Regulacja wycieraczek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Regulacja wycieraczek

ale pogoda siezapowiada oj siezapowiada niezła wręcz

Regulacja wycieraczek

Witam wszystkich,
    wczoraj wymieniłem mechanizm wycieraczek przednich w OI i tu zaczyna się problem.
    Jak ustawić w marę łatwo odpowiednią pozycję mechanizmu względem silniczka ?
    Może ktoś już przerabiał podobny temat i mógłby mnie wesprzeć doświadczeniem.
    Z góry dziękuje.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Pewnie chodza tam gdzie im sie podoba To ramie przy silniczku musi byc chyba najbardziej wychylone w strone kierowcy, albo w druga juz nie pamietam. Jak to widze to ustawiam teraz od strzalu. Ale tez o tym zapomnialem i potem kombinowalem. Troche nie wygodnie jest skrecac w tej pozycji, ale da rade
      Spritmonitor.de

Komentarz

• RomanS
        Elegance
        • 2004
        • 804

chester, Podłącz sam silnik i włącz np. jednorazowe wahnięcie, po to aby silnik zatrzymał się w pozycji "zero". Potem zamontuj mechanizm tak, aby wycieraczki też były w pozycji zero i powinno być OK.
        Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• Łukasz K
          Drive
          • 2007
          • 63
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

nie mogę zdjąć wycieraczek. Pryskałem WD 40 parę dni. Pojawił się osad utleniającego się metalu. ciągnąłem podważałem podginałem a te wyciewraczki nic - ani drgnie. Macie może na to jakiś patent?

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Do zdjecia ramion, szczegolnie jak sa zapieczone, polecam uzyc malego sciagacza do lozysk. W wielu przypadkach juz mi pomogl, nie tylko w Skodzie.
            Spritmonitor.de

Komentarz

• grejan
              Ambiente
              • 2008
              • 104

Patrząc od strony kierowcy wychylamy maksymalnie mechanizm w prawo i wtedy przykręcamy mały języczek z mechanizmu do silniczka. Jest to troche utrudnione ponieważ nakrętka, którą trzeba przykręcić do silniczka, znajduje się wtedy pod jednym ramieniem mechanizmu.

Komentarz

Pracuję...