Wizyta w ASO
Zwiń
X
-
Wizyta w ASO
Witam serdecznie.
Chciałbym poprosić o pomoc Szanowną grupę o pomoc.
Otóż długo czasu nie otwierałem maski silnika po wizycie w ASO. Po jakimś czasie chciałem dolać płynu do spryskiwacza i o zgrozo czegoś mi brakuje !. Posiadam Octavię 1.4 16V benzyna z klimatyzacją. Pamiętam, że za akumulatorem była jakaś plastikowa skrzynka. Nie wiem co to było. Teraz po tej wizycie jej nie ma. Nie mogę udowodnić ASO. Twierdzą żebym się leczył. Ja jednak jestem pewien na 1000 %, że mam rację. Czy ktoś posiada może podobne autko i mógłby pomóc mi najlepiej jakieś zdjęcie, bo nie popuszczę takiej zniewagi ale bez jakiegoś zdjęcia nie da rady. Samochód jest z 2004 roku. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
-
-
Tak wyglądało to na dużą skrzynkę obudowy filtra, jednak powiedzieli mi, że w 1.4 tego nie ma a filtr jest pod pokrywą silnika. Nie jestem idiotą i wiem co miałem pod maską. Może nie do końca wiedziałem co to jest ale pamiętam, że była czarna duża skrzynka. Może to jakiś dodatkowy filtr. Pewnie stwierdzili, że w tym modelu to niepotrzebne i sobie bezprawnie wzieli. Byłem nawet w drugim ASO i też mechanik twierdził, że w tym miejscu jest filtr powietrza ale dla silników 1.6 i 1.9 TDI. Jestem bardzo zdenerwowany, bo może mają rację, ze filtr jest gdze indziej ale ja to coś faktycznie miałem.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrekwawaZamieszczone przez marankoKolo zapasowe trzeba sprawdzac!!!!!! mojemu koledze podmienili w Seacie na zupelnie rozerwana opone.
Mi w Seacie (KOMETA) Podmienili "normalne" koło na dojazdówkę potem wmawiali mi, że dojazdówka zawsze była. :evil:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Generalnie mnie to zastanawia, bo wg moich danych wszystkie Octavie I maja taki sam filtr powierza. Chyba tylko jeden model 1.6 ma inny, wiec cos mi sie tu nie podoba. Moze popros panow o kontrole filtra powietrzaZobaczysz w jakim miejscu jest.
Jakby to byla Fabia 1.4 to tam filtr jest wlasnie przy silniku.
Komentarz
-
Komentarz