1. Kiedy warto zminic olej w skrzyni? Czy sprawdzacie stan oleju w skrzyni i jak czesto?
Na co zwrocic uwage przy wymianie oleju?
2.W lusterkach od spodu sa sroby czy one sa do odbudowy lusterka chodzi mi o łatwijesze wyciagniecie szkiel i zamiane na niebieskie? W izbizie 2000 taka byla mozliwosc dodam.
3. Mam rejstracje z ''PLka'' czy zmiane samych blach na ''Unijne'' trzeba jakas odnotowac w dowodzie ktos moze to robil ostatnio, w urzedzie nie bylo na tablicy druku przykladowego z taka opcja.Koszt ok 100zł . Tylko co z tymi nalepkami?
[ Dodano: Czw 13 Lip, 06 19:12 ]
wiem ,ze bylo juz sporo linkow o szklach lusterek dlatego juz nawet nie pytam jak sie wyminia tylko pytam o zdjecie samej obodowy poprzez odkrecenie dolnych śrób
nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
1. Kiedy warto zminic olej w skrzyni? Czy sprawdzacie stan oleju w skrzyni i jak czesto?
Na co zwrocic uwage przy wymianie oleju?
Z tego co wiem to skrzynia jest bezobsługowa, olej wymieniamy przy jej remoncie - moze sie myle :P
Zamieszczone przez rafalus
W lusterkach od spodu sa sroby czy one sa do odbudowy lusterka chodzi mi o łatwijesze wyciagniecie szkiel i zamiane na niebieskie? W izbizie 2000 taka byla mozliwosc dodam.
Co do tych srób to u mnie przy próbie ich odkrecenia doszło do ukrecenia głowki ( must wiertara itp). Ja zdejmowałem szkła podwarzajac palcem lustra- nie jest trudne.
a jak sprawdzic stan? Bo czytalem artykuł w auto świecie o skrzyni i tak napisalem.
Tam bylo napisane ,ze mimo zalecen producenta przydala by sie wymiana oleju.
napisane bylo tez ; nie jezdzic z malymi predkosciami na wysokich biegach ,
nie trzymac reki na galce przy wrzuconym biegu(przyspieszone zuzcie łozysk)
sprawdzac stan oleju nawet co 30 tys (moim zdaniem duza przesada)
nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
wyrzuć ten numer auto szmaty na makulaturę. jest w korpusie skrzyni otwór kontrolny- ale jesli nie masz wycieków to po co tam pchac łapy. Ja też miałem taki dylemat miesiąc temu - dałem sobie spokój . Poszukaj topiców na forum, i zapytaj w aso. wymiana tylko w przypadku awarii.
Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
rafalus, Dziala Ci skrzynia i biegi sie zmianiaja?? Jak tak, to moja rada nic nie ruszaj. Zmienisz olej i zaraz bedziesz pisal, czemu biegi chodza do dupy. Na jakims forum wlasnie gosc zmienil i potem narzekal, ze trzeba bylo nie ruszac.
Komentarz