Wizyta w ASO

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rafges
    Classic
    • 2007
    • 8

Wizyta w ASO

Zamieszczone przez pachul
    Moi drodzy jestem nowy i nie mogę się połapać jeszcze. Gdzie się spotykacie i przede wszystkim o której. Dajcie znać.Dzięki
    tutaj: http://www.chopperpizza.pl/
    od 20 we wtorki oczywiscie :!:
  • polo57
    Classic
    • 2006
    • 13

Wizyta w ASO

Witam serdecznie.

Chciałbym poprosić o pomoc Szanowną grupę o pomoc.
    Otóż długo czasu nie otwierałem maski silnika po wizycie w ASO. Po jakimś czasie chciałem dolać płynu do spryskiwacza i o zgrozo czegoś mi brakuje !. Posiadam Octavię 1.4 16V benzyna z klimatyzacją. Pamiętam, że za akumulatorem była jakaś plastikowa skrzynka. Nie wiem co to było. Teraz po tej wizycie jej nie ma. Nie mogę udowodnić ASO. Twierdzą żebym się leczył. Ja jednak jestem pewien na 1000 %, że mam rację. Czy ktoś posiada może podobne autko i mógłby pomóc mi najlepiej jakieś zdjęcie, bo nie popuszczę takiej zniewagi ale bez jakiegoś zdjęcia nie da rady. Samochód jest z 2004 roku. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Jedyna skrzynka co tam moze byc taka duzo to obudowa filtra powietrza, innych rzeczy raczej nie znajdziesz. Zrob zdjecie wrzuc i zobaczymy czy czegos tam brakuje
      Spritmonitor.de

Komentarz

• polo57
        Classic
        • 2006
        • 13

Tak wyglądało to na dużą skrzynkę obudowy filtra, jednak powiedzieli mi, że w 1.4 tego nie ma a filtr jest pod pokrywą silnika. Nie jestem idiotą i wiem co miałem pod maską. Może nie do końca wiedziałem co to jest ale pamiętam, że była czarna duża skrzynka. Może to jakiś dodatkowy filtr. Pewnie stwierdzili, że w tym modelu to niepotrzebne i sobie bezprawnie wzieli. Byłem nawet w drugim ASO i też mechanik twierdził, że w tym miejscu jest filtr powietrza ale dla silników 1.6 i 1.9 TDI. Jestem bardzo zdenerwowany, bo może mają rację, ze filtr jest gdze indziej ale ja to coś faktycznie miałem.
        Pozdrawiam.

Komentarz

• slavi
          Rider
          • 2004
          • 422

Zamieszczone przez polo57
          Byłem nawet w drugim ASO i też mechanik twierdził, że w tym miejscu jest filtr powietrza ale dla silników 1.6 i 1.9 TDI.
          a nie podglądałeś u kolegi ? może obrazek jego silnika ci w pamięci utkwił ;-)

Komentarz

• polo57
            Classic
            • 2006
            • 13

Mam nadzieję, że tak źle ze mną nie jest. Jeszcze poszukam. Ktoś powiedział mi, że jemu gwizdneli koło zapasowe. Tego nie sprawdziłem. Aż boję się jutra. Pozdrawiam.

Komentarz

• maranko
              Drive
              • 2004
              • 47

Kolo zapasowe trzeba sprawdzac!!!!!! mojemu koledze podmienili w Seacie na zupelnie rozerwana opone.
              byla: Octavia
              jest: Inny

Komentarz

• piotrekwawa
                Ambiente
                • 2005
                • 125

Zamieszczone przez maranko
                Kolo zapasowe trzeba sprawdzac!!!!!! mojemu koledze podmienili w Seacie na zupelnie rozerwana opone.

Mi w Seacie (KOMETA) Podmienili "normalne" koło na dojazdówkę potem wmawiali mi, że dojazdówka zawsze była. :evil:
                Octavia 1.6 AEE 165tys przeb.

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Zamieszczone przez piotrekwawa
                  Zamieszczone przez maranko

Mi w Seacie (KOMETA) Podmienili "normalne" koło na dojazdówkę potem wmawiali mi, że dojazdówka zawsze była. :evil:
                  no kometa chyba generalnie nalezy do "ASO polecanych inaczej", zdaje sie, ze jakis czas temu, ktorys z kolegow wyjechal od nich bez oleju w motorze :evil:
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Generalnie mnie to zastanawia, bo wg moich danych wszystkie Octavie I maja taki sam filtr powierza. Chyba tylko jeden model 1.6 ma inny, wiec cos mi sie tu nie podoba. Moze popros panow o kontrole filtra powietrza Zobaczysz w jakim miejscu jest.

Jakby to byla Fabia 1.4 to tam filtr jest wlasnie przy silniku.
                    Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...