze olejowym jest "zawór bezpieczeństwa". W przypadku kiedy filtr jest już tak mocno zatkany, że olej nie może przebić sie przez bibułe filtrującą... pompa olejowa swoim cisnieniem otwiera "zawór bezpieczeńtwa".
Efekt jest taki.... że olej swobodnie przepływa przez filtr nie będąc czyszczony.
I tak na przykład robimy silnikiem Renault 1.9dCi 105KM 30k km... miedzy wyminami zgodnie z gwarancją na maleńkim filtrze oleju.
Pytanie... Po ilu kilometracj filtr już nie czyści oleju w silniku a jest tylko swobodny przepływ ?
Wymieniając częściej filtr oleju wydłużamy przydatnośc oleju do dalszej pracy... (ale bez przesady z tym wydłużaniem :diabelski_usmiech ).
Komentarz
-
Znam jeszcze jedna teorie. Nie robimy zadnych zmian przez 100kkm, potem wszystko, nawet z generalka silnika i wychodzimy na 0, a silnik mamy nowke. Sprawdzalo sie w starych kiblach, teraz byloby ciezko.
Co do samego filtra doskonale zdaje sobie z tego sprawe. Czy aby nowa Vectra nie miala wymian oliwy co 50kkm :?:
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez MaicroftZnam jeszcze jedna teorie. Nie robimy zadnych zmian przez 100kkm, potem wszystko, nawet z generalka silnika i wychodzimy na 0, a silnik mamy nowke. Sprawdzalo sie w starych kiblach, teraz byloby ciezko.
Co do samego filtra doskonale zdaje sobie z tego sprawe. Czy aby nowa Vectra nie miala wymian oliwy co 50kkm :?:
Komentarz
-
bezduszny
Hmm.. jedna sprawa tylko.
Podając okresy miedzy wymianami wypadało by podać styl jazdy, w jakiej kondycji jest silnik, stosunek miasto/trasa, czy jest po jakimś "wzmocnieniu"...jak tak to czy bardzo wysilony.
Wtedy będzie miało to jakis sens..
Komentarz
Komentarz