Zamieszczone przez Arti_r1
CB na Słowacji - można czy nie?
Zwiń
X
-
CB na Słowacji - można czy nie?
Wybieram się na Słowację i tu mój dylemat, czy kierowca może używać CB na Słowacji? Znajomi byli miesiąc temu i podobno dostali mandat za używanie CB radia przez kierowcę, podobno pasażer może używać, a kierowca nie. Potraktowali go jakby rozmawiał przez telefon komórkowy.
Jak to jest w tej kwestii ? ? ?
-
-
TwoB, kanał 28
ostatnio leciałem z Bratysławy
bez problemówkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Re: CB na Słowacji - można czy nie?
Zamieszczone przez TwoBWybieram się na Słowację i tu mój dylemat, czy kierowca może używać CB na Słowacji?
Trudno natomiast powiedzieć, jak policja potraktuje rozmawianie w trakcie jazdy, jak to zauważą - u nas też przecież były próby policji nałożenia mandatów za używanie rąk i nakazanie korzystania z zestawów hands-free dla CB radia. Sprawa oparła się o jakieś wyższe instancje i ostatecznie orzeczono, że CB nie jest telefonem i nie ma konieczności używania zestawów hands-free..
CB na Słowacji nie jest popularne - w zasadzie jest używane w niewielkim stopniu, więc pewnie Słowacy nie mają na ten temat tak jasnych przepisów, jak my i dla wygody policji traktują CB na równi z telefonem.
Generalnie słowacka policja poluje na obcokrajowców - ze sznurka aut jadących taką samą prędkością wyłuska Polaków i to Polak dostanie mandat, a nie Słowak.
Komentarz
-
-
Link faktycznie działa - dzięki hotrain, 8)
W zasadzie jest rozwiązanie- założę triflexa, do tego radio w popielniczce zamknięte to nie będzie się w oczy rzucało, a swoją rolę spełni. CB potrzebne mi będzie do komunikacji między naszą załogą bo jedziemy w 3 auta.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dig DugPolon, Ja też spotkałem się z niechęcią. Wg. mnie jest to spowodowane dwoma sprawami. Jedna to zazdrość, a druga to arogancja Polaków. Cwaniaczki pseudo handlowcy wyrobili nam taką opinię za czasów jak na Słowacji było taniej. :evil:
Niestety, wszędzie, gdzie pojawią się Polacy - pojawiają się problemy i niechęć lokalnej społeczności.
Dość często podróżuję tą trasą i niestety obserwuję dosłowne wyłuskiwanie Polaków ze sznurka aut.
Komentarz
-
Komentarz