3 pytania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TommyLee
    Ambiente
    • 2006
    • 179

3 pytania

Zamieszczone przez djczas
    szkoda, tto bedziesz w piątek a nie dziesiaj :roll:
    oj no dzisiaj oczywiscie :!:
  • rafalus
    L&K
    • 2005
    • 1140
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

3 pytania

1. Kiedy warto zminic olej w skrzyni? Czy sprawdzacie stan oleju w skrzyni i jak czesto?
    Na co zwrocic uwage przy wymianie oleju?

2.W lusterkach od spodu sa sroby czy one sa do odbudowy lusterka chodzi mi o łatwijesze wyciagniecie szkiel i zamiane na niebieskie? W izbizie 2000 taka byla mozliwosc dodam.

3. Mam rejstracje z ''PLka'' czy zmiane samych blach na ''Unijne'' trzeba jakas odnotowac w dowodzie ktos moze to robil ostatnio, w urzedzie nie bylo na tablicy druku przykladowego z taka opcja.Koszt ok 100zł . Tylko co z tymi nalepkami?

[ Dodano: Czw 13 Lip, 06 19:12 ]
    wiem ,ze bylo juz sporo linkow o szklach lusterek dlatego juz nawet nie pytam jak sie wyminia tylko pytam o zdjecie samej obodowy poprzez odkrecenie dolnych śrób
    nowy cSIMC od Aliego
    seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
    Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

Zamieszczone przez rafalus
      1. Kiedy warto zminic olej w skrzyni? Czy sprawdzacie stan oleju w skrzyni i jak czesto?
      Na co zwrocic uwage przy wymianie oleju?
      Z tego co wiem to skrzynia jest bezobsługowa, olej wymieniamy przy jej remoncie - moze sie myle :P

Zamieszczone przez rafalus
      W lusterkach od spodu sa sroby czy one sa do odbudowy lusterka chodzi mi o łatwijesze wyciagniecie szkiel i zamiane na niebieskie? W izbizie 2000 taka byla mozliwosc dodam.
      Co do tych srób to u mnie przy próbie ich odkrecenia doszło do ukrecenia głowki ( must wiertara itp). Ja zdejmowałem szkła podwarzajac palcem lustra- nie jest trudne.
      DACAR.team

Komentarz

• huwe
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2005
        • 976

jak nie masz wycieków ze skrzyni to nic nie ruszaj. olej jest zalany raz na amen. wymienia się go tylko w przypadku napraw.
        Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• rafalus
          L&K
          • 2005
          • 1140
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

a jak sprawdzic stan? Bo czytalem artykuł w auto świecie o skrzyni i tak napisalem.
          Tam bylo napisane ,ze mimo zalecen producenta przydala by sie wymiana oleju.
          napisane bylo tez ; nie jezdzic z malymi predkosciami na wysokich biegach ,
          nie trzymac reki na galce przy wrzuconym biegu(przyspieszone zuzcie łozysk)
          sprawdzac stan oleju nawet co 30 tys (moim zdaniem duza przesada)
          nowy cSIMC od Aliego

Komentarz

• huwe
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2005
            • 976

wyrzuć ten numer auto szmaty na makulaturę. jest w korpusie skrzyni otwór kontrolny- ale jesli nie masz wycieków to po co tam pchac łapy. Ja też miałem taki dylemat miesiąc temu - dałem sobie spokój . Poszukaj topiców na forum, i zapytaj w aso. wymiana tylko w przypadku awarii.
            Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• rafalus
              L&K
              • 2005
              • 1140
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

ok . dzieki
              nowy cSIMC od Aliego

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

rafalus, Dziala Ci skrzynia i biegi sie zmianiaja?? Jak tak, to moja rada nic nie ruszaj. Zmienisz olej i zaraz bedziesz pisal, czemu biegi chodza do dupy. Na jakims forum wlasnie gosc zmienil i potem narzekal, ze trzeba bylo nie ruszac.
                Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...