Witam wszystkich urzytkowników Skody Octavi . Mam problem ze swoim autkiem .Auto kupiłem w salonie w maju 2004 roku przez cały okres gwarancji auto spisywało sie poprawnie ma przejechane dopiero 22tkm jest to silnik disla 19 tdi o mocy 90KM. Podczas tegorocznych upałów ze silnika zaczoł się wydobywać dziwny dzwięk-buczenie .Zaczyna się to od około 1800 obrotów i trwa do 2200 póżniej w samochodzie jest już cicho . Czasami dy postoje na światłach i silnik popracuje na wolnych obrotach dzwięk na chwile zanika ale po przejechaniu kilkuet metrów pojawia się znowu. Byłem w salonie ale komputer nic nie wykazał.. Niewiem co to może być jestwm umuwiony na poniedziałek w serwisiena dłuższy postój.Chcą się temu przyjżeć. Zanim jednak pojade proszę o wasze opinie i porad co z tym zrobić. Zpoważaniem Robos 1
Dzięki ale dzieje się to począwszy od 1 biegu aż do 5 . Jeszcze zauważyłem że silnik drży i w wężyku doprowadzającym paliwo są pęcheżyki powietrza nie wiem czy to normalne.Pozdrowienia......
Witam wszystkich urzytkowników Skody Octavi . Mam problem ze swoim autkiem .Auto kupiłem w salonie w maju 2004 roku przez cały okres gwarancji auto spisywało sie poprawnie ma przejechane dopiero 22tkm jest to silnik disla 19 tdi o mocy 90KM. Podczas tegorocznych upałów ze silnika zaczoł się wydobywać dziwny dzwięk-buczenie .Zaczyna się to od około 1800 obrotów i trwa do 2200 póżniej w samochodzie jest już cicho . Czasami dy postoje na światłach i silnik popracuje na wolnych obrotach dzwięk na chwile zanika ale po przejechaniu kilkuet metrów pojawia się znowu. Byłem w salonie ale komputer nic nie wykazał.. Niewiem co to może być jestwm umuwiony na poniedziałek w serwisiena dłuższy postój.Chcą się temu przyjżeć. Zanim jednak pojade proszę o wasze opinie i porad co z tym zrobić. Zpoważaniem Robos 1
Mam to samo :diabelski_usmiech
Dzielny mechanik po 10 minutach poszukiwań wynalazł:
- gumowe poduszki mocowania chłodnicy (4 szt. x 20 zł) - podczas klimy jest większe obciążenie i wentylatory powodują rezonans w zakresie 1900-2200 RPM. Burczenie, mocno wkurzające słyszę tylko na klimie w lewej, przednie części komory silnika. Gdzieś w okolicy filtra powietrza, a błotnikiem.
Sprawdź czy masz "luzy" na chłodnicy.
Początkowo sądziliśmy, że to napinacz paska wielorowkowego. Jedo zużycie i dalsze wyłączenie z efektywnego działania może wywołać uszkodzenie rozrządu. Sprawdzone i pacjent sprawny, więc w moim przypadku wykluczone.
Sprawdzę jeszcze szczelność klimy. Czasem słyszę jak pod kokpitem coś mi przepływa w przewodach, wyraźne bulgotanie .... :szeroki_usmiech
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Nie musisz sprawdzać, jakby była nieszczelna to już by Ci nic nie bulgotało :szeroki_usmiech
:szeroki_usmiech
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Dzięki za te infoemacje wszystkim clubowiczą pojade w poniedziałek na serwis i zagne tych mechaniorów . A może nie ma wielkiego problemu z wymianą tych gum , jeśli tak to proszę o bliższe info. Z góry wielkie dzięki . Pozdro dla wszystkich.....
[ Dodano: Wto 18 Lip, 06 21:52 ]
Byłem w serwisie i nie zgadniecie to nie silnik lecz maska auta . w przedniej części maski chyba rozwarstwiła się do dolnego urzebrowania.usztywnienia.
Komentarz